Bu haber önemli, 1 saat önce gördüm, dışarıdaydım yazamadım. İstanbul'da yağmur var bugün. Yaz yağmuru değil.Aykırı
@aykiricomtr
·
35d
Bakan "Bu bir rekor" dedi, Mersin’de 1 ton kokain yakalandı!
@erefefik
Reis azeriye niçun gitti?
S400 paketto diyolar.
Var mı aslı?
Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.
Abi 15 temmuz gecesi Türk Hava Sahasında yabancı uçaklar cirit atıyorlardı. Bunlar hep Nato ülkelerinin uçaklarıydı. S400 gerekli olduğu için alındı. Pentagonun oluru olmadan da alınamazdı.
Twiter Aleminde S400'lerin Azerilere verileceğini iddia etseler de sanmam. Azeri Ordusuna da çok büyük yatırımlar yapıldı. Sadece Türkiye yapmıyor ki, Abd,Avrupa hatta Rusya da Azerilere silah veriyor. Biden, Afganistan'dan Abd askerini çekiyor, TSK'ya bırakılıyor buralar. Azeri Ordusu da bölgede kullanılacak. Bizim Milgem'ler Pakistan'a da gitti. Ayrıca Ukrayna'ya SİHA veriyoruz, askeri işbirliği anlaşmaları imzalıyoruz.
TSK'nın Afpak Bölgesinin oyun kurucusu olduğu, Abd'nin bölgeden çekildiği, Abd'nin çekildiği alanları TSK'nın ve Azeri Ordusu'nun doldurduğu ortada. Azerbaycan'da bunlar konuşuluyor.
F35'ler uyduruk uçaklar, İngiltere bu uçakları almaktan vazgeçti. Diğer taraftan Türkiye'de modernize edilmemiş 35 adet F16 vardı.
F35'ler bunların yerine gelecekti ve bu uçaklar parçalarına ayrılıp, belki de öyle kullanılacaklardı. Abd bunların modernizasyonuna izin verdi. Diğer F16'ların tamamı modernize edilmiş durumda.
Bu 35 uçağın modernizasyonu Tusaş'da yapılıyor. Elektronik aksam ve yazılım Aselsan'da yapılıyor. Hepsi ise Havelsan'da bir araya getiriliyor. Adeta kendi muharip uçağımızı yapıyoruz. Milli yazılım kullanılıyor. Yani Abd veya İsrail ya da Yunanistan ya da Fransız uçakları düşmanlık yaparsa, bizim yazılımlar bunları düşman olarak görür. Önceden böyle değildi.
Türkiye'de 308 F16 var. Diğerleri de bu şekilde modernize edildi.
Şimdi F35'ler devreye girdiği için özellikle Avrupa ülkelerinde F16'lar devreden çıkıyor. Şayet bunlardan 100-150 tane satın alıp(bunların tanesi 2-3 milyon dolar) modernize edilirse(modernize edebiliyoruz, Abd buna izin verdi) TSK yeterli caydırıcılığa sahip olur. F35'lere gerek yok. O uçaklar o kadar etmez.
Diğer taraftan Türkiye'nin 11 sanayi kuruluşu, F35'ler için parça üretmeye devam ediyorlar. Bu firmalar, bize yamuk yapılmasına rağmen yükümlülüklerini hiç sekmeden yerine getirdiler.
TSK ve Pentagon kadim dostturlar. Sen siyasilere bakma.
@erefefik
Sedat Peker effect... Aynı yerden düğmeye basılıyor. Birisi hızlandırılırsa diğeri unutulabilir.Vaziyet
@vaziyetcomtr
·
5d
Seren Serengil'den Seda Sayan'a: “Mehmet Ali’yi üzeni üzerim. Hele pavyondan çıkıp yemediği halt kalmayan, zengin iş adamlarına kadın ayarlayanı hiç affetmem. Bende bu arsızın tapeleri var, bir laf ederse yayınlarım.”
@erefefik
Ali Aktaş
@aliaktas7
Oğuzhan Asiltürk büyük bir fitnedir. Her dönemde fitne ateşini ilk harlayan kişi o olmuştur. Önce altyapısını hazırlar sonra da ateşi tutuşturur. Bunu yaparken de "dava" der "temel esaslar" der "din" der. Bunları kullanır ama her zaman bunların tam tersini yapar. Yetti artık!Çoğu insan şahittir; 2 yıldan beri bugünlerin geleceğine dair uyarıyorum. Daha evvelden tecrübeli ve hatta vazifeli olanlar yapacaklarını bir kez daha yapmaya hazırlanıyorlardı. Arkadaşlar "aman kırıp dökmeyelim" diye sorunu halı altına süpürmeyi tercih ettiler. İşte sonuç ortadaOğuzhan Asiltürk, Milli Görüş Hareketinin tüm bölünmelerinde başroldeki kişidir ve bölünmeleri tetikleyendir. Milli Görüşcüler bu zokayı bu kez de yutarlarsa onlara yazıklar olsun. Asiltürk başarırsa bu durum 20 yıllık sekeratın sonunda hareketin defin merasimi olacaktır.
Gökhan ÖzbekYapılması gereken belliydi. Hareketi çift başlılıktan kurtarmak, kurumsal yapıyı sağlıklı kurallarla yeniden inşaa etmek, soğuk savaş siyasetinden çıkıp bugüne gelmek gerekiyordu. Vakti saatinde yapılmayan ameliyat kangrede dönüşmek üzere. Fitne, umarım bu kez başarılı olamaz.
@gokhanozbek
·
14s
@aliaktas7
adlı kişiye yanıt olarak
Ne oldu abi?
Gündem karışık, neyi kaçırdık?
Ahmet Akça
@ahmetakca55
·
14s
@aliaktas7
adlı kişiye yanıt olarak
İnsan büyükleriyle ilgili konuşur iken önce edebli olur
Büyükler boşuna dememiş ''İlla edep illa edep'' diye ömrünü bir davaya vakfetmiş adanmış bir ömür (
@spoasilturk
) ile ilgili konuşurken insan azıcık ar eder
yazık çok yazık...Aysunca Sola konuşma balonu
@aysuncafikir
·
12s
@aliaktas7
adlı kişiye yanıt olarak
Rahmetli Türkeş'in dediği gibi ''ne oğuzdur ne handır ne asildir nede Türk !!
@erefefik
Yer İmleri