Sayfa 769/1002 İlkİlk ... 269669719759767768769770771779819869 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 6,145 - 6,152 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1. ))))))))))))
    Klima gazıyla alakası yok ulla.
    Yanıcı olmayan gaz basılır.
    Hava basılır deyip geçelim. Allah muhafaza, bu işlerde dalga geçilmez.
    @erefefik

2. Geçen sene bu günler USD kuru 7.32, MB faizi %8.25 idi. Bu hesap ile bugün kur 7.92'nin altında olsaydı TL'de kalıp, faiz alanlar kazanacaktı ama olmadı kur 8.80'leri gördü. Şu an ise kur 8.62 , faiz ise %19 seviyesinde. Gelecek sene Ağustos'ta dolar 10.25 ve üstü olursa dolarcılar kazanır altında TL'ciler kazanır. Sizce ne olur?
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

3.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Geçen sene bu günler USD kuru 7.32, MB faizi %8.25 idi. Bu hesap ile bugün kur 7.92'nin altında olsaydı TL'de kalıp, faiz alanlar kazanacaktı ama olmadı kur 8.80'leri gördü. Şu an ise kur 8.62 , faiz ise %19 seviyesinde. Gelecek sene Ağustos'ta dolar 10.25 ve üstü olursa dolarcılar kazanır altında TL'ciler kazanır. Sizce ne olur?
    https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?/evds/dashboard/990

Bu sitedeki oranlar üzerinden, grafikten Ağustos'un 3'ü ile 10'u arasından seçebildiğim oranları seçince 100bin tl ile 2011 Ağustos'ta başlattığım vadeli TL mevduatı 2020 Ağustos'ta 304bin tl oluyor. 19%'dan 1 sene daha ekleyince (2021 için) 362 bin tl oluyor para.

1 Ağustos'ta Dolar 1.71 imiş, şimdi 8.63. Tam 5 kat yapıyor. Tarihi geçen seneye (kur 7.30) alırsam 4.3 kat çıkıyor.

Yanlışım varsa düzeltin.

ytd

4.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Yok cipciler kervaninda degildim aslinda. Ama basindan beri insanlari denetim altina almaya calistiklarini düsünüyordum ve pandemi olduguna inanmayanlardanim (virüsun varligini tabiiki inkar etmiyorum, o baska). Gecen sene mart ayinda yazdiklarim ortada. Fikirlerimde bir degisiklik yok.
    Ancak yukarida verdigim linklerde olan bilgiler benim icin yeniydi gercekten. Zaten bazi seylerden süphe ediyordum. Artik (ben görmem büyük ihtimal) böyle bir yöne gidildigi asikar. Ilginc olani cipe ihtiyaclari olmuyor google ve MS patentlerine baktiginizda. Asi yeterli geliyor. Google teyze ile tercüme ederek okudum ( yazilari.

Kendimi uzun zaman zorladim, erken asi olabilme olanaklarim varken bekledim. Eninde sonunda seyahat özgürlügümü kazanmak icin asi oldum 4 hafta önce (TR'ye gelirken ve dönerken PCR test zimbirtisindan kurtulmak icin ama, ondan bile kurtulamayacagiz. Yakinda, asi olmus olsak bile test yaptirmak zorunda kalacagiz) ama, Johnson&Johnson'u bekledim (tek doz da tam asili sayiliyorsunuz).
    Ben yurtdışında gezmeyi çok severim ama bu aşı mevzusundan o derece kıllanıyorum ki kalan ömrümün tamamını sınırdan öbür tarafa tek adım geçmeden geçirmeye razıyım.

Bizim memleketimizde her şey var. Korumasını bilirsek Avrupa'dan da güzel dünyanın geri kalanından da

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?/evds/dashboard/990

Bu sitedeki oranlar üzerinden, grafikten Ağustos'un 3'ü ile 10'u arasından seçebildiğim oranları seçince 100bin tl ile 2011 Ağustos'ta başlattığım vadeli TL mevduatı 2020 Ağustos'ta 304bin tl oluyor. 19%'dan 1 sene daha ekleyince (2021 için) 362 bin tl oluyor para.

1 Ağustos'ta Dolar 1.71 imiş, şimdi 8.63. Tam 5 kat yapıyor. Tarihi geçen seneye (kur 7.30) alırsam 4.3 kat çıkıyor.

Yanlışım varsa düzeltin.

ytd
    Çok geriye gittiniz. O kadarı anlamlı değil. Maksat bugünden yarını tahmin etmek. Yarın

- dolar 8.62 faiz %19 olursa Ağustos 2022'de USDTRY 10.25 üzeri
    - dolar 8.80 faiz %19 olursa Ağustos 2022'de USDTRY 10.50 üzeri
    - dolar 9.00 faiz %19 olursa Ağustos 2022'de USDTRY 10.75 üzeri

olması lazım ki dolarda kalmak mantıklı olsun. Ben eğer iktidar kredi veya para hacmi büyümesi veya faiz indirimi olmazsa bu değerleri gelecek sene için zor görüyorum. Lakin, bu dediklerimden birisi için piyasa sinyali alırsa dolar kısa vadede kendi yukarı atar diyorum. Mesela 12 Ağustos'ta RTE'ye rağmen faiz indirimi gelmez veya hatta yükseltilirse USD için sıkıntılı zamanlar başlar. Faiz indirimi gelirse, indirimin boyutuna göre yukarı yönlü sert hareketler olabilir
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

6. Bir de şu var aşıyı yaptırmış gibi yapıp da aşı pasaportunu alsam kim nereden bilecek? Eminim ki böyle yapan bir sürü insan vardır. Burası Türkiye her şeyin kolayı var.

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ben yurtdışında gezmeyi çok severim ama bu aşı mevzusundan o derece kıllanıyorum ki kalan ömrümün tamamını sınırdan öbür tarafa tek adım geçmeden geçirmeye razıyım.

Bizim memleketimizde her şey var. Korumasını bilirsek Avrupa'dan da güzel dünyanın geri kalanından da
    samreit ve Patrick bey kararlarınıza saygı duymakla beraber aşı olmanın veya olmamanın risklerini düzgün şekilde değerlendirebildiğinize inanmıyorum. Çevremde bu şekilde insanlar var, bilimsel olmayan bir gözlem ile çoğunun kaygı bozukluğu, anksiyete ve güvensizlik sıkıntıları olan insanlar olduğunu gözlemliyorum.

Benim eşim de benzer durumda, ve çoğu zaman olası risklerin gerçekleşme ihtimalini gerçekten çok daha yüksekmiş gibi algıladığını gözlemliyorum. Örneğin, dünyada yılda toplam 13 kişi köpekbalığı saldırısı sonucu ölüyor. Türkiye'de bilinen vaka yok, her yıl en az 25 milyon insan denize giriyor 20 yıldan alsan 500M insan deniz girmiş 1 tane ölen yok. Ama o Ege'de yüzerken etrafı izliyor ki, köpekbalığı yüzgeci var mı acaba diye. Bu insanlara da saygı duymak gerek zira bana ne kadar saçma gelse de, eşim yüzerken hissettiği korku son derece gerçek.

Abi bu kadar çok mu korkuyorsun aşı olmaktan kah kah
    Ben hastaneye yakın oturuyordum aşı olan deve kadar adamlar
    bir eli omuzunda
    kafa yere bakıyor
    zannedersin mızrak yemiş
    sorsan osmanlı torunu kah kah
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bir de şu var aşıyı yaptırmış gibi yapıp da aşı pasaportunu alsam kim nereden bilecek? Eminim ki böyle yapan bir sürü insan vardır. Burası Türkiye her şeyin kolayı var.
    GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 769/1002 İlkİlk ... 269669719759767768769770771779819869 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •