Abd de yatirim olurda burda olmaz.dususler 5 sene surebiliyor.farkli enstrumanlarda trade etmek daha mantikli.
Abd de yatirim olurda burda olmaz.dususler 5 sene surebiliyor.farkli enstrumanlarda trade etmek daha mantikli.
ABD'de de yatırım yapılır (özellikle de dijital sektörde) Türkiye'de de yatırım yapılır(Özellikle de temettü verimi yüksek şirketlere). Abd'ye yatırım yapmak isteyen yatırım fonlarına her ay maaşından bir kısmıyla çocukları için biriktirebilir. En keskin krizler bile en fazla 12-16 ay sürüyor düşse de çıksa da her ay maaşının onda biriyle yatırım yapabilir. aynısını bizim şirketlerimizde de yapabilirler. ama temettü verimi yüksek bacası tüten yöneticisi ve patronu namuslu kurumsal şirketler araştırılırsa bulunabilir.
Buradan şirket isim vermem yasal olarak da doğru olmaz. Grafiğini de açın Uzun vadede dolar bazlı getirisi yüksek 10-15 şirket bulabilirsiniz. Herşey biraz araştırma yapmak ve yatırımcılığa güvenmekten geçiyor. İddia ediyorum bu şirketlere yatırım yapanlar 10-15 yıl sonra gayrimenkul getirisinden kat kat fazla getiriler elde edecektir. Zaten yatırım kendimize değil çocuğumuza yapılır.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...195592192?s=19
109 + 6 = 115 ???
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Döviz arttı mı?
Emlak ? Başımızı sokacak bir evimiz varsa geçelim.
Fayısı bütün Dünya baskılıyor. Geçtik.
Evet borsa ucuz olabilir belki. Ama manipülasyon yok mu?
Yabancılar büyük oranda satıp çıkmadı mı?
Güven var mı güven ...
On onbeş tane sağlam dediğimiz şirketlerle bu borsa nasıl ne kadar yürür?
Viop topiğinde görüyorum aracı kurumlar mesela biri alımda ama ertesi gün alan satıyor
diğeri alıyor . Yani al gülüm ver gülüm hesabi.
Küçük yatırımcıyı kekleme hareketi. Uzun vadeli yatırımda temettü hissesi alalım alalım da ordada şirket işleri terste kalınca antin kuntin işlere giriveriyor. Patronların büyük hissadarların insafına kalınmıyor mu?
Bazı istisnalar olabiliyor. Zaten kendini emekli eden arkadaşta şans faktörü diyor. Küçük yatırımcı doğuştan şanssızdır . Şanslı olsaydı zaten küçük yatırımcı olmazdı değil mi?
Saygılar
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
risk almadan ekmek yok![]()
Hem coin'de hem borsada, hem emlakta, kısacası yatırım yaparken verilen karar mekanizması hep aynıdır.
X varlığı ucuzsa kimse istemediği için ucuzdur. Kimse istemiyordur çünkü ortada bir haber, gerçekleşmesi muhtemel bir olay vs vardır.
Coin 3bin dolara gittiğinde kimse istemiyordu, şimdi çok kişi istiyor. (ya da öyle zannedilsin isteniyor)
Bundan 20 yıl önce Kayaşehir (ya da şehir dışında kafanıza göre bir bölge) civarını kimse benimsemezken şimdi oralar komple konut oldu.
2008-2013 arasında dolar'a para koyan herkese gerizekalı muamelesi yapılıyordu sonrası malum.
Altın... 1000 dolara kadar çaktılar. Birileri 1800 dolardan aldı 2013'te. Birileri de 1000 dolardan aldı (ve birileri de aynı fiyattan sattı) 2015'te.
Şu an borsa gerçekten dolar bazında ucuz. Niye ucuz? Sebepsiz değil. Sebebi var. Bu sebepler ortadan kalkabilir mi? Kalkabilir. Kalktığı anda borsa bunu anında fiyatlayıp olması gereken yere geldiğinde mi almak lazım, yoksa tam da şimdi kimse istemiyorken mi? Asıl soru bu.
Bence cevap açık.
YTD, Bistteki payım 1% bile değil ama arttırmayı düşünüyorum 5%'e kadar. Sebebin de şöyle izah edeyim, malum sebeplerin hiçbir zaman ortadan kalkmama ihtimali de var.
Arkadaşlar şu anda borsa da en yüksek işlem hacmi 15 milyar TL bundan bir cacık olmaz yabancı lar gelmeden borsa yukar çıkmaz. Bunun bilinciyle genelde büyük düşüşü bekleyip girinceye kadar mevduattayim
Fed alımları kesip faizleri yükseltinceye kadar bekleyeceğim. Bu benim şahsi fikrimdir.
Yer İmleri