Sayfa 989/1004 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 7,905 - 7,912 arası.

Konu: Viop XXXIV

çalışıyorsun.. vergini veriyorsun.. saltanatın müsrifliklerini passatlarını audilerini mersedeslerini finanse ediyorsun..

onlar en lüks arabalara biniyor ..benim ödediğim vergilerle..

sonra ben de araba almak istiyorum diyorsun.. benim de hakkım diyorsun..o kadar yoruluyorum artık gerekiyor..

ama zulüm sistemi sana diyorki abd li johny 20 bin dolar ödüyor aynı araba için ama sen 40 bin dolar ödeyeceksin..

evet.. zulüm.. her anlamda zulüm..elindeki her kuruşu geri istiyorlar.. köle yapmak istiyorlar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Kamu da istifa serbest oldu sanırım hiçbir poliklinikte doktor bulunmuyor diye söyleniyor .

Ekşi de tt olmuş durumda .

Bunun hakkında bir bilginiz var mı nedir bu durumda
    Çok abartılacak düzeyde olmamakla beraber evet istifalar var malum maddi açıdan devlet inanılmaz sıkıntılı hale geldi. Şöyle söyleyeyim 2012 asistanlık maaşımın altın karşılığının yarısını şuan uzman olarak alıyorum. Fakülteyi bitiren direk gider bir a3 BMW 1 kasa kredisine girerdi uzman olan da 3 kasa alırdı. Şuan ek geliri olmayan bir asistan Polo alamaz uzman da ancak a3 ya da 1 kasa BMW alabilir krediyle daha üstünü alma imkanı yok.

Türkiye’de herşeyin bir aracısı var 1 e aldığını 3 e başka aracıya veriyor o da 3 e aldığını 5 e halka satıyor. Sağlıkta/ inşaatta /gıdada enerjide otomotivde ya taşerona gidiyor ya da vergiye gidiyor harcadığımız paranın yarısı. Öyle olunca ithal ürün yerliden ucuz oluyor. Böyle bir sistem kuruldu ülkemizde.

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    çalışıyorsun.. vergini veriyorsun.. saltanatın müsrifliklerini passatlarını audilerini mersedeslerini finanse ediyorsun..

sonra ben de araba almak istiyorum diyorsun.. benim de hakkım diyorsun..o kadar yoruluyorum artık gerekiyor..

ama zulüm sistemi sana diyorki abd li johny 20 bin dolar ödüyor aynı araba için ama sen 40 bin dolar ödeyeceksin..

evet.. zulüm.. her anlamda zulüm..elindeki her kuruşu geri istiyorlar.. köle yapmak istiyorlar..
    Üstüne söylenecek tek kelime yok. Netflixte bir belgesel var “How to become a Tyrant” isimli . Kleptokrasiyi Nepotizmi anlatıyor. Herkes izlemeli izletmeli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Çok abartılacak düzeyde olmamakla beraber evet istifalar var malum maddi açıdan devlet inanılmaz sıkıntılı hale geldi. Şöyle söyleyeyim 2012 asistanlık maaşımın altın karşılığının yarısını şuan uzman olarak alıyorum. Fakülteyi bitiren direk gider bir a3 BMW 1 kasa kredisine girerdi uzman olan da 3 kasa alırdı. Şuan ek geliri olmayan bir asistan Polo alamaz uzman da ancak a3 ya da 1 kasa BMW alabilir krediyle daha üstünü alma imkanı yok.

Türkiye’de herşeyin bir aracısı var 1 e aldığını 3 e başka aracıya veriyor o da 3 e aldığını 5 e halka satıyor. Sağlıkta/ inşaatta /gıdada enerjide otomotivde ya taşerona gidiyor ya da vergiye gidiyor harcadığımız paranın yarısı. Öyle olunca ithal ürün yerliden ucuz oluyor. Böyle bir sistem kuruldu ülkemizde.
    Her meslek için durum aynı maalesef

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

Okumuş maaşlı beyaz yaka sayısı az. Lümpen yiyici tim sayısı çok. Akıllı, başarılı bir siyasetçi sayısı az olan beyaz yakayı inek gibi sağar, sütü lümpen tayfaya dağıtır seçim sonuçlarında ekmeğine bakar.

E reis de ne akılsız, ne de başarısız. Gereğini yapıyor. Bu durumda, kimsenin gereğini yapan siyasetçiye kızma hakkı yoktur.

Demokrasi bu işte. Yani ne bekleniyordu ki ben de onu anlamıyorum. 5 yaşında çocuğa al kafana göre takıl demek = demokrasi.

Ayrıca demokrasi ile yükselen, büyüyen antik yunan dışında örnek yok ki antik yunanda demokrasi ne derece nasıl uygulanıyor bilemiyoruz. Avrupa bilim adamlarını yakan halk sayesinde medeniyet çıtasını yükseltmedi.

Halka hiç bir şey sorulmasın, halk memnun edilmesin demiyorum. Belediye bunun için var, hatta yetkileri genişletilsin. Ama devlet konusu ciddi bir konudur bana göre kurumsal ilerlemesi gerekir, mesela Osmanlı Enderun ve Atatürk'ü de yetiştiren askeri okulları örnek alınmalı. Devletin sahibi olan, eşitler arası rekabetin ve sürekli geri bildirimin olduğu, meritokrası esasına göre devleti yöneten bir zümre olmalı bana göre. Halkın çocukları da kim olursa nereden olursa olsun bu zümreye girebilmeli. Çok zor ama doğrusu bu ve tüm başarılı devletlerde yapı bu olmuş.

Şu an Türkiye'de sınıflar arası geçişler imkansıza yaklaşıyor. Eğitimde fırsat eşitsizliği inanılmaz noktalara gitti. E eğitim alsan, kölelik yapıyorsun. Kimse gençlere çalışmıyor vb diye kızmasın salak değil bu çocuklar neyin para ettiği neyin etmediğini çok iyi görüyorlar.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

Eklenebilecek tek şey, köle yaptılar, kölelik koşullarını her geçen gün daha da ağırlaştırıyorlar.
    Buna sebep olanların, ortak olanların topunun ........... [emoji35][emoji35][emoji35]

Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Cevabım [mention]KaraKemal [/mention]arkadaşımıza. Tartışmak için yazmıyorum. İnanın karşı koyamıyorum yazmamaya çalışıyorum ama bir doktor olarak vicdanım izin vermiyor. Ben 4 adet aşı oldum 2 SİNOVAC/2 BİONTECH ailemde aşı yaptırmayan 1 kişi yok daha da diyecek tek kelimem yoktur. Risk var mı uzun dönemde bilmiyoruz ama başka çare var mı yok maalesef. Ya aşı olunmalı ya da evden çıkmamalı.

[emoji106][emoji106][emoji106][emoji122][emoji122][emoji122]

https://twitter.com/nurrssse/status/...305526272?s=08

Pamuk eller cebe, IBAN numarasına 10 TL lütfen [emoji35][emoji35][emoji35]

Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Üstüne söylenecek tek kelime yok. Netflixte bir belgesel var “How to become a Tyrant” isimli . Kleptokrasiyi Nepotizmi anlatıyor. Herkes izlemeli izletmeli.

Sn Dr Trend

Vaka sayısı artmıyorken ölü sayısı neden artıyor?
    Son düzenleme : NKN; 23-08-2021 saat: 00:33.

8.  Alıntı Originally Posted by NKN Yazıyı Oku
    En Dr Trend

Vaka sayısı artmıyorken ölü sayısı neden artıyor?
    Ölüm oranı %1 yaklaşık...
    Bunlar bayramda kapanlar ancak bu kadar yaşatabilmişler. Yani vaka sayısı 20-28 bin arasındaki durum...
    Belki yanlış biliyorumdur.

Sayfa 989/1004 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •