Sayfa 274/1002 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    ben de aynı şeyi söyledim dikkat edilirse şehirden köye göç dedim , sadece üst gelir grubuna hitap eden evler değil, onlar zaten ölçü olmaz , beyaz yakalı ve mavi yakalı çalışan grup için de aynı şey adamlar özel sektörde , işler sıkıntılı , maaş nasıl ödeniyor belli bir yüzde düşmus olmalı mesela THY de yan maaşları %40 duşurmusler , bunun gibi çok kişinin işi aksadı , pek çok ticarethane kapasite düşürdü , sıkıntısı olmayan kiracı da çamura yatabilir , yani evin maliyeti , enflasyon arttı ama kiralık evde tahsilat yapmak düzgün kiracı bulmak zorlaştı , benim de kiracılarım var ( sadece 2 tane ve artiş yapmak istemediler, satsam mi diye düşünmüyor değilim ) düzenli ödeme yaptıkları için yüzde 40 enflasyonda yüzde 10 u bulmayan artış yaptım , bu yüzden kira geliri için ev almak mantıklı değil veya evi alacak para varsa kiralamak daha mantıklı olabilir , tabii lokasyon, inşaat kalitesi seçimleri çok faktör var .
    Aynı şeyi söylüyoruz Sn Desidero74, problem yok..

Asıl dile getirmek istediğim kısmı şuydu benim, inşaat maliyetleri bayağı arttı, öte yandan enflasyon ve pandemi nedeniyle alım güçleri azaldı, azalmaya da devam ediyor, ne olacak nasıl gelişecek şekillenecek emlak piyasası, konut kredi faizleri malum onu merak ediyorum.

Mesela tekrar yüksek enflasyonla yaşadığımız yıllara dönersek, geçiş dönemi nasıl olur gibi. Şu an bir inkar süreci yaşanıyor sanki, kira ve ev fiyatları arasındaki ilişkide tutarsızlıklar görüyorum, 'ortalama evlerde', bir tarafta talep azalması var düşüş yönünde etki ediyor, bir taraftan inşaat maliyetleri artış yönünde etki ediyor, bir taraftan kira ödeyebilme gücü azalıyor, kafa karışıklığı yaşanıyor, evi satışa çıkarmış satılmıyor satılmasa da düzenli olarak fiyat arttırıyor...Anladığım kadarıyla bir tarafa kırılacak...

Gözlükler Ray-Ban...
    Kazak GANT...
    Saatinin markasını göremedim ama büyük ihtimal altın...
    Altındaki araç AUDİ A6....
    Yol verin Kudüs'e gidiyor.....
    https://mobile.twitter.com/MstSelani...32463194017797
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Şu uyuşturucu trafiğine herkes pek bi şaşırmış..
    Yahu en basitinden , pkk nın finansmanı nereden geliyordu sanıyorsunuz..
    Neden bitirilmemedi..
    TR de bu kadar ekonomik saçmalığa rağmen neden hala ısrarla batamıyorduk..
    Garip bi zenginlik falan..
    Afganistan pakistan iran oradan güneydoğu üzerinden TR..Oradan avrupa..
    Dünyadaki en büyük uyuşturucu rotası üzerindeyiz yahu..
    O bilinen bir şey eroin ticaret yolundayız, emme bu ise kokain ticareti, herifler riske girip yolu binlerce kilometre uzatmayı ve bir sürü deniz sahasından geçmeyi tercih ediyorlar, demek ki yol geçen hanıyız.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

4. Bu başlığa yazıp yazıp siliyorum. Son 4-5 mesajımı yazarken elime klavyeyi aldığım anda hard-siyaset yapmaya başlıyorum sonra lan başlık dolar başlığı sil şunları ağzımızın tadı kaçmasın şimdi diyorum 2-3 dakika sonra. :D

5.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    ben de aynı şeyi söyledim dikkat edilirse şehirden köye göç dedim , sadece üst gelir grubuna hitap eden evler değil, onlar zaten ölçü olmaz , beyaz yakalı ve mavi yakalı çalışan grup için de aynı şey adamlar özel sektörde , işler sıkıntılı , maaş nasıl ödeniyor belli bir yüzde düşmus olmalı mesela THY de yan maaşları %40 duşurmusler , bunun gibi çok kişinin işi aksadı , pek çok ticarethane kapasite düşürdü , sıkıntısı olmayan kiracı da çamura yatabilir , yani evin maliyeti , enflasyon arttı ama kiralık evde tahsilat yapmak düzgün kiracı bulmak zorlaştı , benim de kiracılarım var ( sadece 2 tane ve artiş yapmak istemediler, satsam mi diye düşünmüyor değilim ) düzenli ödeme yaptıkları için yüzde 40 enflasyonda yüzde 10 u bulmayan artış yaptım , bu yüzden kira geliri için ev almak mantıklı değil veya evi alacak para varsa kiralamak daha mantıklı olabilir , tabii lokasyon, inşaat kalitesi seçimleri çok faktör var .
    Gözüme kestirdiğim bahçeli güzel bir ev vardı, 3900 lira kira istiyordu, aylarca boş kaldı çok büyük olmayan bir şehirdeyim o kirayı verebilecek insan sınırlı sayıdadır, kiralayamadı zaten adam, vazgeçip satılığa koydu şimdi 2.5 milyona. Bölerseniz amorti süresi 53 yıl eder, çarpıklığa bakın adamda hesap kitap da yok. Neyse, 2.5 milyon da çok para burada öyle bir fiyat yok satamaz. Ev sahiplerini piyasanın ekonominin enflasyonun durumu falan ilgilendirmiyor, zarar etme hatta kazanamama ihtimalleri de yok, dayıyorlar fiyatı satsa da satamasa da.

Bu arada enflasyon %40 diyorsunuz ama sonuçta maaşı/geliri o kadar artan da yok, kirayı o kadar artırmanız çok acımasız olurdu, %10-20 arası resmi enflasyon kadar artış makul, bence bu zamanlarda kirayı düzenli ödemesi hepsinden önemli.

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Gözlükler Ray-Ban...
    Kazak GANT...
    Saatinin markasını göremedim ama büyük ihtimal altın...
    Altındaki araç AUDİ A6....
    Yol verin Kudüs'e gidiyor.....
    https://mobile.twitter.com/MstSelani...32463194017797

Yahudi kurşununu götüne yiyince, görür naralanmayı...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bu başlığa yazıp yazıp siliyorum. Son 4-5 mesajımı yazarken elime klavyeyi aldığım anda hard-siyaset yapmaya başlıyorum sonra lan başlık dolar başlığı sil şunları ağzımızın tadı kaçmasın şimdi diyorum 2-3 dakika sonra. :D
    Dolar gaymenin ve dolayısıylan ekonominin siyasetle göt göte gittiği bir ülkeyiz, burası ne Isviçre ne AB ne de ABD...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

8. Canlı yayında 75 bin kişi izliyor...Hala tık yok devlette..nerede patlayacak, neye evrilecek merak etmeye başladım.

Sayfa 274/1002 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •