Alıntı Originally Posted by mtdrk10 Yazıyı Oku
Burda yazılanlardan çok şey öğrendim.Son olarak da fonun başarısını fonu almadan önce değil de alındıktan sonra yapılması gerektiği...
Adam 400 lirayken altın fonu almamış 520 liradan girmiş fon yönetimi allah belanı versin battık bittik diyor.Bir diğer kişi pegasus 60 lirayken IPB fonunu almayıp 85 lira olunca(yaklaşık %40 kazanc) alıyor sonra allah belanızı versin diyor ne olacakti yani bist 30 kağıdı taze kuru gibi %1000 mi çıkacaktı?
Ayıptır söylemesi araba almayı düşünüyorum,arabanın şehir içinde kaç yaktığına vs. "arabayı almadan önce" araştırıyordum yanlış yapıyormuşum demekki önce araba almak lazımmış sonra karşılaştırma yapılmalıymış...
Alıntı yapmamışsın ama sanki benim mesajım üstüne yazmışsın gibi.Eğer öyleyse mesajımı anlamamışsın, öncelikle mesajımda bela falan yok.Ben kimseye kusur bulmam, hataysa kendimindir; fon yöneticisinin değil.Dikkat edersen son 1 aydaki bendeki fonların benzerlerine kıyaslama yaptım.Bu fonlara son 1 ayda da girmedim, uzun zamandır tutuyorum ve hala devam ediyorum.Piyasa riskini de aldığım yazılı orda.GBC mesela altından da gümüşten de epey geride son 1 ay.Ben bunu açıklayamadım, açıklayan olursa sevinirim.KUB %50 ye yakın hissedeyken dolar ve dış piyasalar olumluyken 0,9 getiriyi açıklayamıyorum, elbet vardır.IPB de uzun zamanki performansını ben övdüm burda zaten.IPB 'nin son dönemdeki performansının düşük olması bir tespit orda.Bela falan okumak değil.Ayrıca IPB alırken içinde PGSUS varmış, ne kadarmış gibi şeylere bakmak anlamlı falan depil.Bu fon çok hızlı hareket, eden bol türev kullanan,fon yöneticisinin performansına bağlı bir fon.Ayın 7sinde KAPta gördüğün dağılım zaten bir önceki ayın 31 indeki fotoğraf.PEGASUS fiyatını takip edeceksem IPB ile değil direk PEGASUS ile ilgilenirim.IPB'nin özelliği bu, diğer değişkenler gibi değil.Burada da risk büyük ve ben o riski alıyorum.Aldığım risklerin farkında olarak sadece bu ay elimdeki fonların olması gerekenden çok daha kötü performans gösterdiğinin tesbiti olup şanssızlığımı dile getirmekti.Hepsi bu, kısacası kimseye bela okumak yok, kimseyi suçlamak yok.