Sayfa 176/1312 İlkİlk ... 761261661741751761771781862262766761176 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Herkes son 1 yılda konut fiyatları astronomik arttığını düşünüyor. Hatta sadece geçtiğimiz yılki kredi kampanyasına bağlayan da var.
    2017-2019 arasın da 3 yıl boyunca konut fiyatları yataya yakın seyretti.
    2020 ocak ayı itibari ile satışlar artmış ve hazirandaki kredi kampanyası ile zirve yapmıştı. Son 5 yıllık ortalamasına bakınca müthiş kar var yada zarar var demek hata olur ( genel ortalamadan bahsediyorum )
    Hatta genel ortalama 5 yıl önce altın alan biri ile konutu değerlendirsek altın daha getirisi yüksek çıkar.
    Genelde çoğu kişi geçtiğimiz yılla karşılaştırdığı için yanıltıyor.
    Burada an itibari ile en karlı çıkan grup geçen yıl %10 peşinatla 0.64 ile konut alan grup.muhtemelen çoğu, ödeyeceği tüm faizleri sadece 1 yılda konut değer artışı ile geri kazandılar. Kalan 9 yıl onlar için full artı yazacak.
    Ytd

2.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Herkes son 1 yılda konut fiyatları astronomik arttığını düşünüyor. Hatta sadece geçtiğimiz yılki kredi kampanyasına bağlayan da var.
    2017-2019 arasın da 3 yıl boyunca konut fiyatları yataya yakın seyretti.
    2020 ocak ayı itibari ile satışlar artmış ve hazirandaki kredi kampanyası ile zirve yapmıştı. Son 5 yıllık ortalamasına bakınca müthiş kar var yada zarar var demek hata olur ( genel ortalamadan bahsediyorum )
    Hatta genel ortalama 5 yıl önce altın alan biri ile konutu değerlendirsek altın daha getirisi yüksek çıkar.
    Genelde çoğu kişi geçtiğimiz yılla karşılaştırdığı için yanıltıyor.
    Burada an itibari ile en karlı çıkan grup geçen yıl %10 peşinatla 0.64 ile konut alan grup.muhtemelen çoğu, ödeyeceği tüm faizleri sadece 1 yılda konut değer artışı ile geri kazandılar. Kalan 9 yıl onlar için full artı yazacak.
    Ytd
    Hayatım boyunca yaptığım en büyük hatalardan birisi de bu . Hemde alma imkanım kolayca varken almadım ev. Birde 12 ay geri ödemesiz ötelemeli kullandılar o 0.64 kredileri.
    Tanıdığım herkes kredi ile aldı evi eşine kendine.

3.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Dask sigortası var.
    Diyebilirsiniz ki o sigorta 100-200k geri ödeme veriyor yada bu sigorta herkeste yok.
    Yatırım yapan sigortasını da yaptırmalı. Yıllık 200-300 lira gibi bir şey.
    İkincisi İstanbul da çoğu konutun satıp fiyatının içeriğine bakacak olursak ortalama %50-60ı arsa payıdır.
    Yeni ev alacak kişilerin depreme yönetmeliğine uygun, iskanı alınmış binaları tercih etmesini öneririm.
    Yahu mal da mülk de yalan. Şu evim var, şuyum var buyum var lafları hakkaten çiğlik. Bizler kiracıyız bu dünyada, malla mülkle çok övünmemek lazım. Bir yangın olur, bir sel olur, ya da bir deprem bir şeyin kalmaz. Sigortadan üçün birini bile alamazsın.

Şu son seller den sonra ist te evim var demeye çekinir oldum. 50 yılda yaşanacak bir sel oldu, deprem gerçeği 3-5, bilemedin 10 sene sonra kapımızı çalacak, ona göre plan program yapın.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. Bir de şunu anlamıyorum. Ev alan, aldığı için memnun. Almayan, kirada olduğu için mutlu. Genel olarak başlıkta iki taraf kim daha iyi bir karar verdi onu tartışıyor. Herkes halinden memnunsa neyi pay edemiyorsunuz anlamıyorum
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir de şunu anlamıyorum. Ev alan, aldığı için memnun. Almayan, kirada olduğu için mutlu. Genel olarak başlıkta iki taraf kim daha iyi bir karar verdi onu tartışıyor. Herkes halinden memnunsa neyi pay edemiyorsunuz anlamıyorum
    soyle dusun, sadece bu forumda degil tum forumda ve heryerde bizim milletimiz borsada kagitlari en dipten alip en tepeden satmistir kaybeden yoktur yani hic bir forumda.

misal bu ev konusunda da bugun deseler ki 2015 yilina geri donseniz beylikduzunden ev alir misiniz diye? herkes baliklama atlayip donunu satar yine alir.

ancak foruma gelince beylikduzu istanbul disi oradan ev mi alinir,kira da kalmak daha iyidir,emlak balonu patladi vs der birde sizinle kendi iq seviyelerine gore dalga gecer.

sonra foruma gelip biz o donem dalga geciyorduk cunku o donem onu gerektiriyordu der.halbuki evet o zaman cok dalga gectik yanilmisiz dese olay bitecek.

ben 100 bin tl parami tam 1.7 milyon yapmisim bunu goremezler.

odedigim kredi ayligi su an kira tutarinin yarisindan bile daha az.

6. Kendi adıma şuyum var buyum var diye övündüğüm bir durum olmadı, öyle bir durum yok zaten

Amaç burada "ev alın, en karlı ev" demek değil.
    Bu başlıkta dilimiz döndüğünde konuşuyoruz.
    Genel itibari ile sitede kiracılığın daha mantıklı olduğu hatta ev almanın finansal olarak çılgınlık olduğu mantığı hakim.
    Çeşitli dönemlerde bir çok riskten bahsedilir, ki bir çoğuda doğrudur. Ancak bu risk tüm yatırım araçlarında var.
    Kaldıki insanın kendi evi olmayıp, kirada oturup bunu finansal başarı olarak iddia edenleri anlamakta güçlük çekiyorum.
    Malda yalan mülkte yalan konusuna gelince;
    mutlaka kenarda birikimin vardır.
    O birikimlerinde o mantıkla bir anlamı yok.
    Her şey gelip geçici ve bu dünyada kiracıyız

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yahu mal da mülk de yalan. Şu evim var, şuyum var buyum var lafları hakkaten çiğlik. Bizler kiracıyız bu dünyada, malla mülkle çok övünmemek lazım. Bir yangın olur, bir sel olur, ya da bir deprem bir şeyin kalmaz. Sigortadan üçün birini bile alamazsın.

Şu son seller den sonra ist te evim var demeye çekinir oldum. 50 yılda yaşanacak bir sel oldu, deprem gerçeği 3-5, bilemedin 10 sene sonra kapımızı çalacak, ona göre plan program yapın.

7. Ülkemizde dönem dönem konutta alım fırsatları çıkıyor. Önümüzdeki dönemde yine çıkar.bu bir döngü
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Hayatım boyunca yaptığım en büyük hatalardan birisi de bu . Hemde alma imkanım kolayca varken almadım ev. Birde 12 ay geri ödemesiz ötelemeli kullandılar o 0.64 kredileri.
    Tanıdığım herkes kredi ile aldı evi eşine kendine.

8. Bence sadece önümüzdeki sene olabilir ondan sonra bir 10 yıl ben kendi adıma beklemiyorum. Dünyada enflasyon oluşmaya başladı ABD doları geri çekmeye başlayabilir. Tabi başka bir musibet olmazsa ... Ayni şekilde ab ve Japonya da bu yola girecekler gibi..
     Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Ülkemizde dönem dönem konutta alım fırsatları çıkıyor. Önümüzdeki dönemde yine çıkar.bu bir döngü
    "Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

Sayfa 176/1312 İlkİlk ... 761261661741751761771781862262766761176 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •