Arama sonucu : 3938 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Vakıf emeklilik te devlet katkı fonu -%7,5 larda...benchmark değeri -%11,5 larda...arada nasıl bu kadar fark olabiliyor...vakıf emeklilik bir şekilde kamu avantajını mı kullanıyor.

öte yandan fon yönetimini beğendiğim allianz ise katkı fonunda -%14 lerde...yukarıdaki tuhaflık daha da ilginç hale geliyor bu durumda...sabit getirili ve hareket alanı çok az böyle bir fonda arada nasıl bu kadar getiri farkı oluyor, hayret ediyorum.

son olarak..altın fonu ve ppf için görüşüm şu...2016 başında %100 altın fonuna geçmiş biri olarak, arada 1-2 küçük sat-al dışında pozisyonumu hala koruyorum...önümüzdeki aylarda ilk parça altın fonu sat-ppf al yapabilirim...gelişmelere göre karar vereceğim...şu an için altın fonunu azaltmak bana uygun gelmiyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Vakıf emeklilik te devlet katkı fonu -%7,5 larda...benchmark değeri -%11,5 larda...arada nasıl bu kadar fark olabiliyor...vakıf emeklilik bir şekilde kamu avantajını mı kullanıyor.

öte yandan fon yönetimini beğendiğim allianz ise katkı fonunda -%14 lerde...yukarıdaki tuhaflık daha da ilginç hale geliyor bu durumda...sabit getirili ve hareket alanı çok az böyle bir fonda arada nasıl bu kadar getiri farkı oluyor, hayret ediyorum.

son olarak..altın fonu ve ppf için görüşüm şu...2016 başında %100 altın fonuna geçmiş biri olarak, arada 1-2 küçük sat-al dışında pozisyonumu hala koruyorum...önümüzdeki aylarda ilk parça altın fonu sat-ppf al yapabilirim...gelişmelere göre karar vereceğim...şu an için altın fonunu azaltmak bana uygun gelmiyor.
    Sayin Cautionary,

ppf aliminizi yaptiginizda buradan paylasabilirmisiniz? Bir defa denedim, basaramadim. Bir kez daha denemek istiyorum. Ben de 100% altindayim su an itibariyle.

3.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Sayin Cautionary,

ppf aliminizi yaptiginizda buradan paylasabilirmisiniz? Bir defa denedim, basaramadim. Bir kez daha denemek istiyorum. Ben de 100% altindayim su an itibariyle.
    Yaz aylarında genelde bağ bahçe işleriyle uğraşıyorum, forumda anlık yazamıyorum genelde...twitterda da takipçi sayım yüksek...işlem yaptığımda oradan yazarım, görüşlerimizi takip eden bir kitle var, oradaki ortalama bilgi düzeyi buradan düşük zaten..imzamda hesap bilgim var.

öte yandan...bes hesabım 16 yıl oldu..en başından bu yana ağırlıklı altın ve ppf fonuna yatırım yaptım...BES portföyünü last resort denen, sığınılacak son liman gibi, sigorta gibi gördüğümden...çok az işlem yapıyorum...bu nedenle benim hareket tarzım çoğu arkadaşa uymayabilir...vade yapısı önemli....bunu mutlaka dikkat almak gerekiyor...örneğin gram 530 lardan 400 lere indi, ben daynabildim, çünkü maliyetim çok aşağılarda ve bekleme gücüm, dayanma kapasitem vardı...ileriye dönük beklentilerim de devam ediyordu...bu nedenle herkes kendi durumunu çok iyi analiz edip, ona göre karar vermeli, benim için doğru olan, başka biri için yanlış bir karar olabilir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •