Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 94/1004 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 745 - 752 arası.

Konu: Viop XXXV

1. türk piyasasında döngü hep şöyleydi- önce borsa yükselir, sonra döviz yatay/aşağı bir trende oturur, en son gayrimenkul fiyatları yükselir.. post-corona ortamda bu mekanizma bozuldu, gayrimenkul fiyatları sırasını beklemeksizin fırladı, sert yükseldi.. hem kiralar, hem konut satış fiyatları en az yüzde 50 yükseldi.. gayrimenkul piyasası penceresinden bakarsak borsa inanılmaz derecede ucuz, yani öyle böyle ucuz değil, korkunç ucuz

başka bi pencereden bakarsak- bu hisse senetleri aslında tuvalet kağıdından ibaret, bütün kontrol patronlarda iken- patronlar şirketin görüntüsünü ister google gibi ister yahoo gibi yansıtabilir, azınlık hissedarı olarak senin hiç bir gücün yoktur, ve senin elindeki hisselerin değeri kağıt basım maliyetinden ibarettir, şirket sahibinin iki dudağı arasındadır senin kağıdının kaderi.. bu pencere haklıysa zaten ne borsada olmalı insan, ne de bu forumda vakit kaybetmeli

başka bi pencereden bakarsak- hisse senetlerinin değeri sermaye akımlarına bağlıdır, küçük yatırımcının elindeki sermaye değil de, büyük ellerin elindeki büyük sermayenin akımına göre şekillenir.. büyük sermaye yada akıllı paranın cisimleşmiş halini bistteki yabancı pozisyonu olarak izleme alışkanlığımız var.. yönlendirici etkisinden dolayı yerli spekülatörler de kullanır yurtdışı hesaplar üzerinden işlem yapmayı, yada spk denetimi dışında kalmayı arzulayan şirket patronu da kullanır.. yada büyük para = blackrock, fidelity, state street gibi dev fon yöneticileri, hepsi yabancı takasıdır, etki gücü çok farklı sayılmaz..

yabancı takası 2013 zirvesinden beridir satışta, ara ara para girişi görülmüş olsa da ana trend değişmedi, ilk 2 yıl küreseldi EM hepsine satış geliyordu, 2015 sonrası biz ayrıştık- siyasi sorunlarımız vardı, 2018 satış sertleşti- dolar bazı olarak değilse bile lot sayısı olarak en ağır satışı 2018 gördük.. ama yanılmışız, corona hikayesi başladıktan itibaren daha evvel hiç rast gelmediğimiz derecede ağırlaştı satış baskısı.. sattı, sattı, sattı, çok sattı, aşırı sattı, artık daha fazla satmaz dedik, geldi tabana kadar ne var ne yok sattı.. artık bıkkınlık vermişti yabancı satışı, 2 aydır değişti işler, zaman zaman yine satıyor hissiyatı uyandırsa da, artık satamıyor gibi, hatta almaya başladı gibi.. nazar değmesin diye söyleyemiyorum -yabancı alıyor" diye

2. E gitmedi mi abi 10 bin den 36 bine geldi temel yok bir şey yok? Ben anlamıyorum. Kemal abeye de cevap yazacağım çok farklı bir şeyden bahsediyor.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben de anlatamadım nesfo kardeşe. Zaten eksi faizlerde fiyatların sonsuza gitmesini beklememiz lazım
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Bim örneğinde gidelim. Sen diyorsun ki, ben BIM'i büyüdüğü için alırım. Reel büyüme vardır alırım.

Ben de alırım - bak tupras alma sebebim sadece satış rakamları mesela. Büyüme farklı ve güzel bir hikayedir.

Mesela ISMEN de bu hikayeyi güzel yakaladık ki pandemi dususu öncesi girmeme rağmen 4 - 17.5 yaptık dile kolay. Bunlar olacak. Büyüme güzel büyüyen sirket güzel ucuzken yakalarsan daha da güzel eyvallah.

Peki, her sene satışını ancak %20 ( tahvil kadar ) artıran bir şirket ucuz mu pahalı mı bunu nasıl anlarım?

1. Bugun batsa elinde ne kalır? Borç mu varlık mi? Bunu Benjamin Graham çok nefis hesaplamış, excel e de dökülebilir, toplama çıkartma işlemi sadece.

2. Bu şekilde çalışmaya devam ederse ne kazanır? Faize göre beklediğim 1 in 2 olma süresi neyse, bu sirket de o süre boyunca kar edecek ve bu değeri 1. Maddedeki değer ile toplayacağım.

Yani ben Bim, ismen analiz ederken zaten mal gibi her sene %20 ile satışları artar demiyorum, geçmiş performansını biraz da kötümser şekilde geleceğe uzatıyorum. Ama pek çok şirkette aslında vasat performanslar var ve vasatlarin arasında da dönem dönem çok ucuzlar olabiliyor, kaçırmam.

Tüm bu işlemleri dolar bazlı da yaparsın.
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    şirket değerleme işlerindeki mantık şöyledir- %20 enflasyon %20 faiz olan ortamda, reel bir getiri yoktur, sen ana paranı korursun sadece, risksiz faizde kalırsan.. bim mağazacılık özelinde bakarsan- hiç yeni mağaza açmadığı, herşeyin aynı kaldığı, hem satış fiyatlarının, hem personel ve diğer giderlerinin enflasyon oranında arttığı durumda- şirket değeri enflasyon kadar artmak durumundadır.. bim eğer %14 mağaza sayı artışı kaydederse bu reel artıştır, enflasyon üstüne %14 büyüyor demektir.. şirket değeri de enflasyon + %14 oranında artmak durumunda kalır.. ereğli mamulleri dolar bazında fiyatlanıyor, küresel fiyatlamaya paralel, geçen seneyle aynı tonaj üretim yaptıysa fiyatlar da yanı kaldıysa usd/try artışı yani deval kadar artar şirketin değeri.. eğer tonaj olarak üretimi %20 artıyorsa o şirketin değeri usd değerlemesi olarak %20 artar.. ereğli özelinde olduğu gibi maliyet aynı kaldığı halde satış fiyatları %50 arttıysa, o şirketin değeri muhakkak ki, usd bazında daha yüksek olmak zorundadır

%20 faizde 5 f/k üstü pahalıdır demek son derece hatalı bir argüman, zaten bu hesabı %50+ faiz ortamında yapamazsın, yada abd/ab piyasalarındaki cari yüzde sıfır faiz ortamına nası oturtuyor olabileceksin ki ??

bu hesap reel faiz bazında yapılır, daha doğrusu reel sermaye maliyeti bazında yapılır..

4.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Tahvil faizleri 6 ay sonra 30...
    Dolar yılbaşına en az 9 TL...
    Baharda USDTRY 10 TL...
    BIST100 6 ay sonra 1200...
    Nasıl olacak bu yanı tahvil faizleri 6ay sonra 30 olacak dolar 6 ay sonra 10 olacak. Naci ağbal görevinden affını istediğinde dolar 7.20 den 8.50 ye çıktı 10 yıllık tahvil 13.80 lerden 18 lere çıktı. Şimdi 10 yillik 17.40 larda 30 olacaksa dolari 10 kesmemeli.

5. Aynen katılıyorum denklemde bir yanlışlık var..
    30 tahvil dolar ederi 10 olmamalı 16 gibi olmalı
     Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Nasıl olacak bu yanı tahvil faizleri 6ay sonra 30 olacak dolar 6 ay sonra 10 olacak. Naci ağbal görevinden affını istediğinde dolar 7.20 den 8.50 ye çıktı 10 yıllık tahvil 13.80 lerden 18 lere çıktı. Şimdi 10 yillik 17.40 larda 30 olacaksa dolari 10 kesmemeli.
    SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. O son mohikanda gelmiş
    kolay gelsin.

7. Analiz için çok teşekkür ederim. Son 6 yıldır reel enflasyon üzeri getirim olduğunu düşünüyorum, sürekli borsadaydım diyebilirim. Ancak ben de bu durumun sürdürülebilir olmadığını düşündüğüm için viop öğrenmeye gayret ediyorum.

Sn. Mohikan, ew analizi için çok yüksek kesinlik ile sonuç verdiğini ifade ediyorsunuz. Peki mesela bu analizi 1 dakikalık- 5 saniyelik periyot ile yapmayı hiç düşündünüz mü?

Sonuçta 1 yıl aylardan, aylar haftalardan, onlar günlerden derken milisaniyelere kadar ineriz. Yılda günlerin %60 inda borsa yataydir. ( %0.5 altı hareket) Oysa o yatayin içinde bile fırsatlar çoktur. Geçen gün açtığı gibi kapattı ama ben +3 yaptım çok aşırı mutlu olmuştum mesela. Yani biz burada haklı çıkmaya değil para kazanmaya çalışıyoruz, bu analizi salise bazında da yaparız ve kesinlikle çalışır dersek yapalım. Ben kodlarim ama analizi hiç bilmiyorum, sonra ister çıksın isterse yerin dibine batsın. Bize ne ekmeğimize bakarız. Biraz bu nedenle kontrol edemeyeceğim şeylere ( uzun vade borsa yönü vs.. ) değil edebildiğim şeylere odaklanmaya çalışıyorum.
     Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Bak sv. dostum...

Bu UZUN VADE DOLAR BAZLI AYLIK BIST30 grafiği...

Bitmiş mi?

Bitmemiş...

144 USD altında 2 dip daha var.

2014-2015 yıllarında 400-500 dolar seviyelerinde iken bu forumda defalarca verdiğim grafiğin son hali bu...

Taa o zamanlardan beri borsanın DOLAR BAZINDA 2001 dibine yaklaşacağını defalarca yazdım burada...

5-6 yıldır borsada olanların hemen hepsinin varlığı reel olarak en az yarı yarıya eridi...

Ya da 3 ev veya araba parası olanın hissesi 1 ev/araba değerine indi...

Kimse kendini kandırmasın...

Sen hele önümüzdeki 3 ayı izle, gör bak neler olacak...

Belli gruplarla işbirliği yaparak sığ hisselerde operasyon yapan yeşil sermaye gruplarının 2020 vurgunu

sonrası mağdur sayısı daha da artarak 2-3 katına çıkacak...

Ben 3 yıl önce itin kopuğun saldırıp havlamasına dayanacak halim kalmadığı için bu mecradan çekildim.

Bu sayım bittiğinde seneye baharda gelip tekrar atacağım grafiği...

Şimdilik eyvallah...

8. Uzak vade Elliott kazancı kısadsn Elliott ile kazanacağınız dan çoktur..
    Tam anlamıyla bilemsemde bildiğim için burada en takdir ettiğim adam JAS tır ..
    Neden..
    1-Ew den ötürü öngörüsü ne göre strateji kurması kolay
    2-uzak vade de görmek ve marj teminat yönetimi risk yönetimi yapmak daha kolay..
    Dediğiniz biraz hayal sayın nosfe..
    Çok anlam taşımaz..
    15 dk gartley görsen ne olur asıl.para onu saat üstü görmekte..
    Bir de Elliott kişiye göre göreceli olabilir bu unutulmamalı
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Analiz için çok teşekkür ederim. Son 6 yıldır reel enflasyon üzeri getirim olduğunu düşünüyorum, sürekli borsadaydım diyebilirim. Ancak ben de bu durumun sürdürülebilir olmadığını düşündüğüm için viop öğrenmeye gayret ediyorum.

Sn. Mohikan, ew analizi için çok yüksek kesinlik ile sonuç verdiğini ifade ediyorsunuz. Peki mesela bu analizi 1 dakikalık- 5 saniyelik periyot ile yapmayı hiç düşündünüz mü?

Sonuçta 1 yıl aylardan, aylar haftalardan, onlar günlerden derken milisaniyelere kadar ineriz. Yılda günlerin %60 inda borsa yataydir. ( %0.5 altı hareket) Oysa o yatayin içinde bile fırsatlar çoktur. Geçen gün açtığı gibi kapattı ama ben +3 yaptım çok aşırı mutlu olmuştum mesela. Yani biz burada haklı çıkmaya değil para kazanmaya çalışıyoruz, bu analizi salise bazında da yaparız ve kesinlikle çalışır dersek yapalım. Ben kodlarim ama analizi hiç bilmiyorum, sonra ister çıksın isterse yerin dibine batsın. Bize ne ekmeğimize bakarız. Biraz bu nedenle kontrol edemeyeceğim şeylere ( uzun vade borsa yönü vs.. ) değil edebildiğim şeylere odaklanmaya çalışıyorum.

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 94/1004 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •