Sayfa 190/1312 İlkİlk ... 901401801881891901911922002402906901190 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Valla yazlığı kiraya mı vermek iyi yoksa satmak mı iyi bilmem ama bekar olsam size bacanak olmak isterdim. Allah rahmet etsin, çocuklarına hayırlı zat imiş.
    allah rahnet eylesin evet hayırlı çalişkan bir adammış...aslında en güzeli kendimiz çalişarak birşeyler yapabilmek...ama artık zamanımızda çalişarak böyle şeyler yapabilmek çok zor...ama bize düşende en azından sahip çıkabilmek, hatta üzerine birde biz tugla koyabilsek ne mutlu bize.

2. Kiraya verelim parayı bölüşelim mantığı güzel ancak ilerde kuvvetle muhtemel kardeşler arasında problem çıkar. Yaşanmış çok örnekler var. Ölüm hak miras helal. Mirası bölüşmeden beklettikçe ilerde dertsiz başınıza iş alırsınız.
    Bir söz var, kardeşi mirasta tanırsın.
    Bu bahsettiğim olaylar belki yaşanmaz ama kendi huzurunuzu da riske atmaya değmez.

Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    madem burası emlak topiği bir şey danışayım istedim size arkadaşlar...rahmetli kayınpederden miras 2 yazlık kaldı kuşadsında..hanım 3 kardeş ...birini biz birer ay dönüşümlü kullanıyoruz..digerini de atıl vaziyette duruyordu..pandemi etkisi ile müstakil evlere talep artınca fiyalarda uçtu tabii ki..şimdi bizimkiler diyorki satalım fırsat bu fırsat diye...bende diyorum ki bu pandemiden dolayı şehir içindeki ve şehre yakın yerlerde ki müstakil evler pandemiden dolayı arttı...yazlıkların fiyatları bundan sonra şehirdekilere göre daha fazla artar..turistin olmadıgı bu sene bile insanlar otel parası vermekte zorlanıyor..dolar arttıkça otel fiyatları da artacaktır hele ki önümüz deki sezon turistte gelirse otel fiyatları uçacak..o yüzden kiralık yazlıklara talep çok olacaktır..ayrıca şehirde aldıgınız gayrimenkulu kirya verdiginiz zaman mecburen kira gelir beyannamesi veriyorsunz..çünkü kiracı ikametini oraya taşıyor ..haliyle düşükte olsa bir kira göstermek zorundasınız ..ve dolayısı ile kira gelir beyannamesi vermek zorundasınız ..yazlıkta böyle birşey yok ..kiraya verseniz bile kendim kullanıyorum diyerek kira gelir beyanname vermek zorunda degilsin ..kiracı enflasyon oranı hatta daha az artış yaparken yazlıkta tam tersi rayiç kira neyse o paralara kiraya veriyorsun.. vsvs böyl avantajları var...ben kiraya vermekten yanayım...gel gelelim digerleri pandemi nedeni ile arttı bu fiyatlar ..geri gelir diyorlar..bir de sizin fikriniz sorayım dedim..yazlıklardan biri denize sıfır sayılır sadece önünde sitenin yeşil alanı var... bu sezon aylık 35 bin tl den kira getirdi emsaller...digeride dnize 100 metre mesafe ve emsalleri aylık 22,50 kira getirdi aynı site de...birine 2,50 milyon digerine 1,5-1,60 istiyorlar..bende bu kira getirilerinde izmirde aynı fiyatlara mülk alamayız satmayalım diyorum...siz olsanız ne yaparsınız

3. Şu an pederin yazlıktayım. Benden başka da kimse yok. Oooh geniş geniş. Yazlık alma, aile/arkadaş vs al.

"En iyi yazlık babanın/arkadaşının yazlığıdır." -Amerikan sayko

4.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    madem burası emlak topiği bir şey danışayım istedim size arkadaşlar...rahmetli kayınpederden miras 2 yazlık kaldı kuşadsında..hanım 3 kardeş ...birini biz birer ay dönüşümlü kullanıyoruz..digerini de atıl vaziyette duruyordu..pandemi etkisi ile müstakil evlere talep artınca fiyalarda uçtu tabii ki..şimdi bizimkiler diyorki satalım fırsat bu fırsat diye...bende diyorum ki bu pandemiden dolayı şehir içindeki ve şehre yakın yerlerde ki müstakil evler pandemiden dolayı arttı...yazlıkların fiyatları bundan sonra şehirdekilere göre daha fazla artar..turistin olmadıgı bu sene bile insanlar otel parası vermekte zorlanıyor..dolar arttıkça otel fiyatları da artacaktır hele ki önümüz deki sezon turistte gelirse otel fiyatları uçacak..o yüzden kiralık yazlıklara talep çok olacaktır..ayrıca şehirde aldıgınız gayrimenkulu kirya verdiginiz zaman mecburen kira gelir beyannamesi veriyorsunz..çünkü kiracı ikametini oraya taşıyor ..haliyle düşükte olsa bir kira göstermek zorundasınız ..ve dolayısı ile kira gelir beyannamesi vermek zorundasınız ..yazlıkta böyle birşey yok ..kiraya verseniz bile kendim kullanıyorum diyerek kira gelir beyanname vermek zorunda degilsin ..kiracı enflasyon oranı hatta daha az artış yaparken yazlıkta tam tersi rayiç kira neyse o paralara kiraya veriyorsun.. vsvs böyl avantajları var...ben kiraya vermekten yanayım...gel gelelim digerleri pandemi nedeni ile arttı bu fiyatlar ..geri gelir diyorlar..bir de sizin fikriniz sorayım dedim..yazlıklardan biri denize sıfır sayılır sadece önünde sitenin yeşil alanı var... bu sezon aylık 35 bin tl den kira getirdi emsaller...digeride dnize 100 metre mesafe ve emsalleri aylık 22,50 kira getirdi aynı site de...birine 2,50 milyon digerine 1,5-1,60 istiyorlar..bende bu kira getirilerinde izmirde aynı fiyatlara mülk alamayız satmayalım diyorum...siz olsanız ne yaparsınız
    madem böyle bir düşünceniz var satılan yazlıklardan birini aradaki fark bedelini ödeyerek siz kendiniz alın, ortak v.s. karıştırmayın.

5. Finans MT ye katılıyorum madem öyle düşünüyorsunuz sizin almanız mantıklı ortak mal vallahi başa bela hemen bu durumdan kendinizi kurtarın

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

6.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Kiraya verelim parayı bölüşelim mantığı güzel ancak ilerde kuvvetle muhtemel kardeşler arasında problem çıkar. Yaşanmış çok örnekler var. Ölüm hak miras helal. Mirası bölüşmeden beklettikçe ilerde dertsiz başınıza iş alırsınız.
    Bir söz var, kardeşi mirasta tanırsın.
    Bu bahsettiğim olaylar belki yaşanmaz ama kendi huzurunuzu da riske atmaya değmez.
    Çok doğru tespit. Bizzat yaşamaktayım. Küçüklüğümden beri etrafımda çok fazla olan mal- mülk kavgalarını gördükçe '' aptal bunlar, hiç insan anasını babasını, kardeşini para için kırar mı '' derdim. Sonra İşe başladığımda ailemin sahip olduğu eski müstakil evi yıkarak yenisini yaptırmak için para biriktirirken yaşlı üstadlar bana '' Sen çok vicdanlı bir delikanlısın. Lakin hayat acımasızdır. Yarın sen ve kardeşlerin evlendiğinizde herkesin hesabı karışır ve çok pişman olursun. Yatırımını kendine yap '' dediklerinde , onlardan uzaklaşıyordum. Kötü niyetli olduklarını düşünüyordum.

3 kardeş hepsi memur emeklisi olduk. Çocuklar büyüdü. Daha babam ve amcalarım dede malını bölüşemedikleri için onlara kızarken geçen hafta yeğene nasihat maksatlı fırça attığım için kavga başladı. Bahane - yaptıklarını başımıza kakıyorsun- oldu. İyi de nankörlük yapılınca hazmedemem. Tam 8 yıl tüm maaşımı ailemle yaşayarak kardeşlerimi işe yerleştirene kadar harcadım. Evlenmelerine ve çocuklarının eğitimine her yıl destek oldum. Gelirim güzel olduğu için hiç dert etmemiştim. Çok da mutluydum. Meğerse , hanımlar arasında ( sanki onlar kazanmış gibi ) tartışması olmuş. Benim yeğenime nasihatım bardağı taşırmış.

Bütün aile babamın başında toplanmışken yaklaşık 40 dk. süren tartışma ömrümün en zor zamanıydı. İlk defa - ben ne yaptım, gençliğimi bunlar için mi harcadım - diye hayıflandım. Sonuç ; 60 yıllık hukuk 40 dk. da bitti. Herkes yoluna dedik ve artık görüşmüyoruz. Büyük konuşmamak lazım. Hayatta her şey insanlar için.

7. "Her koyun kendi bacağından asılır."
    "Acıma yetime döner koyar ardına."

-Anonim

8. Miras olayında tüm mirasçıların haberi yoksa haberi olan hain evlatlar mallara çökebiliyor .

O yüzden Aile büyükleri ile arayı soğutmamakta fayda var .

Ressam arkadaşı dediği haklı geçenlerde bir tanıdığı ve kardeşini kovdu anneleri ölünce .

Her hafta farklı bir kadınla 100 e yakın yerden işyeri ve ev kirası alıyor dede sağolsun

Çocuğu geçinmek için garsonluk ve DJ lik yapıyor

Sayfa 190/1312 İlkİlk ... 901401801881891901911922002402906901190 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •