Başkan, başınız sağ olsun,geride kalanlara sabır diliyorum
Başkan, başınız sağ olsun,geride kalanlara sabır diliyorum
Başkanım başınız sağolsun. Huzurla uyusun inşallah.
Bu durum 90 lı yılların ortasına dek böyleydi,bunların kafalarının almadığı,sizin türlü oyun ve düşüncelerle fakirleştirmeye çalıştığınız sabit gelirliler esasında iç piyasanın can damarı,sen bu adamı fakirleştirdikçe o da bim e,a-101 e mahkum oluyor önce her şehrin yerel esnafı ölüyor,sosyal yardımlarla besleyecek bir boğaz daha ortaya çıkıyor,ama kime diyoruz ki....
Şu anda havadan para kazanan zamane sonradan görmeleri dışında para kazanmak ayrı hüner onu tutması ayrı hüner,gerek pandemi,gerekse kısa yoldan köşe olma arzusu,güzel yurdumda ''para yiyebilecek''konumdaki insanların bile diken üstünde olmasına yol açıyor.Kendi sahillerimizde ortalama bir balık lokantasında ödediğiniz hesap,euro üzerinden hesap ödediğiniz Yunanistan dan oldukça yüksek çıkıyorsa(ürün,kalite ve hizmet farkını hiç katmıyorum bile)insanlar bile bile lades olmaktansa ''para yemememeyi''tercih ediyor...
Eskiden gerçek enflasyon açıklanıp gerçek zamlar yapılıyordu
Yıllık %25-30 normal ancak şu an enflasyon yıllık %80 civarında. Geçen sene 4000 tl aldığım karton hammaddesi şu an 7500 tl ve 20 günde bir zam yapıyorlar
Şimdi bu durumda siz gerçek enflasyonu açıklarsanız ve memura emekliye o oranda zam yaparsanız ülke 6 ayda batar.
Sonuç olarak ben ki işletme sahibi olmama rağmen ev araba almam hayal oldu nerdeyse. 2005-2015 arası yapan yaptı. Bundan sonrası işçiside patronuda günü kurtarmaya bakacak.
Dışarı çıkıp bi steakhouse gitseniz 2 yetişkin bi çocuk 600-700 e çıkıyorsunuz. Tatil deseniz olmuş 20 bin tl.
Evet ben bunları yapabiliyorum ancak eskiden senede 3 kez tatile çıkarken bu sene 1 kez çıkabildim.
Dışarıda yeme içme yerine ailemi alıp haftada bir mangal yapar olduk ki 1/3 fiyatına daha güzel şeyler yiyorsunuz.
Devlet yetkililerince habire masraflarınızı kısın, harcamayın önerleri yapılmasında bile haklı olduklarını düşünüyorum. Çünkü yakın gelecekte herkes mecburi ihtiyaç ve faturalarına çalışmak zorunda kalacak ve kimsenin uzun vadeli borca girmesini istemiyorlar.
erdoğan'a bir çok mecrada emine hanımın kocası(eşi) dendiğini duyuyorum
yeni bir yaklaşım ve değersizleştirme tutumu..!!
Yer İmleri