Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
dönemsel furyaları orta vade de yakalarsan para kazanırsın.!!!
ŞUCU BAŞKALARINAA ATMAK CİDDEN BU İŞİN KOLAYINA KAÇMAKTIR..!!
bir de her b*ku TEMEL veriye atfedip BU ŞİRKET BU KADAR ETMEZ VS diyene kadar furya yakalayın.!!!
OYUNAGELENADAM LAKABINI BEN TÜPRAŞTA KAZIĞA OTURMUŞ İKEN KENDİME TAKTIM.!!!
2 yıl net bekledim para yok eregl olsun petkm olsun bunlar orta vade ilk seviyelerine kadar beklediğim hisselerdir..!!
TÜPRAŞTA yediğim ZAMAN kazığını hiç bir hisse de yemedim.!!
o arada kendimi eğitimlere verdim..!!
,temel verileri sadece şirket rasyolarını okumakta kullanıyorum tüm işim teknik benim...SOKAYIM TEMELİNE birşey gidecekse gider(SASA)
TEMEL VERİLER hayaşperestlik ötesinde bir yere götürmez...
TEKNİK VERİYE GÖRE HİSSE ALINIR kombin edersin çakarsın parayı..!!!
ERBOS BNTAS ŞİŞE KARDEMİR bunlar sırf bu viop piyasaısnda işlem yapabilmek için bozdurduğum uzun vadeli hisselerimdi...
NERDEN NEREYE GELDİ PGSUS bu kadar etmez dediklerinde ben portföyün yüzde 60 nı sadece bu kağıda SHORT yönlü kaptırmıştım.!!!
GEÇİNİZ AĞALAR GEÇİNİZ..!
Tam tersi asıl parayı şirketleri temel değerlerine göre doğru analiz edip doğru zamanda alıp satmasını bilenler kazanır. Teknikçiler genelde her zaman olduğu gibi anca havasını alır hikayeler anlatır dururlar.. Ufak bir ters sinyal, sağ yerine sol kroşe,zigzag falan teknikciyi hisseden çok rahatlıkla attırabilir, attırıyor da..Geçmiş tecrübeleri aklına gelince zaten kendini mecbur hissediyor.. Viopta da öyle.

Endeks yada hisseler belli ortalamaların biraz altına inince birçok kişi ben stop oldum zarar kes yaptım diyor.
Diğer taraftan temelci daha direnclidir. Hele inancı da yüksekse kolay kolay yıkılmaz psikolojisinin de zayıf teknikciye göre daha iyi olması beklenir..Özellikle hissedeki temelciyi bindiği gemiden atabilmek icin kötü bilanco vb. gerekir. O da hemen olmaz genelde kendini belli eder..
Bu forumda tekniğe göre çok iyi kazanıyorum diyen çok azdır tahminimce.. Zaten Mart ayından sonra Viop işlemi yapan birçok teknikcinin piyasadan silinmesini yokolmasını gördük..Yazı yazanlar bile ciddi düştü..Uzun vade de bircoğu belki yine yok olacaklardı ama Naci Ağbal olayı süreci kısa kesti..