Altın dolar ile ölçülen ve fiyatlanan bir emtia.Bu senaryo gerçek olursa, bu durumda sıkı para politikası ile doların değer kazanması ve abd tahvillerinin faizinin reel getiriye dönmesiyle altının dolar cinsinden değer kaybetmesi beklenir.Ama bu konuda kafalar karışık ,çünkü şu anda tam tersi koşullar mevcut iken,yani piyasada bol likidite varken, yüksek enflasyon varken ve reel faiz getirileri negatifken yani altının yükselmesini gerektiren tüm koşullar varken altın fiyatlarının patinaj yaptığını görüyoruz.
Bazı piyasa gözlemcileri bu duruma pandemi nedeniyle yüksel fiziksel altın talebinde bulunan Hindistanın talebinin kısılması, merkez bankalarının pandemi nedeniyle hükümetlerin yaptığı sosyal harcamaların bir bölümünü altın satarak finanse etmesi, bir bölüm paranın kripto varlıklara gitmesi gibi gerekçeler öne sürüyor.Ama bu nedenler yine de altın fiyatının patinaj yapmasını tam açıklamıyor. Bu nedenle senaryo gerçek olur, abd sıkı para politikası uygulamaya geçerse, yani Fed bilançosunu daraltmaya başlarsa ve polika faizini reel getiri seviyesine yükseltirse, altının fiyatı muhtemelen düşecektir ama anlamlı bir yükseliş yapmadığı için düşüşü de sınırlı bir seviyede kalacaktır.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cin gribi etkileri azaldıkca canlanacak tatil, saglık ve kültür turizmi faaliyetleri katkısıyla cari acık cari fazlaya dönebilirse bu da bir hikâye sayılabilir.
Bu durumda döviz bir dengeye gelebilir. Faiz de doğal şekilde düşmeye başlayabilir. Faizin düşmesi bankalara olumlu yansır. Bankalar değerlenirse borsamız yukselir..
Böyle düşünelim mi @pscyokinesis ortağım... be yaa..@![]()
Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
Damadın ve ekibini cin fikirleri uygulamalari Almanya ziraat bankasında yakalanmış. Şimdi oradan da bir kriz çıkarmı.
TUİK'e göre:
Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2021 yılı Temmuz ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %10,2 artarak 16 milyar 415 milyon dolar, ithalat %16,8 artarak 20 milyar 693 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Temmuz ayında Türkiye'in dış ticaret açığı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %51.3 artarak 4.278 milyar dolar oldu.
Not:Bu dış ticaret açığı altın ve değerli taşlar ithalatının geçen yılın Temmuz ayında 2074 milyon dolardan bu yılın Temmuz ayında 283 milyon dolara inmesine rağmen oldu,geçen yılın Temmuz ayındaki kadar altın ithalatı olsaydı dış ticaret açığımız 1791 milyon dolar daha fazla yani 6.069 milyar dolar olacaktı.
Rekor dış ticaret açığını doların düşüşü ile kutluyoruz.
Yer İmleri