Artan

12,76 10 18:10
33,02 9.99 18:10
23,12 9.99 18:10
141,00 9.98 18:10
46,08 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

17,19 -10 18:10
36,18 -10 18:10
272,25 -10 18:10
12,16 -9.99 18:10
74,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.805.446.028,00 18:10
14.223.544.334,65 18:10
14.085.110.567,02 18:10
9.446.543.575,46 18:10
9.349.972.073,95 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop XXXIV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Konya da sekuler,yobaz laik yokmu?

sen nerede yaşıyorsun şampiyon. bak o laik,sekuler hayatla büyümüş Esra ismindeki kadın nelere yol açmış..

mesele şu, inanıp inanmadiğınız umurumuzda değil.. ama he b..oktan islama dil uzatmayı bırakın

ha yıllarca ateist forumlarda yazdım.her ilkeyi ispatlarım.. ama burası ekonomi forumu..o zama KURALLARA BAGLI KALIP MARJINAL PARTININ BELDE TESKILATIYMIS GIBI KONUSMAYACAKSINIZ..

Akp umurumda değil.siyasi eleştiride taraf olacak halimde yok..ama iyi,kötü polis cinsden bu milletin çoğunluğunun tabi olduğu ISLAMA her hangi bir tamlama ile itibarsizlastirma yapmak,haksızlıktır.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    ha yıllarca ateist forumlarda yazdım.her ilkeyi ispatlarım..
    herşeyi değil sadece şunu ispatla yeter ..

ben şimdi sapına kadar müslümanım ..

ama

her türlü itnelik bende . hatta fuhus yeri için üniversite bile açmışım falan filen aklına gelebilecek bütün günahlar.

ama

inanıyorum

öte tarafta gelsin eldeğmemiş huriler tırla gidiyor.

eee nede olsa inanıyom. umarım her müslümanın cennette gireceğini biliyorsundur ( ayet gereği)

buyur.

inanç..

bir bilimdir.

mesela insanoğulu yaşadığından bu yana hiç bir dinler arası diyolog allahın varlığını tartışmamıştır.

bakın burası çokomelli.

yaratılışımızın nedeni hi bir zaman araştırılmamış. oysa en önemli konu.

hakkında filmler çekilen. hergün dualar edilen hergün anılan hiç bir dinde.

maymunlar ne kadar geliştirebilmişse kendini insan oğluda ancak o kadar geliştirebilmiş kendini.

mesela 4 boyutlu görüyor olsaydınız bu beyin kapasitesiyle 1 saat içinde beyniniz ve gözleriniz yanardı.

kediler 2 boyut görür bu nedele aşşağı yada yukarı sadece iki yön vardır. o nedenle saniyesinde 4 ayak üstüne düşme refleksi vardır sizin çatıda bir tuğla parçası üzerinde drumak nekadar zor ise kedi için normal boş biryolda yürümek kadar kolay ve korkusuzdur.

çünkü beynimiz sınırlıdır. 4 boyutlu görmeyi bırakın.. hayal bile edemezsiniz. halbuki 4 boyut vardır. kaldıki iki boyut bile göremezsiniz.

zamanında bir forumdaş. bir ayet paylaştığımda bana şöyle dedi. etrafına bak kusurlu olan ne görüyorsun.

bu düşünce beni biraz afallattı

herşey düzenli gibiydi güneşin doğumu batışı belli eksende yörünge etrafında dönüşü. bu sadece güneş sistemi için halbuki milyarlarca yıldız var onları düşünemiyorum bile.

aslında beynimiz tüm düzensizlikleri bir düzene oturtmak için yapılandırılmış. çünkü beynimizin kapasitesi ve işlevi bu.

beynimiz düzensizlikler içindeki düzeni görmek adına tasarlanmış.

rast gele elinde bilyaları yere savur. ilk bakışta hiç bir şekil anlam ifade etmez. ancak beynimiz sanki bir düzen varmış pahasına ilişki kurmaya başlar.

tıpkı bulutlara baktığınızda onları file aslana gemiye benzettiğimiz gibi.

bütün dinlerde iyilik etmek hayır işlemek iyi bir insan olmak üzerine kurulu

allah neden bunu 1 milyar insan içinde denemedi. ?

kıyameti neden bu kadar geciktirdi. ?

1 milyar insan yeterince makul bir rakam

kainatta milyarlarca yıldız veya gezegenler arasında yaşam bulunabilecek tek yer dünya ?

çünkü su var.

ısı miktarı yeterli.

oysa oluşan su yıldızların zamanla patlayıp kainata yayılması ile oluşmuş. (sıcaklık soğukluk farkından dolayı)

ama terk yer bu mavi top.

şimdilik.

bu bir sır değil ama insan vucudundaki her element toprakdan gelme.

su toprak ve ısının birleşimde ne varda toprakta hali ile insanda var hatta tüm canlılarda.

bu topraktan geldiğimizin bir kanıtı

hemde her element.

tanrının varlığı veya yokluğu önemli değil.

ki bu zamana kadar ortak bir düşünce kurulamamış. dinler arası tartışılmamış. ?

insan tarihinden bu yana dinler bir araya gelip bunun için çalışmamış.

neden ?

çünkü önemsiz.

neden önemsiz. ?

neden budistlerle islam alemi bir araştırma bir konsey ne bileyim bunun üzerine bir araya gelip tartışmamış ?

oysa insanlığın aradığı tek şey ???

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    tanrının varlığı veya yokluğu önemli değil.

ki bu zamana kadar ortak bir düşünce kurulamamış. dinler arası tartışılmamış. ?

insan tarihinden bu yana dinler bir araya gelip bunun için çalışmamış.

neden ?

çünkü önemsiz.

neden önemsiz. ?

neden budistlerle islam alemi bir araştırma bir konsey ne bileyim bunun üzerine bir araya gelip tartışmamış ?

oysa insanlığın aradığı tek şey ???
    dedim ya insanoğlu maymunların kendini geliştirip suda avlanmayı öğrendikleri kadar bile kendini kendi adına geliştirememiş.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •