Sayfa 145/1312 İlkİlk ... 45951351431441451461471551952456451145 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Neyse sayin djoz siz konuyu başka yere çekmeyin, değere vurdunuz işi.20sene önce ki dolar ev fiyatları vs...
    Yazımdan da yanlış anlaşılmasın gayrimenkul her daim insanı güvende hissettiren doğru yerden alındığı zaman ....kaybettirmeyen bir yatırımdır.dogru zamanda alinmayabilir pahalialinabilir vs ileriki zamanlarda farkı kapatır.arti 20sene önce verdiginiz örnek tam kriz zamanı. Peki 2008 yılında 150bin dolara aldığım ev şimdi 80 bin dolar onu nasil yapacağız ...
    Aksine, siz değere vurunca (dolardan bahsedince) işler karıştı.
    Ben zaten "amorti kavramının değerden izole düşünülmesi gerektiğini" savunuyorum. Her şeye kar zarar olarak bakıldığı için 1 evin 2 ev oluşunu da insanlar parayla ölçmeye çalışıyor.

Evi 2008'de 150 bin dolara almak, ya da 1930 yılında 50 liraya almak, veya 200 yıl önce bilmemkaç akçeye almak, bunlardan bahsetmiyorum ben.

"Amorti" yanlış anlaşılıyor derken kastettiğim buydu işte.
    Evim değerlendi, evimin değeri düştü, evimin değeri sabit kaldı, evimi satıp bitcoin alsaydım şimdi komple semti satın alırdım falan , amorti bu değil.
    1 evin kirası ile bir süre sonra ikinci evi alabiliyor musunuz? Evet.
    Amorti budur.

İneğinizin buzağı doğurması gibi düşünün.
    1 inek vardı, 2 inek oldu. Amorti budur.
    İnek fiyatı düşmüş, çıkmış, kar etmişsiniz, zarar etmişsiniz, bu değil.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

2. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Müteahhitler konut fiyatlarında düşüş beklemiyor

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...miyor-6533411/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    İtalya’dan cazip teklif: Denize yakın, yeşilin içinde yaşamak isteyenlere 33 bin dolar verilecek

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/sey...lar-verilecek/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. TÜİK: Konut satışları Haziran'da yıllık -%29,1

6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    TÜİK: Konut satışları Haziran'da yıllık -%29,1
    az bile düşmüş, damat berat paşanın çokomelli beton kampanyası vardı o ayda.
    temmuzda daha çok düşecektir.

7. Haberde eksik bilgi var, 2020 yılının haziran ayına göre %29,3'lük bir düşüş söz konusu.

2020 haziranında ucuz kredi coşkusuyla 190 bin olan satış adeti 2021 haziranında 134 bin adete gerilemiş.

134 bin adet sıradan geçen önceki yılların aynı aylarına göre %30 fazla bir oran, aslında artış var ancak mayıs ayının yarısında tam kapanma vardı ve biriken talep haziran ayına sarktı.

Temmuz satış rakamları için ağustos ayında haberi aynı şekilde yapacaklar ve konut satışları %55 düştü diyecekler, fakat satış sayısı 105bin civarında olacak bu da sıradan geçen temmuz aylarının ortalamasına eşit bir değer olmuş olacak.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Aksine, siz değere vurunca (dolardan bahsedince) işler karıştı.
    Ben zaten "amorti kavramının değerden izole düşünülmesi gerektiğini" savunuyorum. Her şeye kar zarar olarak bakıldığı için 1 evin 2 ev oluşunu da insanlar parayla ölçmeye çalışıyor.

Evi 2008'de 150 bin dolara almak, ya da 1930 yılında 50 liraya almak, veya 200 yıl önce bilmemkaç akçeye almak, bunlardan bahsetmiyorum ben.

"Amorti" yanlış anlaşılıyor derken kastettiğim buydu işte.
    Evim değerlendi, evimin değeri düştü, evimin değeri sabit kaldı, evimi satıp bitcoin alsaydım şimdi komple semti satın alırdım falan , amorti bu değil.
    1 evin kirası ile bir süre sonra ikinci evi alabiliyor musunuz? Evet.
    Amorti budur.

İneğinizin buzağı doğurması gibi düşünün.
    1 inek vardı, 2 inek oldu. Amorti budur.
    İnek fiyatı düşmüş, çıkmış, kar etmişsiniz, zarar etmişsiniz, bu değil.
    bir evin kirası ile kaç sene sonra bir daha alabiliyoruz çok merak ediyorum? Bir örnekle açıklayabilir misiniz eğer kaçırdığım bir nokta varsa öğrenmek isterim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sayfa 145/1312 İlkİlk ... 45951351431441451461471551952456451145 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •