Hayat işte böyle veya şöyle kul hakkı yetim hakkı ayşe teyzenin hakkı uzayıp gidiyor sözün bitmediği hep hak üzerine kurulmuş bir düzen ne desekte dünyanın terazisi farklı gelecek korkusu iş korkusu sağlık korkusu sürekli bir kaygı içinde acabalarla yaşıyoruz. Hiçbir aslan avladığı ceylana üzülmez payını alır karnını doyurunca kenera çekilir avını seyreder kurdu kuşu böceği bir çok canlı avdan payına düşeni alır aslanları takip eden kuşlar kuşları takip eden canlılar vardır kuşlar farlı görür kurtlar farklı hepsi bir birini takip eder hareket nerdeyse rıskı için koşturup durur insan oğlu nefsi yüzünden bir çok şeyi berbat edebiliyor sözümüz aslında yine adalete dönüp dolaşıp geliyor, adalet hakkı olana hakkını vermek karınca da olsa herkese kararınca vermekle yükümlü kul hakkı yetim hakkı devletin hakkı hastanın yaşlının hakkı adalet almasını bildiği gibi dağıtmasınıda adil bir şekilde bilmeli bilmem daha ne demeli Mevlânâ gibi haktan gelen zenginliğin halka dağıtılması zenginler varsa fakirlerinde var olduğu hayat birbirine bağlı sağlıklı insanların olduğu gibi sağlığını kaybeden insanlarında olduğunu Bir gün gelir bana bana bir şey olmaz diyenler ilahi adaletin nasıl işlediğini fark eder herşeyin başı sağlık verende alanda herşey Allah tan biz yapmamız gerekeni yaptık ektik iyide yaptık bence ekmeyen biçemez ekmediğini biçersen sonucu belli kul görürse cezanı ödersin görmezse öbür tarafta kul hakkını nasıl ödersin. Sabır ve umut insanı yaşatan duygular hayatın zorluklarıyla mücadele etmek için olmazsa olmazı.
Yer İmleri