Sayfa 125/1312 İlkİlk ... 25751151231241251261271351752256251125 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 993 - 1,000 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

  1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    marmara bölgesindeki sezonluk kiraya verenlerde büyük fiyat düşüşleri varmış...

    musilaj onlarıda vurdu...

    bende seninle aynı görüşteyim...

    yazlık olunca hısım akraba kim varsa doluyor...
    Sezonluk 40 bin 2+1 ler hemde denize yokuş üzeri 5 sokak olmasına rağmen düşük yok .

    Denize yakın 90-100 bin lerde fiyatlardı

    Marmara denizi müsilaj sonrası düşmüş fiyatlar


  2.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Sezonluk 40 bin 2+1 ler hemde denize yokuş üzeri 5 sokak olmasına rağmen düşük yok .

    Denize yakın 90-100 bin lerde fiyatlardı

    Marmara denizi müsilaj sonrası düşmüş fiyatlar
    Deniz salyası (müsilaj) nedeniyle tatil yörelerinde denize girmek bazı noktalarda güçleşiyor. Bu durumdan etkilenen turizmciler vatandaşların denize girip giremeyeceklerini telefon ederek sorduklarını söyledi.
    Marmara Denizi, geçtiğimiz yıl kasım ayından bu yana su yüzeyini ve derinlerini saran deniz salyasıyla (müsilaj) boğuşuyor. İstanbul, Adalar, Tekirdağ, Çınarcık, Bursa, Erdek, körfezler, kıyılar ve denizin derinleri de dahil olmak üzere tüm Marmara, yoğun müsilajın etkisi altında. Denize dökülen atıklar ve kirlilik nedeniyle oluşarak önce bölgedeki balıkçılığı tehlikeye sokan salya sorunu şimdi de turizmi tehdit ediyor.

    YÜZDE 40 DÜŞTÜ

    Posta'nın haberine göre, Erdek Körfeziyle birlikte Bandırma ve Marmara Denizi ne kıyısı olan birçok ilde görülen müsilajın turizmi etkilediğini belirten Erdekte bir otel işletmecisi, Bundan 10 gün önce salya sahillerimize ulaştı. Bizler de böyle bir şeyle ilk kez karşılaştığımız için ne yapacağımızı bilemedik. Haliyle müşterilerimiz de tedirgin oluyor. Sırf salya sorunu yüzünden denize girişler geçen yıla göre yüzde 40-50 ye yakın düştü dedi.

    EV BAKANLAR BEKLEMEYE GEÇTİ

    Marmara Denizi kıyılarını kaplayan, halk arasında deniz salyası olarak da bilinen müsilaj, gayrimenkul piyasasını da etkilemeye başladı. Salyanın kıyıya vurmadığı sahil beldelerinde bir duraksama olmadı ancak kirliliğin görüldüğü yerlerde tedirginlik başladı. Müsilajın görüldüğü kıyılarda yazlık veya yatırım için ev almak ya da kiralamak isteyenler beklemeye geçti. Kaparo verip son aşamaya gelenlerden kararlarını iptal edenler de oldu.

    KAPORALAR İPTAL

    Salyanın yoğun görüldüğü yerlerin başında Balıkesir sahilleri geliyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Balıkesir Temsilciliği Başkanı Raşit Özen, müsilajın bölgedeki gayrimenkul piyasasına etkisini şöyle anlattı: “Yakın dönemde vazgeçen birkaç müşterimiz oldu. Kapora veren müşteriler şu an önünü göremediği için beklemeyi tercih ediyor. Telefon ve ziyaretçi trafiğimizde de azalma var. Günde 50 müşteri ile konuşurken şimdi 10-15 müşteri arıyor.â€

  3. Günaydın üstadlar,

    Ankara da cam balkon kapama konusunda önerisi olan var mıdır?
    Teşekkürler

  4. #997
    Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,875
    Konut satışları yıllık arttı, aylık azaldı

    Mayısta konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüzde 16,2 artarak 59 bin 166 oldu. Kapanma önlemlerinin uygulandığı mayısta satışlar, bir önceki aya göre ise yüzde 38,2 azaldı.

    https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...zaldi-6485750/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

  5.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Konut satışları yıllık arttı, aylık azaldı

    Mayısta konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüzde 16,2 artarak 59 bin 166 oldu. Kapanma önlemlerinin uygulandığı mayısta satışlar, bir önceki aya göre ise yüzde 38,2 azaldı.

    https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...zaldi-6485750/

    Hep benim gibi pipirikliler yüzünden böyle oluyor. Uyanık müteahhit ve onları takip eden emlakçılar satamadıkça piyasayı yukarı çekiyorlar. Bu hacı ağa taktiği bu ülkede halen geçerli. Panikleyen sabit gelirli ev = mutluluk düşüncesindeki insanlar '' eyvah pahalı diye almadık , daha da pahalanıyor. Yok yok artık kaçırmamak lazım. '' diye piyasanın kurbanı oluyor.

    Finansı bilenler ise şu anda ülkede alınacak en son şeyin konut olduğunu biliyorlar. Şimdi bazıları şiddetle karşı çıkacaktır. Elbette her görüşe değer veriyoruz. Lakin 2022 yazına sağ çıkarsak kim haklıymış göreceğiz. Oturduğum semtteki tüm siteleri emlakçı ilanlarından ezberledim . Satılamayan daireleri ertesi ay başka bir emlakçı başka site adıyla ve başka ( yani yalan ) katta göstererek ilana koyuyor. İnsanlar sirkülasyon var sanıyor. Tam 13 aydır fırsat konut arıyorum. Fiyatı düşenlerin konumu - cephesi- katı bana uymuyor ( ben en üst katı istiyorum. Güney veya batı cephe tercihim. ) Bana uyan 2 fırsatta ise dolara yeni girmiştim. Artan fiyatlara rağmen halen - iyi ki almamışım - diyorum. Dün burada satılan daireyi alan yeni kişiyle içindeki kiracı arasında tahliye tartışmasında kan aktı. İnsanlar artık çaresizliğin verdiği gözü karalık içerisinde. Alınacak dairenin boş olmasını tercih ederim.

  6. Boş daireler hatırı sayılır biçimde pahalı oluyor dolulara göre. O aradaki farkın anlamı; sen bu evi kiracılı alırsan içindekini çıkarmak için aşağı yukarı bu kadar masraf edeceksin. Bas parayı boş ev al, tadın kaçmasın.

    Türkiye'de ev alıp kiraya miraya verilmez. Ahan da güncel örnek:

    8 aydır kira ödemeyen kiracı rezaleti

    Kiracıyı memur tayfasından seçerseniz ya da konut kirası belli bir tutarın üstündeyse belki bu yukarıdaki gibi kötü bir örnek başınıza kolay kolay gelmez belki ama onun da garantisi yok.

  7. Arkadaşlar yakın zamanda villa alıp tadilat yaptıran var mı?

    300m2 net 5+1 villa için, natamam alıp tamamlamak 1 milyon civarı tutar diyebilir miyiz? Orta - orta üst kalite malzeme kullanılacak, hidrofor jeneratör dahil, mobilya ve bahçe düzenlemesi hariç.

    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 125/1312 İlkİlk ... 25751151231241251261271351752256251125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •