Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 3949 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by İzmir Yazıyı Oku
    3,5 yıl değil 2,5 yıl ,,, 7.700 tl ana para yatırdığım katkı payıdır . Devlet katkı payı hariç getirilerle beraber yaklaşık 9 milyar kusur haketmişim
    Ama kesintiler çıktıktan sonra net : 7.530 tl verdiler,,, ( 925 giriş aidatı +400 kesinti +gelir vergisi ıvır zıvır kesintiler )

200 tl zarar , cepten çıktı,,
    Ödediğim ana para katkı payım 7.700 ama 7.535 net para verdiler ,,,
    7.700 TL için gelen devlet katkısı 1.925 TL
    AET Katkı fonun son 2.5 yıllık getirisi % 35 yani 1.925 x % 36 = 693 TL katkı fon getirisi var.

2.5 yıllık sözleşmeniz olduğu için Devlet Katkısının kendisini yani 1.925 TL lik kısmını almanız mümkün değil onu biliyoruz. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Katkı Fon kazancı olan 693 TL lik kısmı da vermemişler ?!

Yeğenim NN Hayat'ta bu işte çalışıyor, beni BES'e bulaştıran da odur. Ve bunun yasal olmadığını söylüyor. Siz bu durumu CİMER'den şikayet edin üstadım. Neticeyi buradan paylaşırsanız tecrübe açısından bizim için de iyi olur.

2.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    7.700 TL için gelen devlet katkısı 1.925 TL
    AET Katkı fonun son 2.5 yıllık getirisi % 35 yani 1.925 x % 36 = 693 TL katkı fon getirisi var.

2.5 yıllık sözleşmeniz olduğu için Devlet Katkısının kendisini yani 1.925 TL lik kısmını almanız mümkün değil onu biliyoruz. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Katkı Fon kazancı olan 693 TL lik kısmı da vermemişler ?!

Yeğenim NN Hayat'ta bu işte çalışıyor, beni BES'e bulaştıran da odur. Ve bunun yasal olmadığını söylüyor. Siz bu durumu CİMER'den şikayet edin üstadım. Neticeyi buradan paylaşırsanız tecrübe açısından bizim için de iyi olur.

Aşağıdaki resim En son sistemden ayrılmadan önce AHYT uygulamasından aldığım en son ekran görüntüsüdür ,

Bana ödenen net 7.530 tl ..

Alıntı Originally Posted by İzmir Yazıyı Oku
    Aşağıdaki resim En son sistemden ayrılmadan önce AHYT uygulamasından aldığım en son ekran görüntüsüdür ,

Bana ödenen net 7.530 tl ..

"Yönetim Gider Kesintisi toplamı, yıllık olarak her yıl için Aylık Brüt Asgari Ücretin %8,5'ine karşılık gelen maktu tutarı aşamaz. İlgili kesintiler, sözleşmenin ilk 5 yılı yapılabilir."
    Sizden sanırım yönetim gider kesintisini tavandan yapmışlar. Bu bes şirketlerinin en güzel getirisi sanırım sistemden erken ayrılanlar olmakta.
    Sistemden emeklilik hakkı kazanan biri varsa tecrübelerini öğrenmek isterim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    "Yönetim Gider Kesintisi toplamı, yıllık olarak her yıl için Aylık Brüt Asgari Ücretin %8,5'ine karşılık gelen maktu tutarı aşamaz. İlgili kesintiler, sözleşmenin ilk 5 yılı yapılabilir."
    Sizden sanırım yönetim gider kesintisini tavandan yapmışlar. Bu bes şirketlerinin en güzel getirisi sanırım sistemden erken ayrılanlar olmakta.
    Sistemden emeklilik hakkı kazanan biri varsa tecrübelerini öğrenmek isterim.
    Uzun vadeli bir akit yapıyor ve buna uymuyorsunuz. Müeyyidesi olması gayet anlaşılabilir bir şey. Diye düşünüyorum.

Diğer konu yanlış bilmiyorsam sistemden ilk emekliler 2023 yılında olacak üstadım.

Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Uzun vadeli bir akit yapıyor ve buna uymuyorsunuz. Müeyyidesi olması gayet anlaşılabilir bir şey. Diye düşünüyorum.

Diğer konu yanlış bilmiyorsam sistemden ilk emekliler 2023 yılında olacak üstadım.
    Babamin uzerinden yuruttugum bir BES hesabim var. Her 3 ayda bir paylasiyorum. (Takip edenler bilir mutlaka) 2023 Eylul'de emeklilige hak kazanacak. Ama 2024 Ocak'i bekleyecegim. Ocak'ta yillik askari ucret kadar odeme yapip, devlet katkisini alip oyle cikacagim.

Su an BES'ten emekli olan insanlar var. 2003 ve sonraki yillarda sozlesme baslatan kisiler bunlar. Devlet Katkisi yoktu tabi o donemde.

Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Bende aynı fikirdeyim, bes hesabı sahibiyseniz, mutlaka sistemde 10 yıl en azından kalmalısınız ve ödemelerinizi aksatmamalısınız. Ara verme durumunda da yönetim gideri kesiliyor. Bes az da olsa uzun süreli ödeme gerektiren sabırlı yatırımcı sistemidir.
    Bu arada ilk bes yatırımcıların hayat sigortalarını bese çeviren yatırımcılardı.Onlardan emekliliğe hak kazananlar olmuştur diye düşünüyorum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Bende aynı fikirdeyim, bes hesabı sahibiyseniz, mutlaka sistemde 10 yıl en azından kalmalısınız ve ödemelerinizi aksatmamalısınız. Ara verme durumunda da yönetim gideri kesiliyor. Bes az da olsa uzun süreli ödeme gerektiren sabırlı yatırımcı sistemidir.
    Bu arada ilk bes yatırımcıların hayat sigortalarını bese çeviren yatırımcılardı.Onlardan emekliliğe hak kazananlar olmuştur diye düşünüyorum.
    ayrıca BES'te "ödemeleri dondurma" seçeneği de var. çoğu kişi bundan bi haber.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    ayrıca BES'te "ödemeleri dondurma" seçeneği de var. çoğu kişi bundan bi haber.
    doğrudur ancak dondurma da bazı giderler çıkartıyorlar ama sanırım her halukarda sistemi terkmekten iyidir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •