PPF’ler nkolay’ın gerisinde kalmaya başladılar
EIL bugün niye öyle düşük acaba
PPF’ler nkolay’ın gerisinde kalmaya başladılar
EIL bugün niye öyle düşük acaba
Yani evet 8.5'in önemli bir direnç olduğundan bahsediliyor. O geçildi, bakalım nasıl devam edecek. Ben artık dövizi fon olarak değil, doğrudan döviz olarak tutmaya başladım. Zira hareket çok hızlı olduğunda, bizim fonu elden çıkarmamız valör olarak 3 günü, değer olarak 1 günü buluyor. Ama İleride cds tekrar 450ler üzerine gelip oradan düşmeye başlarsa, fona geçmek mantıklı olabilir bence, tabi bu esnada $in da yukselis gostermesi şartı var![]()
500k ile ppz ye geçiş yaptım.
şu stopajı beklemeye geçtim.
TGE'si olanlara duyurayım.
Kur farkı bu gün gelecek.
Sonra bilmiyordum olmasın.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.
Sn myfinans'a katılıyorum. Doğrudan ilgili portföy yönetim şirketinden ayrıntıları öğrenmek en doğrusu olur.
Serbest fonlar, diğer yatırım fonlarının tabi oldukları sınırlamalara tabi olmadan yönetilebiliyorlar. Bu durum diğer muadili yatırım fonlarına göre, daha yüksek getiri beklentisi hedefi olabiliyor, hem de fonun yüksek risk/agresif yönetilmesine izin veriyor. Yapısı itibariyle çok esnek oldukları için, daha yüksek getiri sağlamak amacıyla, riskli pozisyonları( Kaldıraçlı işlemler, Türev işlemler, açığa satış gibi diğer alternatif stratejilerini) yoğun olarak kullanabiliyorlar. Küresel ve yerel döngüsel piyasa hareketlerine göre daha hızlı ve agresif pozisyonlanabiliyorlar veya düşen piyasalarda yukarıda değindiğim stratejilerle getiri elde etmeye çalışıyorlar.
Fon yöneticisinin performansı, Serbest fonlarda çok önemli. Serbest fon almaya karar verildiyse, Ülkemizdeki Aktif yönetilen Bireysel fonlar arasında başarısıyla ön plana çıkan Tacirler, Gedik, Hedef, Azimut, Marmara Capital, Qinvest, İstanbul, Ata vs gibi Portföy şirketlerinin satış/pazarlama departmanları ile görüşerek karar vermek en doğrusu olur.
Saygılar.
Hocam https://www.takasbank.com.tr/tr/kayn...atirim-fonlari bu linkten sayfanın aşağısında excele aktar diyip excel üzerinden de "serbest" diye filtreleyip alabileceğin serbest fonları görebilirsin. tefas sayfasında "işlem görüyor" yazan fonlar haricindekileri istesen de alamıyorsun...
Zaten aynı hsyfler gibi güzel getirileri olan belli başlı serbest fon var gerisi kuru kalabalık. O fonlar ise GZM, GZN, EUZ ve IZS (ızs haftalık olarak fiyat açıklıyor diğerleri günlük)
Yer İmleri