Sayfa 251/1004 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 2,001 - 2,008 arası.

Konu: Viop XXXIV

1.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    Kızım Odurla'da catering şirketi müdürü,günlük yevmiyeli çalışacak garson bulamıyor.
    Ya hadi arkadasım boş yapma ver adresi ben sana istemediğin kdr garson göndereyim kalacak yer ayarla. İlçenın nufusunun iki katı garson acıgı olursa bulamazsn. Özele yaz kac kişi istiyorsan üst düzey ingilizce bilen adam göndereceğim yıldız teknık müh okuyor. Diğerleri akdenız üni mezunu üst düzey kalacak yer ayarla msj at

2.  Alıntı Originally Posted by breakeven Yazıyı Oku
    bizim burda kentsel dönüşümden 1 4.5 imar çıktı 100m2 gecekondusu olana 6 daire veriyorlar10-15 milyon gibi tabii daire fiyatları çok ucunca mütahitler kaçtı ama devlet yapacak şimdi 25 milyar para verecek. sonuçta araba ötvsinden akıyor şarıl şarıl .burdakilerin çoğu gündelikçi falandı oyüzden bulamıyorsunuzdur
    Var mı ABD de böyle yağlı börek..
    Bunların torunları çocukları TR bitmiş abi diyip ABD de pizza hut da mc donalds da halkın en aşağı tabakasının ayak işlerini yapmak için oralara gitme derdin de ama sorsan..

Standar bir ABD li nin ömründe bir kere bile asla ve kata karşılamayacağı bir şans..
    Bizde ise nerede ise her jenerasyon 1 kere böyle mala vurmuştur..
    O zaten senin 2 nesline yeter..
    Adam gelmiş asgari ücretten dem vuruyor..
    Töbe bismillah yaa..

3. big mac endeksini herkes bilir...

ülkemizin acınası hali...

konu kapanmıştır nokta...

dünyada 1 yılda ne çok parası değer kaybeden ülke biziz...

daha neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum...

4.  Alıntı Originally Posted by breakeven Yazıyı Oku
    bizim burda kentsel dönüşümden 1 4.5 imar çıktı 100m2 gecekondusu olana 6 daire veriyorlar10-15 milyon gibi tabii daire fiyatları çok ucunca mütahitler kaçtı ama devlet yapacak şimdi 25 milyar para verecek. sonuçta araba ötvsinden akıyor şarıl şarıl .burdakilerin çoğu gündelikçi falandı oyüzden bulamıyorsunuzdur
    Hangi il,hangi ilçe?

5. 100m2 gecekondu 6 daıre .......nerde verıolarmıs merak etttım amma sallıonuz.....yavas .....adamın dıresını yıkıyorlar ustune 300 kagıt ıstıolar ıstanbulfda........bırakın bu işleri
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

...

ABD neden 60.000 dolarda bizde 7-8.000 dolar..

Bir kere o rakamı 1 e 1 karşılaştırman lazım..
    Bizde 3000 tl asgari ücretten yıllık min 36.000 tl eder..

Biraz eli yüzü tutan bir işte çalışıyorsan zaten 60 70.000 tl yi çok rahat geçersin..

neyse diyorum ya kafalar şartlanmış..
    tamam çok fakiriz..

eee viop ne olur..
    biraz uçuyorsun gibi geldi.. asgari ücretten iki katına nasıl çıkıyorsun birden..

dur daha oraya gitme..

asgari ücretli insan sayısı ne kadar.. ücretli çalışanların yarıya yakını.. çok az bir kesim (yüzde olarak ) 10 bin tl üzeri kazanıyor..

asgari ücret 3000 tl ise asgari ücret istatistiklerine girmeyen 4000 tl de sürünen bir rakam.. ama istatistiklere girmiyor asgar ücretli çalışan anlamında..

oysa.. çalışanların büyük çoğunluğu 5-6 bin tl altında kazanıyor..

yani sürünüyor..

diğer yandan 1:1 karşılaştırmak lazım diyorsun..

bizde araba fiyatı neden 2 katı o zaman ??

elektrik fiyatı neden dolara endeksli.. benzin fiyatı neden dolara endeksli.. köprü geçişleri neden dolara endeksli.. liste uzar gider..

maliyetler dolar cinsinden.. 1:1 karşılaştıramazsın senin dedğin anlamda..yani abd de 1 dolar ile 1 tl benzer alım gücü mantığı yürütüyorsun ki esas bu mantığın viop forumuna hiç yakışmamış..başka yerlerde belki kullanırsın ve millet "vay beee çok haklısın kafir amariga zaaten batacak, almanya bizi kıskanıyor" diye cevap verebilir.. ama burada olmamış..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by Lambent Yazıyı Oku
    100m2 gecekondu 6 daıre .......nerde verıolarmıs merak etttım amma sallıonuz.....yavas .....adamın dıresını yıkıyorlar ustune 300 kagıt ıstıolar ıstanbulfda........bırakın bu işleri
    İzmir'de bazı gece kondu semtlerinde 3-3,5 emsal verilen yerler oldu.(Narlıdere)
    Bazı gece kondu bölgelerinde çalışmalar var(Bayraklı ve Gültepe),duyumum 3,5 emsal.
    4,5 duymadım,görmedim ama İstanbul'da olabilir.

8. discretus bu tartışma uzar.

ABD de 1 dolar ile 1 tl tabikide aynı değil ama ABD de asgari ücrettde 3000 dolar değil mesela..

https://countryeconomy.com/national-minimum-wage/usa

Yada bir banka şube müdürü 12.000 dolar ücret almaz..
    Haa bak güzel karşılaştırma..

https://countryeconomy.com/national-minimum-wage/turkey

Bizdeki asgari ücret ve dolar bazlı grafiğide var..
    3 aşşa 5 yukarı budur işte..

Sayfa 251/1004 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •