Sayfa 227/1312 İlkİlk ... 1271772172252262272282292372773277271227 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Sn Emlak şu dediğinizde haklısınız.
    Eğer sugosu şuan oturduğu ev 17 misli arttığını söylüyorsa bunun pek bir karı yok.
    Sugosu buna cevap vermediği için bilemiyoruz. Kişinin oturduğu ev kar felan değil, zararı engellemektedir.

Yatırım amacı ile alınan 2. 3. Evler için kar zarar durumu konuşulur

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    hocam burda oturduğunuz evde kazanç nasıl mümkün oluyor ? biri bunu bana açıkasın gerçekten forumda 15 senedir şu dönen kahve masalına son verelim.

mesela oturduğum ev var ya. ee

satsam şu ediyor diyip sattım.

ne yapabilirim mesela ? arabada mı yatacam kalkacam bundan sonra. parayıda çatır çatır yiyecekmiyim yoksa kirada veya otelde mi yaşayacam ailecek.

Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Sn Emlak şu dediğinizde haklısınız.
    Eğer sugosu şuan oturduğu ev 17 misli arttığını söylüyorsa bunun pek bir karı yok.
    Sugosu buna cevap vermediği için bilemiyoruz. Kişinin oturduğu ev kar felan değil, zararı engellemektedir.

Yatırım amacı ile alınan 2. 3. Evler için kar zarar durumu konuşulur
    isterse 500 tane dairesi olsun. kimin şeyinde

demek istediğim konuyu yeterince türkçe olarak yazdım .

borsada yatırım yapmışsındır % 2000 kazanmışsındır. kirada oturuyosan ev alırsın araban varsa modelini yenilersin vsvs.

yatırımdaki kazanç kısmı dediğimiz şey hayat standartını yükseltir. ( evrensel olarak budur )

yoksa hikaye şu benim tırım var 15 sene önce aldım satsam varya şu ediyor .. napacan satınca 10 ton yükü sırtındamı getirip götürecen bla bla bla

3. Usttek mesajlara toplu cevap olsun

Toplumun %80-90i ev almadigi parayi carcur eder, herkeste yatirimci profili yok, olmamasi da normal.

Ev aldim hayat standardim dusmedi, eger gecen sene oturdugum evi almasaydim su an daha dusuk profilde bir semtte veya daha kucuk bir ev bakmak zorunda kalacaktim.

Turkiyede artik hayat standardini dusurmemeye oynuyoruz. Dusurmessen kazanctasin demektir.

Tandigim emekli memur bi cift su an yillar once satin aldigi evde oturuyor, ayni binada kiralar 8bin tl oldu, aldiklari toplam emekli maasi 10-11 bin tl, buyur buradan yak karda mi zararda mi diye.

Bak 5-6 sene once tatile yurtdisina giden memur simdi ay sonunu denk getirmeye oynuyor, kiradaysa bi de ustune yurtdisini ancak ruyasinda gorur.

demek istediğimde bu zaten

sorsan herkes milyoner.

ancak bir karşılığı yok. sağım ingiliz solum rus. milletin aylık geliri elin gavurunun bıraktığı bahşiş parasına dönmüş.

türkiyede artık millet kilitlenmiş kımıldayacak yeri kalmamış.

evet paranı koruyabilmişisen kardasındır buna katılırım.

bu şuna benziyor ben esnafım. toptancının bir dahaki geldiği seferde malı zamlı alacağım kabak gibi ortada.

şimdi ben elimdeki malı satmalımıyım. satmaz isem kiramı ödeyemem. satsam kardan zarardayım vb.

kira geliri olarak sen senede 1 zam yapabiliyorsun ama herşeye artık ayda bir zam geliyor senin aldığın kira kuş oluyor

nereye evrildiğimizi bence birkere daha düşünün

buradaki en bilindik müteahit yakından biliyorum. keşke satmasaydım diyor. yeni değilde eski elinde kalan dairelerden kazanıyorum resmen diyor.

yani hiç satmasa adam daha çok karda..

demek istediğim mal kitlenip kalmış. yapsa bir dert yapmasa bir dert.

5. Türk vatandaşı için en uygun yatırım ev/altın/dolardır. Hiç macera aramasınlar

ytd

6. Bak burada size katılırım işte.

2013 borsa 5 cent, 2021 1.7 cent. Bu borsada para kazanana zaten direk madalya takılması gerekiyor. Buffett gelse anahtarı verir kalkar.

Abd de milyarder olmuş gel burada ol da görelim.
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Türk vatandaşı için en uygun yatırım ev/altın/dolardır. Hiç macera aramasınlar

ytd
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Ek olarak nacizene belirteyim, eğer yatırım için ev alınıyorsa uygun kredi oranıyla minumum peşinatla alınıyorsa çok daha kazanç sağlanabilir

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Türk vatandaşı için en uygun yatırım ev/altın/dolardır. Hiç macera aramasınlar

ytd

sn.turali ,

Oturduğunuz Halkalı Atakent i bilirim. O evlerde çatırdama falan dediklerinize çok çok şaşırdım. Oraları Avrupa yakasının en sağlam zeminlerinden diye bilinir evleri de Toki yaptığına göre o evlerde de sorun var ise vah ki vah.
    Gelişmeleri haberdar edebilirseniz çok memnun oluruz. Gerçi siz kiracı imişsiniz. Sıkıntı var ise değiştirirsiniz konumunuzu . gerçi bu da maliyetlidir ama ev sahibi olanların durumu çok daha vahim olur.

Bu arada bendeniz de sugosu forumdaşa komşu sayılırım. Aramız 300-400 metre falandır. Başka gayrimenkuller de var şükür de oturduğum yer Beylikdüzü nün o bölgesi. Buraya kooperatiften girdim , 11 yıl sürdükten sonra 2006 dan beri otururum. Ödediğim tüm paraların dolar bazında kayıtlarını tutmuştum. Son zamanlarda fiyatlar hemen hemen her bölgede arttığı gibi o bölgede de ciddi arttı. Dolar bazında kağıt üstünde dolar enflasyonu dahil %80 falan kar olmuştur ama önceki sayfalarda ki mevcut tartışmada sevgili komşum sayılan sugosu den ziyade sn.emlak gibi düşünüyorum ben de. Satsam aynı kalitede bu çevrede zor bulurum aynı ev den. Sugosu , Beylikdüzü Yaşam vadisi videosu paylaşmıştı. Güzel ve İstanbul şartlarına göre geniş bir yeşillik. Oranın 26 sene önceki halini bilirim. Bildiğin dere yatağıdır. Bana kalırsa oraya yakın binalar sıkıntılı olabilir zemin açısından. Yatırım açısından değerlendirildiğinde şimdiki aklım olsaydı , oturduğum eve vereceğim paranın , 2,5 veya en fazla 3 katını verir o yaşam vadisinin çok yakınında 1 dönüm arsa alırdım , şu an en az 20 dairem olurdu orada . İşte yapılan yatırımdan reel anlamda gerçek kazanç budur.
    sugosu ne şurdan katılırım , Beylikdüzü keyifli semttir , zamanında ona çok eleştiri yapılmıştı hatırlıyorum. Allah ın dağı muamelesi yapmışlardı. Şu kadarını söyliyeyim , genç kızınız şort giyip bisiklet sürebilir buralarda özgürce. Istanbul da bu konforu sağlayacak yer azdır , diğer her şeyi boş verin. Acı ama gerçek.

Sayfa 227/1312 İlkİlk ... 1271772172252262272282292372773277271227 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •