Sayfa 853/1013 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,817 - 6,824 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. teknik olarak bayrak/flama formasyonu ki en sevdiğim formasyon diyebilirim herkesin gözü önünde herkesin dilinde acaba göz göre göre çalışmasına izin verirler mi?

2.  Alıntı Originally Posted by alpha Yazıyı Oku
    teknik olarak bayrak/flama formasyonu ki en sevdiğim formasyon diyebilirim herkesin gözü önünde herkesin dilinde acaba göz göre göre çalışmasına izin verirler mi?
    o bayrak merkez bankasının elindeki sopanın ucuna bağlı. buna merkez karar verecek, piyasa oyuncuları değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by alpha Yazıyı Oku
    teknik olarak bayrak/flama formasyonu ki en sevdiğim formasyon diyebilirim herkesin gözü önünde herkesin dilinde acaba göz göre göre çalışmasına izin verirler mi?
    2015 2016 başlarında da aynı formasyon vardı aylar sonar çalıştı
    Bu arada darbe girişimi oldu dolar 17 kuruş düşüdüşüverdi.
    Sonra sarışın bir adam amerikanın başına geldi
    100 kuruş gidigidiverdi..

Burada da aynı durum bekliyorum ...

Yükseliş sonar yataya sarma
    Yükseliş yataya sarma

Hareketindeki yatay bantların uzayacağını düşünüyorum..

Daha evvelki yükselişlerin sindirmesi 1 sene sürmüş..

3.75 80 lere doğru bir hareket 3.50 lerin dip olduğunun kanıtı olacaktır..
    3.48 3.52 hareketi ile dip teyid edilemez.

4.  Alıntı Originally Posted by alpha Yazıyı Oku
    Haftalık grafiği hocam son 10 yıla bir bak :D bütün trend bu bayraklardan oluşuyor
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

5. sn rxpu dediğiniz doğru ama mb kararı da olsa grafiklere belli formasyonlar şeklinde yansıyor hele de orta uzun vadede...

sn gundwane size aynen katılıyorum twitterda 1 yıllık 2,80 -3,10 bandının kırıldığını ve bir daha 3,10u göremeyebileceğimizi ısrarla vurgulamıştım..sonuç ortada... bundan sonra direkt mi 3,94 üzerine atar yoksa zigzag mı yapar burası belirsiz... şuan ki oluşum alçalan kamaya daha çok benziyor, 2,80-3,10 aralığı ise daha çok bayrağa/flamaya benziyordu yani direkt 3,94 üzeri atarsa şaşırmayacağım...

şu ihtimal de var... alttaki kırmızıyı 3,94e taşıdığımızda bayrak olabilir... 3,47 -3,80-3,40 gibi ve sonra yeni zirveye hareket edebilir...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    o bayrak merkez bankasının elindeki sopanın ucuna bağlı. buna merkez karar verecek, piyasa oyuncuları değil.
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    2015 2016 başlarında da aynı formasyon vardı aylar sonar çalıştı
    Bu arada darbe girişimi oldu dolar 17 kuruş düşüdüşüverdi.
    Sonra sarışın bir adam amerikanın başına geldi
    100 kuruş gidigidiverdi..

Burada da aynı durum bekliyorum ...

Yükseliş sonar yataya sarma
    Yükseliş yataya sarma

Hareketindeki yatay bantların uzayacağını düşünüyorum..

Daha evvelki yükselişlerin sindirmesi 1 sene sürmüş..

6. kesinlikle hocam 1,15 den beri böyle... 1,90-1,70 ve 2,80-3,10 aralıkları en meşhuru...
     Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Haftalık grafiği hocam son 10 yıla bir bak :D bütün trend bu bayraklardan oluşuyor

7. alpha..
    alçalan kamaların büyük bir gürültü ile aşşa kırıldıklarınıda çok gözlemledim.
    İlla mancınık gibi yukarı atacak diye bir kaide yok..
    usdtry de aylık grafiği açarsan MACD aşşa kesti kesecek..
    Alçalan kamanın kırılması aynı zamanda MACD nin de aşşa kesme si ile sonuçlanabilir..

MACD aylık da kesmeyip güç alarak da bir zıplama daha yapabilir..
    Yani çok kritik zamanlardayız..

Görmeden körlemesine pozisyon almamak lazım..

not...2012 deki THY deki çıkışı hatırlıyorum..Aylık grafiklerde macd bu şekilde yükselmiş idi.Tam aşşa kesecek derken minik zıplamalar bile fiyatlarda aşırı savrulmalara sebep oldu idi..

Yalnız dolar de bu şekil bir oluşum aylık grafiklerde hiç gözlemlenmedi..
    Kestip aşşa devam etti hep.

8. evet ona ben de şahit olmuştum büyük hayal kırıklığı oluyor...

baktım az kalımş hatta önceki düzeltmelerde de hep altına kaymış yani benim şu basit grafikteki 55haftalık ema yukarıdaki grafikteki 275 günlük emaya değebilir...

bu bilgi güzel oldu... teşekkürler...

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    alpha..
    alçalan kamaların büyük bir gürültü ile aşşa kırıldıklarınıda çok gözlemledim.
    İlla mancınık gibi yukarı atacak diye bir kaide yok..
    usdtry de aylık grafiği açarsan MACD aşşa kesti kesecek..
    Alçalan kamanın kırılması aynı zamanda MACD nin de aşşa kesme si ile sonuçlanabilir..

MACD aylık da kesmeyip güç alarak da bir zıplama daha yapabilir..
    Yani çok kritik zamanlardayız..

Görmeden körlemesine pozisyon almamak lazım..

Sayfa 853/1013 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •