Sayfa 522/612 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572 ... SonSon
Arama sonucu : 4892 madde; 4,169 - 4,176 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1. Sayın Emirhan06,iyi akşamlar, bu forumda yazılarınızı takip ediyorum elinize sağlık, bu yazdıklarımı bize yazıyorum.Pandemi dönemi ile başlayan yeni bir borsa var,yaklaşık %100 yatırımcı sayısı artmış,bu hesaba göre en kötü ihtimalle100 yatırımcının 50si için neredeyse borsa ile ilgili bilgileri çok çok az demek yanlış olmaz,o zaman bu kişiler yatırımı neye göre yapıyorlar?takip ettiğimiz kadarı ile daha çok sosyal medya başta olmak üzere,tanıdık,arkadaş,eş,dost v.s dolayısı ile bu saiklerle sağlıklı bir yatırım yapılamayacağı ortada,birde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum,siyasi belirsizlik,bağımlı bir ekonominin kırılganlığı, başta abd olmak üzere gelişmiş ülkelerde şişmiş borsalar, beklenen bir düzeltme ve sıralanabilecek bir sürü risk düşünüldüğünde dürüst insanlar için 2 yol var bir süre uzaktan seyretmek veya küçük bir miktar ile takibe devam etmek.İşte herşey bundan sonra başlıyor çünkü dürüst olmayanlar sahne alıyor,bin bir türlü algılar ve tezgahlarla para kazanmak niyeti ile borsaya gelenlerin paraları ÇALIYORLAR bunu özellikle söylüyorum.Işte bu arada borsada bilgili dürüst yatırımcılarda kaybediyor,neden kaybediyor.Sen,ben teknik,temel,verilere bakarken....böyle bir sistemde cebimizde olanı koruyabilmek bile başarı sayılabilir. Sağlıkla ve sevgiyle kalın

2.  Alıntı Originally Posted by deniz6134 Yazıyı Oku
    Sayın Emirhan06,iyi akşamlar, bu forumda yazılarınızı takip ediyorum elinize sağlık, bu yazdıklarımı bize yazıyorum.Pandemi dönemi ile başlayan yeni bir borsa var,yaklaşık %100 yatırımcı sayısı artmış,bu hesaba göre en kötü ihtimalle100 yatırımcının 50si için neredeyse borsa ile ilgili bilgileri çok çok az demek yanlış olmaz,o zaman bu kişiler yatırımı neye göre yapıyorlar?takip ettiğimiz kadarı ile daha çok sosyal medya başta olmak üzere,tanıdık,arkadaş,eş,dost v.s dolayısı ile bu saiklerle sağlıklı bir yatırım yapılamayacağı ortada,birde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum,siyasi belirsizlik,bağımlı bir ekonominin kırılganlığı, başta abd olmak üzere gelişmiş ülkelerde şişmiş borsalar, beklenen bir düzeltme ve sıralanabilecek bir sürü risk düşünüldüğünde dürüst insanlar için 2 yol var bir süre uzaktan seyretmek veya küçük bir miktar ile takibe devam etmek.İşte herşey bundan sonra başlıyor çünkü dürüst olmayanlar sahne alıyor,bin bir türlü algılar ve tezgahlarla para kazanmak niyeti ile borsaya gelenlerin paraları ÇALIYORLAR bunu özellikle söylüyorum.Işte bu arada borsada bilgili dürüst yatırımcılarda kaybediyor,neden kaybediyor.Sen,ben teknik,temel,verilere bakarken....böyle bir sistemde cebimizde olanı koruyabilmek bile başarı sayılabilir. Sağlıkla ve sevgiyle kalın

evet hocam haklısın maalesef borsadaki yatırımcı kalitesi çok düşük. Çoğu insan dedikodular ile yatırım yapıyor. Sosyal medya etkisi çok fazla. Bu da kötü niyetli insanların artmasına sebep oldu.

Hiç olmayacak hisseleri sırf ucuzdan pozisyon aldıkları için poh pohlayıp , 1-2 spekülatör ile parlatıp yukarı çekip , yukarıdan reklamını yapıp millete kilitleyen hırsızlarla dolu ortalık.

Hatta bugün bile bana biris abi erbosan al diyorlar ne yapalım dedi. Dedim 20 liradan 85 liraya gittikten sonra mı al diyorlar. Maalesef olay buraya geldi.

Burada biri süt ürünlerinde biri et ürünlerinde türkiyenin lider 2 firması var , güzel de kar ediyorlar , sütün borcu var ama yatırım yaptı ondan dolayı borcu var , etin borcu da yok , birinin 300 , birinin 350 dönüm arazisi var , tesisler son teknoloji , ama gel ghörelim biri defter değerinde , biri defter değerinin de altında işlem görürken , zarardaki , öz sermayesi sermayesinin de altında olan firmalar ise 3*5 defter değerinde işlem görüyor ve bizim cahil yatırımcı hiçbir sorgulama yapmadan üstadlarının dediğini yapıp o pahalı hisseleri alıyorlar bunları görmüyorlar.

Bu arada son 3-4 yazı silinmiş , neden silinmiş anlamadım.

3. Benim yazım niye silinmişki?
    Yeni hesap açınca ban yeme durumu varmış.Ya arkadaş kullanıcı ismimizi niye değiştiremiyoruz ki?Belki uğur ile ilgili düşündüm.

Dün alan Gedik ve Tera bugün satmış çoğunu geri.Birileri satarken birileride gelecek beklentisine yatırım yapıp satın alıyor.

Bugünkü 15 bin lotluk şeker satışı fon çıkarsa hiç şaşırmam.
    Fonun pnsu da 2 mly hissesi var.
    Takasta yatırım fonları 2.sırada Pınar Su hissesinde.
    Gülermisin ağlarmısın.

Bu arada bu 1750 lot işlemler ykredinin hft robotu olabilir mi?Bilen varmı,robot kullanıyormu ykredi?

Yani eskiden bir hisse tavan olunca bir günde %20 kazandırıyordu.Şimdi %10.

Yıldız pazarda %15 olacak ama bununla ilgili bir duyuru varmı yokmu bilmiyorum.

Bir haber bir tavana bakar diyeceğim ama bir haber bir taban şaşırtmaz artık.
    Kim birisi yazmıştı sabır yetmez peygamber sabrı ister demişti.Doğru demiş.

Tam fiyata alışıyoruz psikolojik olarak,hooop birde bakmışın sihirli bir el duruma müdahale ediyor sanki.Haftalık kapanış iyi olmadı sanki.
    Hayırlısı olsun.

Yazdıklarım tavsiye içermez.Tavsiye verecek bilgi düzeyim yok.

4.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    evet hocam haklısın maalesef borsadaki yatırımcı kalitesi çok düşük. Çoğu insan dedikodular ile yatırım yapıyor. Sosyal medya etkisi çok fazla. Bu da kötü niyetli insanların artmasına sebep oldu.

Hiç olmayacak hisseleri sırf ucuzdan pozisyon aldıkları için poh pohlayıp , 1-2 spekülatör ile parlatıp yukarı çekip , yukarıdan reklamını yapıp millete kilitleyen hırsızlarla dolu ortalık.

Hatta bugün bile bana biris abi erbosan al diyorlar ne yapalım dedi. Dedim 20 liradan 85 liraya gittikten sonra mı al diyorlar. Maalesef olay buraya geldi.

Burada biri süt ürünlerinde biri et ürünlerinde türkiyenin lider 2 firması var , güzel de kar ediyorlar , sütün borcu var ama yatırım yaptı ondan dolayı borcu var , etin borcu da yok , birinin 300 , birinin 350 dönüm arazisi var , tesisler son teknoloji , ama gel ghörelim biri defter değerinde , biri defter değerinin de altında işlem görürken , zarardaki , öz sermayesi sermayesinin de altında olan firmalar ise 3*5 defter değerinde işlem görüyor ve bizim cahil yatırımcı hiçbir sorgulama yapmadan üstadlarının dediğini yapıp o pahalı hisseleri alıyorlar bunları görmüyorlar.

Bu arada son 3-4 yazı silinmiş , neden silinmiş anlamadım.
    Emirhan Bey erbosanı geçen sene söylemiştiniz çok iyi hatırlıyorum o zaman 1 lot pnsüt ile 1 lot erbosan aynı fiyatlardaydı.Fiyatta 20 li fiyat olması lazım.

5. Birazda bakış açısı tabi,çoğunluğun düşüncesi hisseye yön verir,(külahıma anlat tahtacı yön verir dediğinizi duyar gibiyim)
    E çoğunluk hisse onda.
    Enflasyon,faiz,dalgalı piyasa,beklenen global dalganın ülkemizde yaratacağı etki derken genelde bist güvenli liman olarak görülmez.
    Şahsen fiziki olmayan bir altını gidipte sanal olarak bankadan alacağıma,sektör ortalamasının baya altında işlem görmeyi haketmeyen bir miktar Petun alırım.
    Tavsiye içermez yazdıklarım.
    Bu petunun tahtacısının fiyatla falan alakası yok gibi.Adam elindeki hisseleri sadece trade aracı olarak görüyor.Hissesinin fiyatı artmış azalmış umrunda değil gibi.Maliyeti muhtemelen sıfırın altındadır.Azıcık talep gelince nasıl az daha yukardan satarım hesabı yapıyor sanırım.Nasıl olsa arkası kesilecek eninde sonunda alttan yerine koyarım diye düşünüyor muhtemelen.
    İnşallah birkaç çakal olmayan BY gelirde durum değişir.Alım dalgası olursa,Petunun piyasadaki senet sayısı kayıpları kısa sürede telafi etmeye müsait derecede.
    Şirket isterse geri alım programı açıklayabilir.Yerli ve yabancı yatırımcıya iletilebilecek en güzel "Bakın hissem ucuz kaldı ve ben şirketimin arkasındayım."mesajıdır şirketin geri alım yapması.
    Bu olurmu olmaz mı bilmiyorum,bilanço dışındaki alternatifleri düşünüyorum sadece.Yoksa bu Zalım daha süründüreceğe benzer.
    En son yatırımcı ilişkileri ile konuştuğumda e -ticaret ile ilgili IT testleri devam ediyor yakında reklamlar yayınlanacak demişti.Ondan da ses seda yok.
    22 Mayıs 2021 tarihinde yayınlanmış bir teknik analiz videosu.
    https://youtu.be/xPufRNRJpms

Videodaki kişiyi tanımam.Youtube petun yazınca çıkıyor analiz videoları.Bende en yeni tarihli videoya baktım.Paylaşımı yapan kişininde dediği gibi yatırım tavsiyesi değildir.

Hakkımızda hayırlısı olsun.Sağlıklı günler dilerim.Allah'a emanet olun.

6.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Birazda bakış açısı tabi,çoğunluğun düşüncesi hisseye yön verir,(külahıma anlat tahtacı yön verir dediğinizi duyar gibiyim)
    E çoğunluk hisse onda.
    Enflasyon,faiz,dalgalı piyasa,beklenen global dalganın ülkemizde yaratacağı etki derken genelde bist güvenli liman olarak görülmez.
    Şahsen fiziki olmayan bir altını gidipte sanal olarak bankadan alacağıma,sektör ortalamasının baya altında işlem görmeyi haketmeyen bir miktar Petun alırım.
    Tavsiye içermez yazdıklarım.
    Bu petunun tahtacısının fiyatla falan alakası yok gibi.Adam elindeki hisseleri sadece trade aracı olarak görüyor.Hissesinin fiyatı artmış azalmış umrunda değil gibi.Maliyeti muhtemelen sıfırın altındadır.Azıcık talep gelince nasıl az daha yukardan satarım hesabı yapıyor sanırım.Nasıl olsa arkası kesilecek eninde sonunda alttan yerine koyarım diye düşünüyor muhtemelen.
    İnşallah birkaç çakal olmayan BY gelirde durum değişir.Alım dalgası olursa,Petunun piyasadaki senet sayısı kayıpları kısa sürede telafi etmeye müsait derecede.
    Şirket isterse geri alım programı açıklayabilir.Yerli ve yabancı yatırımcıya iletilebilecek en güzel "Bakın hissem ucuz kaldı ve ben şirketimin arkasındayım."mesajıdır şirketin geri alım yapması.
    Bu olurmu olmaz mı bilmiyorum,bilanço dışındaki alternatifleri düşünüyorum sadece.Yoksa bu Zalım daha süründüreceğe benzer.
    En son yatırımcı ilişkileri ile konuştuğumda e -ticaret ile ilgili IT testleri devam ediyor yakında reklamlar yayınlanacak demişti.Ondan da ses seda yok.
    22 Mayıs 2021 tarihinde yayınlanmış bir teknik analiz videosu.
    https://youtu.be/xPufRNRJpms

Videodaki kişiyi tanımam.Youtube petun yazınca çıkıyor analiz videoları.Bende en yeni tarihli videoya baktım.Paylaşımı yapan kişininde dediği gibi yatırım tavsiyesi değildir.

Hakkımızda hayırlısı olsun.Sağlıklı günler dilerim.Allah'a emanet olun.
    Teşekkürler sorpressa hocam yavaş yavaş adamın dediği yerlere geliyor zaten az kalmış inşaallah oradan bir tepki verir artık .

7. Bir daha pınar ile ilgili hiç bir ürünü evime sokmayacagim.kisisel tepkimi gösteriyorum .yazık bir buçuk ayda %30kayip.Bunlar en ağır eleştiriyi hak ediyorda bizim terbiyemiz müsait değil.(ömrümün sonuna kadar Tuborg ve marshal ürünlerine elimi sürmem)

8.  Alıntı Originally Posted by Rıfkı Yazıyı Oku
    Bir daha pınar ile ilgili hiç bir ürünü evime sokmayacagim.kisisel tepkimi gösteriyorum .yazık bir buçuk ayda %30kayip.Bunlar en ağır eleştiriyi hak ediyorda bizim terbiyemiz müsait değil.(ömrümün sonuna kadar Tuborg ve marshal ürünlerine elimi sürmem)

Hocam Yaşar holding Tuborgu satalı yıllar oldu. 15 seneden fazla olmuştur.

Yaşar Holdingin boya şirketi de Marshall değil DYO'dur

Yani evet haklısın hissesini bu kadar sahipsiz bırakan bir holding her türlü tepkiyi hakediyor ama tepki vereceksen doğru şirketlere ver bence

Sayfa 522/612 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •