Sayfa 707/1004 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 5,649 - 5,656 arası.

Konu: Viop XXXIV

1. Benim aslında vioptan kastım kaldıraç.. aslında viopta itlik çok fazla.. farklı varant kadar bile adil değil..
    Coin vadeli işlemleri de yapıyorum genelde arada dağlar kadar fark var..
    Peki neden..
    Tamamen sistem..
    Spot ile vadeli farkı yok..
    Zaten haber odaklı ve daha duyarlı..
    Açılan grafikte daha doğru çalışıyor trendler..
    Makas yok spread açma yok..
    Evet viopta gerçekten farklı bir durum var..
    Hisse bazlı tektuk yapsam da kaldıraç olayı çok farklı işliyor..
    Aslına bakarsanız büyük kazancım temel bazlı olsa da aslında.hikaye bazlı ama kızdığım nokta şu ..
    Teknik bilem adam zamanlamayı iyi yapan adamdır..
    İşte sindoma...
    Jas..
    Vs vs..
    Bende haber ve temel bazlı kazançlarım teknik ile zamamsallıktan kazandığım çok şey var..
    Merko cemtas dmsas kozal goltas vb..bir sürü var..
    Niye hisse yazıyorum..bir bakın diye..kozalı 34 maliyetten alıp beklesem ki bir zaman elimde vardı ama olmadı kanser ederdi adamı.. sonuç salınımlar dan kazandı mı kazandı..olay bu..temel de bu salınım ve dalgaları göremezsiniz..
    Hiç bir rasyo duzelmemis iken temele göre hisse almak özellikle covid zamanı BIST 30 dan para kazanan yoktu..bu temeli iyi şirketlerin çoğu şeyde geride kaldığı anlamı taşır..
    Oluşan covid trendinde bir gram temel gerekçe yoktu...olsa idi selec gibi bir firma bu kadar geç kalmazdı..ama ne oldu deva rtlab hatta lokmam bile gitti en son selec gitti ki güçlü firma..buraya bakan adam olayı temele değil tekniğin tetiklemesine göre yorumları..
    mesela.tum cimentolar sira ile gitti..
    Mesela tüm gıdalar sıra ile gitti..
    Tüm bilisimler..
    Bankalar hariç tüm sektörler tetikledi..
    Nerde temel....
    Dohol sahol kchol niye gidemedi o zaman.hatta şişe..
    Bizim ülke de TEMEL SADECE HİSSE VE ŞİRKETİ İLGİLENDİREN HABERDEN VE olasılık tan İBARET..
    Borsa da bir sürü hikaye var..
    Teknik çöptür diyen halt eder..
    Kombini yalayan kazanır..
    Sadece temele bakanda DOHOL gibi hisseleri bekler durur..
    Ne zaman bir furya ya da akım başlar orada olur..teknikci öyle bilindiği gibi basit silkelenmez..
    Spot işlem yapan teknikci trend takipciligi yapwr ise ko bu dünya da bizim borsamiz dışında yurtdışı aracı kurumların çoğu böyle zengin olmuş ve finans devi olmuştur
    Örn philip capital

Bir de şu unutulmasın spot hisse de 1 gün altı teknik analiz yapmanın bir gram anlamı yoktur..
    Günlük trend haftalığına yansımış ise teknikci de uzun vade trendi yakalar takipçisi olur.. işte o bozuk bilanço açıklanmadan tekniğe yansır..
    Teknik budur..
    Temeli iyi olan herkesin bildiği herşeyi olumlu bir hisse neden gitmez..
    Olay burada bitiyor

Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Teknikte de temelde de hakkını verirsen kazanırsın. Kaldıraçtır kaybettiren. Marjin ayarlamayı becerememektir. Ne zaman ki kaldıraç 1:2 ya da hedge ederek 1:3 de üzerine çıkmamaya başladım hiç bir zaman kaybetmedim. Trend güçlüyse teknik zaman kazandırır. Temelde ise kafan rahat kazanırsın. Ekrana bakamayan başka işi olan adam temele yatırım yapar hayatını Yaşar. Tekniği bilen adam hayatını piyasaya uydurur stresini Yaşar hakkını verirse temelcinin 3 yıl beklediği hisseye yükselirken girer kazanır. Olay sizin kendi kişiliğinizi yatırımcı tipinizi objektif şekilde bulmanız. Sonuçta piyasada ütüle ütüle önce ütülmemeyi öğrenirsiniz. Ardından da ütmeyi. Ben başkasını ütmek istemem diyorsanız da alırsınız temettü kazanmaya bakarsınız o kısım içinde şirket patronu gibi temel takip etmeniz gerek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Demek istediğime bir örnek vereyim..
    Elektrikli araçtır gidiyoruz değil mi..
    Sonuçta gelecekte bu olacak..
    Şimdi temel veriye bakan adam bu sektörde ortalama 20 adet ek bölümü etkiliyor iken bu heyecan verici olaya sadece bu katılıma eşlik edildiği anda ki piyasa ve muhasebesine baktığında hisse ederinin çoktan firladigini görecektir..
    Açık ilk faaliyet inin bilanço raporuna kadar zaten o beğenilmeyen teknik analiz tablosuna yansımış olacaktır..
    Örneğin elektrikli araç froto yapsın..
    Bunun normal bir araç ile tek ortak yanı lastikleri ve sanzimandir...
    Peki diğer kalanlar...
    Yağ pompası üreten örnek veriyorum cemtas para kazanamayacak mı..
    Elektro servi direksiyon parçası üreten dmsas para mı kazanacak..
    Mıknatıs temelli çalışan servo motorun bakırını ithal edil teknoljik işleyen sarkusyan mı para kazanacak..
    Ya da sadece şarj istasyonu üretecek gerel mi..
    Hızlı şarj sistemini kuran zoren ile gerel cekisecek mi..
    Yavrum..temel analizci adam bunların ne yapacağını ve ne yaptığını kağıt üstünde görmeden karar veremez işte..
    Ama bir söylenti ya da furya örneğin froto gerel ile şarj istasyonu yapacakmış söylentisi ya da haberi teknik ile alakalıdır..
    Temel ile ancak o anlaşma sonrası ilk bilanço konuşabilirsin ama o zamana kadar fiyatlar
    Sadece elektrikli otomobil de örneğin brisa ve jantsa goddy gibi firmalar hiç mi etkilenmeyecek mesela..
    Ne de olsa tek lastikler bu firmalardan çıkıyor ve uçan araba da olsa lastiğe ihtiyaç var..
    Olay çıkarım da hocalar demek istediğim bu..
    Şimdi elektrikli araçlar camı yok mu..kim yapacak aa şişe..
    Karosere çelik ağır gelir diye sadece alüminyum mesela sadece tuclk mı kazanacak..ve ileri düzey kompozit mikrofiber kaplama konusunda atıyorum pil hafifletilmesi kordsa gibi bir firma yapsa EREGL para kazanamayacak mı..
    Yani temele sabit kalırsanız bu olmuyor...
    Temel hisse seçtiriyor ama nerde nasıl demiyor..
    Tek başına bir sektörün ve alt dallarını bilmek ve buna bağlı haberler ile hisse hareketlerini olumlu olumsuz fiyat hareketleri yansıması temel analiz bilen sadece bilen için bir anlam taşımaz..
    Çıkarımın adi temel analiz oldu ise ..
    Ben ne diyeyim size yav....
    Şirket güçlü mü değil mi bir yatırım yaoacak ise ve satacağı üreteceği pazarda kar oranı yüksek vs ise ve sen zaten bunun fiyatlamasini şirket muhasebesini okuyana kadar o grafikte olumlu ya da olumusuz geniş grafikte görürsün..
    Demek istediğim ile buraya aksettirdigim çok başka oldu..
    Kabaca bir sektör de şirketlerin hiç bir verisini bile bilmeden binlerce kombin yapabilirsiniz..
    Bu temel analiz değildir..
    İster uçan araba yap istersen de su ile giden araba yap belli başlı sektörler zaten uyum içinde bunu görmek temel veri değildir..
    Gedza nin her araç için birşeyler ürettiğini söylemem benim temel bildiğim anlamına mı. Geliyor..
    Piyasa defter değeri fk lar bunlar bu ülke de borsa da işlemeyen matematikler..
    Zaten çoğu da doğru değil TEMELCİ..

3. Teknikci obo var şu var bu var diye stop olur diyen arkadaşa bu lafım...
    Fk pddd değeri arttı bu şirket şuan ki ederinden çok fazlasını gösteriyor deyip stop olan temelci de var güzel kardeşim...
    Örnek sasa jantsa konya kent rtlab silver
    Örnek çok..ama o adam temel veri şişliğin den sonra grafiğe baksa idi emekli idi...
    O işte kolay değil..
    Bir haber ve hikaye ile fırlayan hisse fiyatını ilk bilanço ya göre favok fk pddd şişmiş deyip eliyle serveti iten çok temelci de gördük [emoji6][emoji6][emoji6]

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,194
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    bulanık suda balık avlamaya bayılıyorlar. havuz medyası memleket yanarken falanca cb adayı olacakmış diyip ilgiyi oraya çekiyor.

ama yemezler. ülke battı. mevcut güçlerin bunu tersine çevirmesi çok zor. gücün bile bir sınırı var.

baba filmini herkes bilir. filmde olmayıp kitapta olan bir kısım var. don vito corleone danışmanı yani consigliere'si genco abbandando'yu hasta yatağında ziyaret ediyor. genco " vito yanımdan ayrılma, azrail seni görünce korkar, bana merhamet eder" diyor. vito da "üzgünüm dostum, benim öyle güçlerim yok" diye cevap veriyor.

yani ne yaparsanız boş. ahvalimiz ortada.
    O sahne bu olabilir mi ? (Filmde kesilmiş/çıkartılmış)

https://www.youtube.com/watch?v=MwVkxw2onSQ

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    O sahne bu olabilir mi ? (Filmde kesilmiş/çıkartılmış)

https://www.youtube.com/watch?v=MwVkxw2onSQ
    evet o sahne. çıkartıldığı doğrudur.
    audentes Fortuna iuvat

Ons 1.688 görmüş

Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

7.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Söylediklerinize büyük ölçüde katılıyorum. Özellikle viopta kaldıracın ayarlanması belki daha doğrusu teminat yönetimi.. Endeks/hisse/usd vs ne noktada olursa iflas ederim? ne olursa sıkıntı yaşarım ? çoğu kişi bunu düşünmeden kısa sürede parasının yarısına hatta yarısından fazlasına poz açıyor.
    Marttaki gibi bir sallantı gelince de maalesef çoğu bütün paralarını yaktı. (haa nerden bileceklerdi ama her zaman en kötüye bi pay ayırmak lazım)
    Katılmadığım nokta Türkiyedeki koşullarda iyi ve dürüst bir şirketin temettü vermesini istemem. Ben benim şirkete yatırdığım paranın belli dönemlerde üstelik stopajlı olarak bana geri gelmesindense şirket bünyesinde kalmasını tercih ederim.Belki bir krediye belki bir büyüme yatırımına vs kullanılabilir. Tabi bu tercih meselesi,temettüye karşı değilim ama vermese matematiksel olarak daha iyi olur.
    Teminat yönetimi gerçekten de inanılmaz derecede önemli. Geçmiş viop Düşüşlerine bakın bir 1 e kaç kaldıraçlı pozisyonları patlatıp da dönmüş. Piyasa oyuncuları da kimin üzerine oynayacaklarını biliyorlar en acımasız savaş o kaldıracı kullanmaya traderlara karşı. Temettü konusunda ise yatırımcı mantığına ters ben uzun süredir temettü verimine oynuyorum çünkü temettü olmayan bir hissede ya da piyasada parayı A kişisi B kişisinin cebinden alır. Piyasaya yeni oyuncu girmediği sürece pasta aynıdır ve para sadece cepten cebe dolaşır. Temettü ise size şirketin piyasadan aldığı parayı verir. Şimdi burada işte hisse fiyatından düşüyor vb diyen olacaktır ama olay o kadar basit değil. Siz bir dükkana ortak olduğunuzu düşünün 50 liraya %50 ortaksınız bu şirket o sene 20 lira kazandı kasadaki para ile ederi 60TL oldu. Parayla yan dükkanı satın alacaksanız dükkana yeni mal alacaksanız o karı sermaye yaparsınız ama yeni iş yapmayacaksanız hissenizi satmak yerine 10TL kazancınızla hayatınızı geçindirip dükkanınızı işletmeye devam edersiniz. Temettü ile ilgili görülmeyen gerçek bu sürekli işte temettü zaten hisseden düşüyor bir cepten alıp başka cebe koyuyor yalanı. Bedelsiz de temettü de bir ortaklığın kazancıdır. Hisse Trade eden için anlamsız ama hisse biriktiren ortak olan için oldukça anlamlıdır. Temel analiz ise organik bilançosu olan ve bu bilançodaki karı paylaşan şirketlerde geçerlidir. Karını vermeyen patronun arazilerine harcayan saçma şirketler için temel analize zaman ayırmaya değmez.

8.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Benim aslında vioptan kastım kaldıraç.. aslında viopta itlik çok fazla.. farklı varant kadar bile adil değil..
    Coin vadeli işlemleri de yapıyorum genelde arada dağlar kadar fark var..
    Peki neden..
    Tamamen sistem..
    Spot ile vadeli farkı yok..
    Zaten haber odaklı ve daha duyarlı..
    Açılan grafikte daha doğru çalışıyor trendler..
    Makas yok spread açma yok..
    Evet viopta gerçekten farklı bir durum var..
    Hisse bazlı tektuk yapsam da kaldıraç olayı çok farklı işliyor..
    Aslına bakarsanız büyük kazancım temel bazlı olsa da aslında.hikaye bazlı ama kızdığım nokta şu ..
    Teknik bilem adam zamanlamayı iyi yapan adamdır..
    İşte sindoma...
    Jas..
    Vs vs..
    Bende haber ve temel bazlı kazançlarım teknik ile zamamsallıktan kazandığım çok şey var..
    Merko cemtas dmsas kozal goltas vb..bir sürü var..
    Niye hisse yazıyorum..bir bakın diye..kozalı 34 maliyetten alıp beklesem ki bir zaman elimde vardı ama olmadı kanser ederdi adamı.. sonuç salınımlar dan kazandı mı kazandı..olay bu..temel de bu salınım ve dalgaları göremezsiniz..
    Hiç bir rasyo duzelmemis iken temele göre hisse almak özellikle covid zamanı BIST 30 dan para kazanan yoktu..bu temeli iyi şirketlerin çoğu şeyde geride kaldığı anlamı taşır..
    Oluşan covid trendinde bir gram temel gerekçe yoktu...olsa idi selec gibi bir firma bu kadar geç kalmazdı..ama ne oldu deva rtlab hatta lokmam bile gitti en son selec gitti ki güçlü firma..buraya bakan adam olayı temele değil tekniğin tetiklemesine göre yorumları..
    mesela.tum cimentolar sira ile gitti..
    Mesela tüm gıdalar sıra ile gitti..
    Tüm bilisimler..
    Bankalar hariç tüm sektörler tetikledi..
    Nerde temel....
    Dohol sahol kchol niye gidemedi o zaman.hatta şişe..
    Bizim ülke de TEMEL SADECE HİSSE VE ŞİRKETİ İLGİLENDİREN HABERDEN VE olasılık tan İBARET..
    Borsa da bir sürü hikaye var..
    Teknik çöptür diyen halt eder..
    Kombini yalayan kazanır..
    Sadece temele bakanda DOHOL gibi hisseleri bekler durur..
    Ne zaman bir furya ya da akım başlar orada olur..teknikci öyle bilindiği gibi basit silkelenmez..
    Spot işlem yapan teknikci trend takipciligi yapwr ise ko bu dünya da bizim borsamiz dışında yurtdışı aracı kurumların çoğu böyle zengin olmuş ve finans devi olmuştur
    Örn philip capital

Bir de şu unutulmasın spot hisse de 1 gün altı teknik analiz yapmanın bir gram anlamı yoktur..
    Günlük trend haftalığına yansımış ise teknikci de uzun vade trendi yakalar takipçisi olur.. işte o bozuk bilanço açıklanmadan tekniğe yansır..
    Teknik budur..
    Temeli iyi olan herkesin bildiği herşeyi olumlu bir hisse neden gitmez..
    Olay burada bitiyor

Söylediklerinizin hepsi piyasa sonuçları ile sabit durumlar hiç birinin aksini iddia edemez kimse. Ama bu hisselerin temellerini yansıtmaması hisse bazlı değil endeksimiz temeli yansıtmadığı için bu da malum risklerden. Zaten bu piyasada uçan kaçan hisseler ya badem/ ya şortçusu bol/ ya da çok çok iyi temeli olup her türlü riske rağmen elden çıkmayacak değerde. Zaten bunu hepimiz biliyoruz. Ama temettüsünü veren hisseler elbette gün gelir hakettiği yere gelir ve geldiğinde karı ile birlikte bekleme maliyetini de verir. Bu başlıktaki oyuncuların çoğu bunu deneyim etmiştir.

Sayfa 707/1004 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •