Originally Posted by
ABKA
Bu işlerden konuşmak için en az 5 yıl bu ekolun -inancın temel hayat tercihlerini mutlaka yapmak ve de en azından 3-5 kitap okumak lazım...
ÖYLE ŞEYLER GÖRÜRSÜN Kİ, O İMAMIN ARKASINDA NAMAZA durulmaz..bazılarının arkasında ben de durmadım ...Ama bu şahıslarla ilgilidir.
mahallede vakit namazlarında; afrikalı,afgan,suriyeli vs.... görüyorum...sallamış..veya ÖZEL(VAR MI YOK MU ONU DA BİLMİYORUZ) BİR OLAYI GENEL GİBİ KULLANMIŞ..ARAMIZDA KALAN SON DUVARI (DİN) YIKMAK İÇİN BALYOZ VURMUŞ.
Yoksa TÜRK-KÜRT,ARAP,İNGİLİZ imamın arkasında durulmaz ,diye genel bir yargı mümkün değil...
Bizim temel problemimiz eğitim sistemimizden kaynaklanıyor.İlkokuldan beri ''KENDİNİZE GÜVENİN'' GAZINI ALAN HERKES HER KONUDA ihtisas sahibi gibi konuşur.Misal motor ustası ''hekimler ittifakına'' aşı konusunda tavır yapar.ÇÜNKÜ KENDİNE GÜVENİR.
oysa şu olmalı, o işin ve sistemin temelinin üzerinde bir birikimin varsa KENDİNE GÜVEN olmalı.
YKS de ilk 5.000 giren öğrenci; yks de şampiyon olmak için gelecek sene bir daha şansını denerse bu ÖZGÜVENDİR.
AMA YKS SAYISALDA ilk 20.000 e giremeyen öğrenci ,gelecek sene şampiyonluk için sınava girerse bu temelsiz öz güvendir,hayaldir.
Yer İmleri