Hatirlamak icin abi...Bak borsa yemyesil, dolar da yemyesil...3, 69'dan shortladim hedefi 3, 55 kodum. 3, 56 goruldu, 3, 43'u hatirlayinca kapatmadim.
Karlar getti, zaman getti. En onemlisi zemandir.
Uzay-zeman bukuluyormus diyorlar, hatta ispatlandi deyorlar, abi bi annatsana nasil bukuluyormus?
zamanla ilgili benim öğrendiklerimi ben kaldıramadım ve unutmak için çok çaba gösterdim... ama tayyı mekan mekanın bükülmesi, bastı zaman zamanın açılması genişlemesidir... bunlar halka malolmuş ve bir nebze üzeri açılmış bilgilerdir. bir de açılmayanlar var ki çeşitli kitaplarda hala emarelerini gördükçe ürperirim...
bu arada Adam Fawer in ilk iki kitabı (olasılıksız, empati) epey güzel kitaplar. son kitabında Oz olan batırmış...
http://odatv.com/islamcilik-turk-ord...702171200.html
Cingirakli Yalcin hocam, dun buraya ekledigim soyleside "Okan hocamin yazisini okudum, devamini merakla bekliyorum" demisti. Okan Irtem'in yazisi yukarida. Cingirakli Yalcin hocam yazdirmis.
1965'den gunumuze bir tarih yaziyor. Analez icap etmektedir.
Yazida 12 mart sonrasinda Türk-Islam partisinin kazandigi, Kemalizmin kaybettigi ifade edilmis. Fakat 12 mart sonrasinda kurulan Nihat Erim hukumeti ve uyguladigi "demir yumruk"politikasi gecistirilmis. Ayni sekilde Milli Nizam Partisinin kapatilmasi da gecistiriliyor.
Yalcin hocamin yazdigi bu tarihte, Turkiyenin disi hic yok. Sadece 1967'deki Israil'in 6 gun savasindan bahsedilmis. Abd'nin Vietnam batakliginda debelendigi gormezden gelinmis.
Bu yaziyi eyi analez edersek, gelecegi gorebiliriz. Bizim gordugumuzu kahinler bile gorebilemez.
Yer İmleri