Sayfa 15/121 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon
Arama sonucu : 964 madde; 113 - 120 arası.

Konu: AKCNS - Akçansa Çimento Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. Akçansa /çimsa grafiği yıllar içinde akçansa çimsaya göre fiyatı sürekli düşmekte, aralarındaki orantı hiç bu kadar düşük olmamış, hatta 2000 yıllarından önce 1 akçansa 4 cimsa değerinde imiş, akçansa aleyhine bir durum çıkıyor, tabi verilen temettüler hesaba dahil.

Tahtada bugün teb, ak, ubs, finans baskı kuruyorlar, karşılıklı alım satım yaparak hisseyi düşürüyorlar.

trade hissesi değilki. derinlik desen zaten yok. arada alıp yıllarca üstüne yatmalık.

alıp beklemeli. al-sat için burası çok doğru bir tahta değil. orta vadede zarar ettirmez.

3. _Sektörde lider, en çok satışı yapan çimento fabrikası,

_Lojistik olarak uygun konumda, Büyükçekmece, Çanakkale ve Samsunda fabrikaları var,

_Alman ortağı sayesinde ihracat olanakları geniş, ve ihracat artışı ,

_İstanbul civarı, metro, havaalanı, kentsel dönüşüm gibi projelerin devam etmesi, kanal İstanbula yakınlığı,

_çanakkalede sahip olduğu liman, çanakkalede yapılacak köprü ve yollara yakınlığı,

_Çimsanın yüzde 8i ne sahip, her yıl düzenli temettü geliri,

_ Büyükçekmece civarında 15 dönüm maden arsası olduğu söyleniyor, eski forumda, bilgisi olan lütfen paylaşsın,

_Enerji maliyetlerinde görünen iyileşmeler

_ son 6 yılda karını sürekli artırmış, ancak son çeyrek seçimler dolayısyla belki satışlar düşmüş, F/K 8.74, temettü verimi yüzde 10 cari fiyatlar ile.

-Küresel çimento devi heidelberg ortaklığıyla yaratılan global rekabet şansı,

_Türkiye çimento pazarının tek başına %11 ini elinde tutan en büyük çimento kuruluşu........................................

Alıntı Originally Posted by viopandtrade Yazıyı Oku
    _Sektörde lider, en çok satışı yapan çimento fabrikası,

_Lojistik olarak uygun konumda, Büyükçekmece, Çanakkale ve Samsunda fabrikaları var,

_Alman ortağı sayesinde ihracat olanakları geniş, ve ihracat artışı ,

_İstanbul civarı, metro, havaalanı, kentsel dönüşüm gibi projelerin devam etmesi, kanal İstanbula yakınlığı,

_çanakkalede sahip olduğu liman, çanakkalede yapılacak köprü ve yollara yakınlığı,

_Çimsanın yüzde 8i ne sahip, her yıl düzenli temettü geliri,

_ Büyükçekmece civarında 15 dönüm maden arsası olduğu söyleniyor, eski forumda, bilgisi olan lütfen paylaşsın,

_Enerji maliyetlerinde görünen iyileşmeler

_ son 6 yılda karını sürekli artırmış, ancak son çeyrek seçimler dolayısyla belki satışlar düşmüş, F/K 8.74, temettü verimi yüzde 10 cari fiyatlar ile.

-Küresel çimento devi heidelberg ortaklığıyla yaratılan global rekabet şansı,

_Türkiye çimento pazarının tek başına %11 ini elinde tutan en büyük çimento kuruluşu........................................
    bunların hepsine ayrı ayrı katılıyorum. akçansa 6 ay sonra bu fiyatların da altına düşebilir. ama 5 yıla temettü çıkmış hali temiz 30 kayme.

her tahta kendince farklı. ekran, haber, forex vs takip eden yatırımcıya uygun değil.

o yatırımcılara finans, banka daha uygun.

bu fiyatlardan bireysel olarak çok memnunum. topluyorum. 11 maliyetli 3-4 bin lot bile çok iyi ülke şartlarında.

bunu büyükler de böyle düşünüyordur.

yatırım tavsiyesi içermez.

5.  Alıntı Originally Posted by uvy Yazıyı Oku
    Çimsa pd/dd si 1.6 iken , Akcns 1.8 olarak görüyorum, atladığınız birşey mı var ?

Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Akçansanın pd/dd oranı daha yüksek, bu f/k oranları benzer olmalarına rağmen, bunun nedeni, sektör lideri olması, lojistik olarak uygun bir yerde olması, büyükçemecedeki fabrika binasının göreceli olarak değerli olması, arsaları, ve çanakkaledeki limanın yüzde 25i.

6. akcns.jpg

USD grafiğinde son durum.. şirket battı da bize haber veren mi olmadı

7. ne haber var ne bir şey

8. Yabancı görünümlü spek uzun süredir kağıdı baskılıyor, ama koskoca bistte kağıdın değerini anlayan maalesef pek çok yatırımcı kalmadı, millet tüyo peşinde.

Bana göre en ucuz çimento hissesi

- Büyükçekmece, Çanakkale ve Samsun gibi stratejik bölgelerde 3 adet fabrikası,
    - Türkiyenin en büyüğü, ve ayrıca Avrupanın en büyüklerinden heidelberg ile ortak,
    - 32 adet hazır beton tesisi
    - Geniş bayi ağı (66)

son bir senede en kötü performans gösteren çimento, aşağıdaki listede, ama maldan anlayan yok, sabredmek lazım, ben ufak ufak ağırlığımı artırıyorum.

Sayfa 15/121 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •