Sayfa 133/1312 İlkİlk ... 33831231311321331341351431832336331133 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,057 - 1,064 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Borsa da yapılan hisse yatırımı çoğu kişi tarafından kısa orta vade oluyor.
    Uzun vade değerlendiren çok az.
    Kaldıki uzun vadede bir çok hisse sınıfta kalır. İyi olanlar yok mu tabiki var.
    Gayrimenkul yatırımı da kendine göre dinamikleri var. Uzun Vadeli bakmak lazım. Müthiş Karlar çoğu zaman olmaz.
    Ama çok zarar da ettirmez.
    Bence yatırım araçlarını düşününce, geçtiğimiz 20 yılı dikkate alırsak, gayrimenkul yatırımcısının çoğunluğu mutludur.
    Aylık kira geliri olduğu için kısmen faydaları da vardır.
    Bu yıl fiyatlar çok artmış diyenler, geçen yıl da fiyatlar balon alınmaz diyordu.
    Aynı semtten 2 kişi aynı anda farklı sokaklarda konut alır. Alış fiyatı aynı olsa bile 10 yıl sonraki getirileri farklı olabilir.

2. Formül basit. Neredeyse her dönem geçerli. Merkezi, kat mülkiyetli, kira çarpanı 150 ve altında konut bulunursa yatırım olarak düşünülebilir. Uzun vade de zarar ettirmez en azından. Bu çarpana konut mu var demeyin. Dolu var. Kendiniz oturmayacağınız için seçenek sayısı çok fazla. Araştırma ve emek gerekiyor.
    'Piyasa analizi sadece kendi pozisyonunu empoze etmektir' Şant Manukyan

3.  Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    Formül basit. Neredeyse her dönem geçerli. Merkezi, kat mülkiyetli, kira çarpanı 150 ve altında konut bulunursa yatırım olarak düşünülebilir. Uzun vade de zarar ettirmez en azından. Bu çarpana konut mu var demeyin. Dolu var. Kendiniz oturmayacağınız için seçenek sayısı çok fazla. Araştırma ve emek gerekiyor.
    Aynı formül ticari dükkan içinde geçerli mi?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4. Bir yıl kadar önce, ev fiyatları çok pahalı, kira çok mantıklı diyenler ileride hayal kırıklığı yaşayabilir diyordum. Kira endeksleri son bir yılda kira artışının %30 lara dayandığını gösteriyor. Hatta, istanbuda lokasyon bazlı, tutulan bazı muhitlerde artış %50 ve üzerilerine çıkmış durumda.

480 daireli oturduğum sitede bir tek kiralık ilanı yok..normalde 2-3 tane olurdu her zaman. işi tuhafı satılıklarda azaldı eskiye göre...olan 6 satılık ilanının da 4 ü pek tercih edilmeyen dublex tipte.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. garip bir dönemden geçiyoruz şehrin kenar mahallelerinde bile kiralık ev karaborsa, bu durum kalıcı olursa çok ciddi toplumsal değişimler oluşur.

diğer yandan eğer bu evler kredi ile alınıyorsa ve insanlar bu faizleri ödeyecekse insanlar fazilerin düşüşüne inanmıyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    garip bir dönemden geçiyoruz şehrin kenar mahallelerinde bile kiralık ev karaborsa, bu durum kalıcı olursa çok ciddi toplumsal değişimler oluşur.

diğer yandan eğer bu evler kredi ile alınıyorsa ve insanlar bu faizleri ödeyecekse insanlar fazilerin düşüşüne inanmıyorlar.
    valla kağıt üstünde değil de, bizzat arayan adama sormak lazım..kiralık piyasası ne durumda diye....kağıt üstünde benim gördüklerim yukarıda yazdığım gibi, ama reelde durumlar ne bizzat deneyimleyen adamlara sormak lazım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. Bizim atsan atılmaz satsan satılmaz 50 senelik bir dairemiz var. Bir ilçede, merkezde yeri çok iyi ama doğalgaz yok, o nedenle 1 yıldır kimse tutmuyordu. Biz de memur dışı kimseye vermek istemedik, kömür parasını ödeyip boş bırakıyorduk daireyi.

2 hafta önce, hem de istediğimiz fiyata hiç pazarliksiz tutuldu ve telefonlar susmuyor kaç gündür hala. Gerçekten o ev bile tutuldu ise bir kiralık konut sıkıntısı var gibi.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    valla kağıt üstünde değil de, bizzat arayan adama sormak lazım..kiralık piyasası ne durumda diye....kağıt üstünde benim gördüklerim yukarıda yazdığım gibi, ama reelde durumlar ne bizzat deneyimleyen adamlara sormak lazım.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Bir kaç ay önce de yazmıştım, yaklaşık 25 senedir müteahhitlik sektöründe çalışan bir inşaat mühendisiyim. Şubat ayında yanılmıyorsam "cebinde parası olup oturmak için ev arayan bence alsın" diyordum. Yaklaşan fırtınayı - özellikle benim gibi maliyet kısmında çalışanlar - görebiliyorduk. Bir kilo seramik yapıştırıcısının 14 TL'ye satıldığı yeni bir dünyada yaşıyoruz artık.

Türkiye'de hala ciddi bir konut stoğu var. Bu stok eninde sonunda eriyecek. O zaman ortaya çıkacak yeni konutların fiyatlarını görünce bugün "Türkiye'de ev fiyatları çok pahalı" diye düşünen arkadaşları çok acı bir sürpriz bekliyor maalesef.

Bugün - arsa payı HARİÇ - orta-üst segment bir konutun MALİYETİ 6,500 - 7,000 TL/m2 mertebelerine geldi. 100 m2 bir evin - arsa payı hariç - 650 - 700K maliyeti var. Üzerine arsa payını, müteahhit genel gider ve karını koyun 1 milyon'un altında yeni bir konut satın almak mümkün olmayabilir. Satılanlar ya ikinci el ya da müteahhittin geçmiş dönemlerde daha ucuza mal ettiği ve elden çıkarmaya çalıştığı konutlar.

Maalesef euro/dolar ne kadar artarsa konut fiyatı da o oranda artıyor. Bunun aksini iddia eden kimseye inanmayın. Üstüne bir de bütün dünyada emtia fiyatları tarihi rekorlarını kırıyor. En basitinden Google'a inşaat demiri fiyat grafiği, bakır fiyat grafiği yazın son bir yılda ne olmuş görün. Türkiye'de tüketiciler olarak biz hem global emtia fiyatlarındaki tarihi rekorların hem de döviz kurlarındaki rekorların sillesini aynı anda yiyoruz.

Sayfa 133/1312 İlkİlk ... 33831231311321331341351431832336331133 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •