Originally Posted by
alicemal
TV de sabah konuşmacılarını dinliyorum, bebe konuşuyor "ağlayarak söylüyorumki BISTin hikâyesi yok. Keşke olsaydı. Almanyanın var, abd nin 3 hikayesi var, ama bizde yok. Çok üzgünüm."
TV de akşam bebelerini dinliyorum, grup halinde halka olmuş ağlaşıyorlar "hikâyemiz yok. aaaaah ah, ilaç için bir hikâyeciğimiz olsa, şimdi rekorları kırar geçerdik."
Her gün aynı ağıtlar.
Bu ezber beyinliler söyleyecek kendi fikirleri yoksa, iribaşlardan birinin hikâyesini alıp tekrarlıyorlar. Bir kaç hafta önce biri yükselmememize sebep bulamadı, yada gerçek sebebi söylemeye korktu "hikâyemiz yok" dedi. Sonra bütün bebeler aynı hikâyeye sarıldı.
Derken bunlardan zeki olanları hikâyeyi geliştirdiler. "Ucuz olmak yetmez, üstünde tüy de olması lazım."
Kestirmeden gideyim. Tekrarlaya tekrarlaya "Ucuz olmak önemli değil"e vardılar eni sonu.
Lang dingiller.
Senin sağlam bankalarının F/K sı 3,5. PD/DD leri 0.50 altında. En baba hikâye budur. Yolsuzluğa batmış, abd nin bu yıl katil dediği ve ticaret savaşı başlattığı Rusya nın sağlam bankalarının aynı verileri TR nin 2 katı. Yine yolsuzluğa batmış, TR ile benzer yönetim özellikleri gösteren Brezilya ve Meksika nın aynı verileri 2,5 - 3 katı. Bunların hangi hikâyeleri varki bizi katlamışlar. Onlarda pandemiden çıkmış gaza basmış, bizde. abd de aynı, Almanya da.
Fiyatın normal olur, dahada yükselmek için hikâye ararsın. Ama senin çok önemli büyük şirketlerinin fiyatı yerlerde allahın dingili.
Açıkça söylesene. KY sürekli büyük oyunculardan dayak yediği için sersemledi, KY yeni para sokmuyor. Büyük oyuncular endeksi yükseltse, satacak kimse bulamayacağım diye korkuyor Bu sebeple endeksi yükselterek yeni mal yüklenme yerine, mevcut kalabalıkları(KY sürüsünü) soymaya çalışıyor.
HİKÂYE VAR, ÜLKEYE GÜVEN YOK. Rusya'nın Meksika'nın, Brezilya'nın hangi hikayeleri varda bizi ikiye katlamışlar.(Geçen gün biri bu 3 ülkenin TV de F/K larını verdi bende onun yalancısıyım.) Büyük oyuncular BISTi alıp yukarı çıkarsa, tayyipin yeni sorun çıkarmayacağından emin değiller. HATTA YENİ SORUN ÇIKARACAĞINDAN EMİNLER ve her kes sattığındada büyük oyuncu elinde tonla malla kalacak, mal durumuna düşecek.
GERÇEK BU.
Kimse akp diyemiyor. Diyecek delikanlıyıda TV ye çıkarmazlar. Ülke bu halde.
Yer İmleri