Sayfa 172/1006 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Ne içte ne de dışta şu an için doların güç kazanacağına ilişkin bir gerekçe yok.

8,27 den gelen kar realizasyonu var gibi. 3 vakit içinde dolar tekrar 8,30 un altını görür.

Doların tekrar 8,50 nin üstüne atacak gücü yok gibi görünüyor. (Sadece benim fikrim. YTD)

Yerlinin tepkisel ufak tefek alımları ile düşme trendi bitti denilemez.
    3 Vakti ben 3 gün tahmin ediyordum. 3 saat sürmedi.

Eskiler, Düşen bıçak tutulmaz demişler...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    İhracatçı doların bu değerini yüksek bulup ağlıyor. Çünkü üretim büyük oranda ithalata dayalı.
    İhracatın %70 i kadar ithalat girdi var genellikle. Ancak bu ithal girdiler sadece kur ile fiyatlanmıyor, son 6 aydaki hrc, petrokimya ürünleri vb girdilerdeki artışları görmediniz mi? Yılbaşından bu yana %11 dolar , %7,4 euro artışı var. Asgari ücret %18 artmış şimdi sence kur düştükçe ithal girdim düşüyor diye ihracatçı sevinir mi?
    Mesela kur düşüyor ama niye dün %15 sanayiye doğalgaz zammı geldi?
    İhracatçının kurun düşmesine sevinmesi mümkün görünmüyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    İhracatın %70 i kadar ithalat girdi var genellikle. Ancak bu ithal girdiler sadece kur ile fiyatlanmıyor, son 6 aydaki hrc, petrokimya ürünleri vb girdilerdeki artışları görmediniz mi? Yılbaşından bu yana %11 dolar , %7,4 euro artışı var. Asgari ücret %18 artmış şimdi sence kur düştükçe ithal girdim düşüyor diye ihracatçı sevinir mi?
    İhracatçı için kur da breakeven değeri mevcut, ve bu değer sektörel bazda değişiyor. Kabaca 8 ile 8.50 arasında. Google da ihracatçıların bu konuda açıklamalarını bulabilirsiniz.

Aksini düşünüyorsanız, 1 dolar = 30 TL desin yöneticiler de tümden şahlanalım:-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    İhracatçı için kur da breakeven değeri mevcut, ve bu değer sektörel bazda değişiyor. Kabaca 8 ile 8.50 arasında. Google da ihracatçıların bu konuda açıklamalarını bulabilirsiniz.

Aksini düşünüyorsanız, 1 dolar = 30 TL desin yöneticiler de tümden şahlanalım:-)
    8-8,50 arasında ihracatçı karlılığa devam eder. 8 in altında ihracatçı da isyan eder.
    Kur serbest piyasa koşullarında oluşmalı yöneticiler kuru belirlerse serbest kur sistemi olmaz zaten. 30 demesi değil kurun ne olması gerektiğini kimse belirlememeli. Kur iki ülke arasındaki enflasyon farkıyla oluşmalı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    8-8,50 arasında ihracatçı karlılığa devam eder. 8 in altında ihracatçı da isyan eder.
    Kur serbest piyasa koşullarında oluşmalı yöneticiler kuru belirlerse serbest kur sistemi olmaz zaten. 30 demesi değil kurun ne olması gerektiğini kimse belirlememeli. Kur iki ülke arasındaki enflasyon farkıyla oluşmalı.
    Bence o kadar hassas bir durumda değiller.
    Geçen ay kapı yaptırdım. Teslimi 2 ay sonra gelmek üzere Tanesini Haziranda 800 TL ye aldım.
    Satıcı, 2020 aralıkta yani sadece 6 ay önce bunların 500 e satıldığını söylemişti.
    Adamlar full ihracata çalışıyor.
    İç piyasaya mal bile vermiyorlar.
    Dolar 7 ye bile düşse bunlara dokunmaz.
    Ki kapı dışa bağımlı olmayan çok büyük oranda yerli bir ürün.

6. Ülkede YABANCILAR İÇİN konut ucuz, tatil ucuz, üretilen sanayi ürünleri ucuz, işgücü nerdeyse bedava...

Evde kapı ve yer döşemelerini değiştirdim.

Kapı montajcının yardımcısı Afgan, PARKECİNİN Iraklıydı.

Hele oto sanayine gitsen tüm çıraklar göçmen...

Bizimkilerde 6 temizlik kadrosu için 13 bin kişi olarak iş arıyorlar...

7.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bence o kadar hassas bir durumda değiller.
    Geçen ay kapı yaptırdım. Teslimi 2 ay sonra gelmek üzere Tanesini Haziranda 800 TL ye aldım.
    Satıcı, 2020 aralıkta yani sadece 6 ay önce bunların 500 e satıldığını söylemişti.
    Adamlar full ihracata çalışıyor.
    İç piyasaya mal bile vermiyorlar.
    Dolar 7 ye bile düşse bunlara dokunmaz.
    Ki kapı dışa bağımlı olmayan çok büyük oranda yerli bir ürün.
    Çelik kapı ise yaptırdığınız kullanılan girdilerin fiyat artışlarına bakmanızı tavsiye ederim size, mdf, sac ve boya. Bunlardaki artışlar ne düzeyde olmuş bir bakabilirseniz ne dediğimi anlarsınız. Normal kapı ise mdf ye ve ahşap boya fiyat değişimlerine bakabilirsiniz.
    Ülkemizde döviz artışı ile fiyatı artan hiçbir ürün döviz düşünce eski fiyatına gelmiyor.
    Son cümlenize örnek vereyim. mdf dediğimiz kapı üretiminin ana girdisi MDF nin üretiminde kullanılan ağaç ağırlıkla ithal gelir, mdf kaplama kağıtlarının tamamı ithaldir, mdf tutkal kimyasalları ithal ağırlıklıdır, mdf üretimi enerji yoğun bir sektördür, enerjinin üretimindeki yenilenebilir kaynaklar dışında tamamı ithal girdi ile çalışır.
    Son düzenleme : pit; 03-09-2021 saat: 15:49.

8. (BOTAŞ), 1 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere sanayi tarifesinde yüzde 15,

doğalgaz santrallerine uygulayacağı tarifede ise yüzde 15 zam getirdi

Sayfa 172/1006 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •