Sayfa 802/1009 İlkİlk ... 302702752792800801802803804812852902 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 6,409 - 6,416 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Daha öncede söyledim toplumsal ahlak çökünce olan budur bizim gibi eğitimli ve ülkesini sevenlere düşen doğruları hiç bıkmadan anlatmaya devam etmektir. Bu ülkenin bu hale gelmesi 1980 den sonra yavaş yavaş yavaş olmuştur.
    Örgütlü cehalet 41 yılda bu hale geldi
    Sizi destekleyen bir örnek vereyim ; Atv de müge anlı da 5 dk. baktığım bugün bir manzara ... Köylü bir kaynana- kayınpeder ve akrabaları olan gelin.... Anladığım damat kaza geçirmiş engelli olmuş. 14-15 yaşlarında çocukları varmış. Kadın ( ilkokul mezunu, görünüş olarak kapalı- mutaassıp ) engelli kocaya bakmaktan sa yeni sevgili yapmış. Kocanın vasisiymiş ve maaşını da alıyormuş. Özeti ; Avukat Bayan '' yahu bakınca dindar, kapalı bir kadınsın. İnancımızda evli olduğun adamdan boşanmadan başka erkekle olmak zinadır , utanmıyormusun '' deyince kadın pişkince '' neden utanayım, yeni kocamla imam nikahı yaptık '' dedi. Avukat koptu.

Yani inandığını sanan bunlar aslında dini bilgileri de bilmiyorlar. Her şeyi şekil olarak yaşıyorlar.

2. Dini konulara girmek istemiyorum ama bize öğretilen emevi dini ben İhsan Eliaçığı okuyorum ve yıllarca Arap ülkelerinde yaşadım ve çalıştım kiminde namaz 7 vakit kiminde 3 vakit bazıları sünnetleri kılmıyor . Mevlüt ve kandil kutlamıyor. Kabir azabı yok yani bize öğetilenlerin çoğu yalan .
    Milleti fakir bırakarak kendisine muhtaç etmek işin sırrı bu.
    Sorgulayan değil biat eden nesiller yetiştirmek.

3. Cehennem de yanacaksın.

o günah bu günah şu günah.

En etkili motive etme güdüsü KORKU'dur ki.

İslamiyeti,
    Korku ile bezeyip Arap'ın dinini bizlere sunmuşlar.

Cehennem de yanmaktan korkan muhterem şahıs artık senin müridindir.
    aşını al
    eşini al
    iradesini al
    her şeyini al

şeyh , şıhlar ve tarikatlar bu yağlı börekten vazgeçer mi ?
    ver korkuyu saf Anadolu çoçuğuna.
    sağa bakmak günah sola bakmak günah.
    al sana alternatif din.

cübbeli denen şarlatan tv kanalın da çoçuk badelemek islam kültüründe vardır dedi.
    siyasal islamcıların cenaze namazı bile kılınmaz.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Senin mevduat ne alemde?
    %20 kılçıksız bir yıllık.
    31 Martta portföyümün bir kısmını oluşturan 8,27 den dolardan tamamıyla çıkmıştım. Diğer kısmı zaten mevduattaydı.

Yüzde 20 lik net faizin aylık getirisi 1,666 dır.

Bunu 8,27 lik dolar kurunu baz alarak hesaplarsak aylık 13 kuruş TL değer kaybederse faiz ile başabaş oluyor.

Aradan geçen 2 ay ve 1/3 ay (10 gün) ü dolar olarak güncellersek 8,27 lik 31 mart kurun bugün 13+13+4= 30 kuruş artması gerekirdi.

Yani 8,57 olması gerekir ki dün aynı dolar aynı değerde işlem görüyordu.

Dolar faizini de hesaplarsan çok küçük bir miktar şimdilik zarar var.

Ancak bu dönem en kötü dönem olacağı bekleniyordu.

Bundan sonra Covid in etkisinin aşı nedeniyle zayıflaması, eylül-ekim enflasyon baz etkisi nedeniyle faizlerin daha düşük seyretmesi bekleniyor.

Yüzde 20 mevduattaki ana fikir, eldeki kuş ile daldaki kuş hesabıdır.

Bir de Hükümetin 2022 ye zaten çok değer kaybetmiş olan TL kuru ile gidemeyecek olması. Giderse yüzde 100 seçimi kaybeder.

Zira en dandik arabanın 200 bin, en kötü yeni dairenin 400-500 bine satıldığı ve de son bir yılda her şeyin fiyatının en az yüzde 50 arttığı bir ülkede büyük oranı devalüasyonu bu halk affetmez.

Bunu hükümette biliyor. Faizler geçici artırılabilir. Ancak dolar artarsa ülke şoka giriyor. Bir daha da yapılan zamlar geri gelemiyor. Bunu onlar da biliyorlar.

Rahip Branson daki dik duruş gibi 2022 de doların artmaması için IMF ye de gidilir, S-400 lerde gömülür.

Tabi bir de şişen hizmet ve mallar için talepsizlik, gelir yoksunluğu var.

Düşününki, aryı bir devalüasyon ile en dandik araç 400 bin olursa orta sınıf arabalara şu anki gelirlerle kim 700-800 bin verebilir.

Bu kez, kapitalist ülkeler 84 milyonluk pazara mal satamazlar.

Kapitalist ülkeler öyle bir düzen kurmuşlar ki, senin insanını Çin ile dolar bazında aynı ücretle çalıştırıp ağır atık maddeleri kendi ülkede bıraktırıp kendi mallarını yine sana satıyorlar. Senin ülkenin en güzel yerlerinde komik paralara tatil yapıp eğleniyorlar.

Bu düzeni neden bozsunlar.

Onun yerine sendikasyonları yenileyerek borç vermek daha mantıklı...

Yüzde 54 ü dövizde olan Yerlilerden ise doları patlatacak kapital gelmez.

Biraz kıpırtansa yine bu yüzde 54 ün mevduatları ile başını ezmiyorlar mı?

Özetle doların 1-2 yıl içinde çok yukarılara gitmesi çok zor.

(Tabii bu bana göre. Bakarsın yurt dışı veya küçük ortak ile iç siyaset kaynaklı bir gelişme ile tam tersi de olabilir)
    Son düzenleme : virtue; 10-06-2021 saat: 13:47.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5. Bu arada sn. Dudu bilir, 90 lı yıllardaki devalüasyonlara yakalananlar varlıklarındaki erimeyi ancak faizlerle biraz olsun engellemişlerdir.

Şimdi de benzeri yaşanmıyor mu?

2018 de 3.5 Tl de 7,2 lere gittiğinde hükümet vergisiz yüzde 24 faiz verdi. O zaman en uzun vade ile yararlanmıştım. Aktiften yüzde 28 ile uzun vadeli bono bile almıştık.

Şimdi de yüzde 20 veriyorlar. Yani 25+20= 45 ini iki fazile geri almış olacağım. Tabi aradaki 6 ayda da kısa vadeli yüzde 19 fazi almıştık.

Onunda dolar kaybının ancak yarısını telafi edebildik.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

6.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bu arada sn. Dudu bilir, 90 lı yıllardaki devalüasyonlara yakalananlar varlıklarındaki erimeyi ancak faizlerle biraz olsun engellemişlerdir.

Şimdi de benzeri yaşanmıyor mu?

2018 de 3.5 Tl de 7,2 lere gittiğinde hükümet vergisiz yüzde 24 faiz verdi. O zaman en uzun vade ile yararlanmıştım. Aktiften yüzde 28 ile uzun vadeli bono bile almıştık.

Şimdi de yüzde 20 veriyorlar. Yani 25+20= 45 ini iki fazile geri almış olacağım. Tabi aradaki 6 ayda da kısa vadeli yüzde 19 fazi almıştık.

Onunda dolar kaybının ancak yarısını telafi edebildik.
    90 larda %60 enflasyona %70 faiz veriyorlardı ve en önemlisi açıklanan ekonomik verilerden kimse şüphe duymazdı.Şimdi mesela TÜİK verilerine kim inanıyor? Enflasyon gerçekten 16.5 mu?Çoğununda hak verdiği gibi bunun en az iki katı enflasyon yaşadığımız yerde alabildiğimiz max faiz %19.Heleki son yıllarda tl mevduatçı çok ezildi çok kaybetti..

7.  Alıntı Originally Posted by aydınb Yazıyı Oku
    90 larda %60 enflasyona %70 faiz veriyorlardı ve en önemlisi açıklanan ekonomik verilerden kimse şüphe duymazdı.Şimdi mesela TÜİK verilerine kim inanıyor? Enflasyon gerçekten 16.5 mu?Çoğununda hak verdiği gibi bunun en az iki katı enflasyon yaşadığımız yerde alabildiğimiz max faiz %19.Heleki son yıllarda tl mevduatçı çok ezildi çok kaybetti..
    Ali Cengiz oyunları ile bir yere varılamaz ama anlayana...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Dolar kuru enflasyondan bagimsiz teknik gidiyor.bence cogunluk terste kalacak[emoji39][emoji2957]

Sayfa 802/1009 İlkİlk ... 302702752792800801802803804812852902 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •