Hoþuma giden birkaç þirket daha var. Alýnca isimlerini yazarým. Almadan yazmayayým. Ancak alýrken ayný yukarýda yazdýðým gibi neden aldýðýmý da yazarým ki anlayýn. Potansiyeli olan, stratejik planlamasý düzgün, ucuz kalmýþ, portföyü geniþ, ürün gamý tek ürüne baðlý olmayanlarý alacaðým teker teker.
Ýyi olup aþýrý primli olanlarý es geçiyorum. FAANGM ile iþim olmaz mesela. Her biri en az %400 primli hepsi dolar bazýnda. Gidecek marj azalmýþ oluyor.
IBM i seçme sebebim de buydu. Primi FAANGM ye göre çok az (%50 vs %400++) ve stratejisi tutarsa onlardan bir miktar daha hýzlý gitme potansiyeli var. tutmazsa da güle güle denilerek postalanýr.
Doðru olan parayý potansiyeli olan, ürün çeþidi zengin, stratejisi mantýklý ve ucuz olan 20-25 hisseye dengeli daðýtmak.
Tek çiçekle bahar gelmez demiþ atalarýmýz. Biri tutmazsa öbürü tutar, toplamda iyi bir getiri alýnabilir.
FAA... grubundan benim ilgimi çeken tek þirket apple. O da ürünlerini gerçekten baþarýlý bulduðum için. Iphone'dan baþka kullandýðým ürünü yok þimdilik ama bu adamlarýnýn satýþlarýnýn zaten yarýsý iphone'dan geliyormuþ.
Bir de yeni çýkardýklarý m1 isimli bir çip var. O da çok saðlam. Yeni light laptoplarý fansýz üretiyorlar ve performans gayet iyi.
Yýlbaþýnda indirimden yakaladýðým çok iyi bir fiyat performans ürünü laptopu almasaydým kesinlikle m1'li macbook air alýrdým.
ytd
Alibaba yý almayý ciddi ciddi düþünmeye baþladým. P/E si iyi. Riske girip alýnabilir 200$ civarý. Þu an 211$. Eðer satýþ yiyen bir güne denk gelirsem alýrým. Amazon ne yapýyorsa Alibaba da birebir aynýsýný taklit etmiþ. Sonra da üstüne baþka geliþmeler yapmýþ. Dolayýsý ile iþ modeli ve servisleri bence çok baþarýlý.
Mevcut fiyatý ile bence Alibaba alýma uygun seviyelere yaklaþmýþ.
Çinden baþka hisse almam. Sadece Alibaba olabilir. Yoksa JD TENCENT BAIDU da var ama onlarýn fiyatlamalarý yüksek, potansiyelleri azalmýþ.
https://finance.yahoo.com/news/chris...230115320.html
Bu yazdýdaki Applied Materials ve Viatris hakkýnda araþtýrma yapmadým.
Apple da iPhone satýþlarýnda ciddi gerileme bekliyorum, 120 hz telefona alýþan bir daha asla 60hz kullanmaz, direk çöpe atar.
Pavel Durov da çok eleþtirdi Apple donanýmýný, bence Android teki son geliþmelerden sonra bu donanýmlarla iPhone artýk eski havasýný bulamaz. En fazla eski müþterileri kararlýlýk adýna alýrlar ama yeni generasyona yani gençlere 120hz ekran olmadan o fiyata o malý satamaz.
https://www.techspot.com/news/89772-...-obsolete.html
Alibaba dýþýndakiler riskli ama Alibaba tüm dünyaya satýþ yapýyor. Bulut servisleri herkes tarafýndan online kullanýlabiliyor. Yani ürünleri ve servisleri global. Ama ÇÝN bu. Herþey üçkaðýt olabilir. Benim ilgimi çekme sebebi fiyatlamasý. ÇÝN faktörü olumsuz etken her zaman.
PEGA dikkatimi çekti, iþ bankasý almýþ bunlarýn ürünlerini. Ýyi bir firma. Bu sene kara geçebilir mi? Zarardan kara geçerse iyi prim yapar, iþ modeli ve ciro artýþý olumlu görünüyor.
110$ dan alýnabilir gibi. Henüz almadým. Ýnceliyorum. Yorumlarýnýzý yazýn lütfen. Þirket nasýl? Potansiyeli stratejileri? Sizce kaçtan alýnýr?
https://www.pega.com/
Yer Ýmleri