Sayfa 235/1312 İlkİlk ... 1351852252332342352362372452853357351235 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,873 - 1,880 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Yabancıya konut satışında hülle fiyatları ateşledi!

Türkiye de vatandaşlık için 250 bin dolarlık ev almanın yeterli olması piyasadaki dengeleri sarstı. Bu alanda hüllenin yapıldığı evi 100 bin dolara alıp satıcı ile anlaşarak tapuda 250 bin dolara aldım diyenlerin konut fiyatlarını artırdığı iddia ediliyor.

https://www.patronlardunyasi.com/hab...esledi-/255066

2. gayrimenkul uzun vadeli (40-50 yıl)yatırım..3-5 senelik artışlar..hatta 10 yıllık artışlar düşüşler dikkate alınmamalı .bunu yaşayarak ögrendim..kar realize edilmeden kar ettim denilmemeli...nacizane tavsiyem .merkezden çok uzaklaşılmamalı...izmyiri bilen arkdaşlar bilir..ben doğma büyüme bostanlılıyım...babam 70 li yılların sonunda kooparatiften bostanlının ilk apartmanlarından biri ni almış..bostanlı o zamanlar balıkçı köyü..etrafımız bataklık..ilkokıldayken hersene mutlaka su basardı sokakları..bir çok kez okullar ya tatil edilirdi s basmamış yere kadar yöneticimizin yazlıkta kullandıgı polyester kayıgı ile yada babamın sırtında gitmişligim çoktur...karşıyada alaybey yada aksoy da oturan arkdaşlarımıza özenirdik..karşıyaka ortaokuluna gittim..bostanlıdan karşiyakaya yüyüyerek tarlalardan geçerek giderdik..çünkü o evi alacak paramız vardi..o meşakkete katlandık..ve sonra bostanlı gelişti ve izmirin en luks muhiti oldu.. evler acaip prim yaptı...96 yılında babam öldü..annem abim ben yaşamaya başladık...2003-2004 yıllarında artık büyümüş kazık kadar adam olmuştm..bizim ev eskimişti..77 yapımı idi ..aklıma dahiyane bir fikir geldi..babamızın yaptıgını bizde yapalım...burası primlendi..satalım bu evi çigli kipa ve organize sanayinin arka taraflarında yeni yapılaşma başlamış..bbostanlıda ki evi satıp oradan iki daire almaya para yetmiyor ..ama üzerine çok cüzi bir miktar kredi çeklimesi gerekiyor..mesela o zaman hatırlamıyorum tam olarak ama.. bostanlıda bir ev 120 bin liraysa..orada ki evler 70 bin lira..20 bin lira eksigimiz kalıyor..abimle ikimiz 10-12 tamamlıyoruz ..üstü kalan parayıda kredi çekip bir evi kira karşılacak şekilde alabiliyorduk...dedigimiz gibide yaptık...ama dedigim yerde sosyal hayat sıfır..bostanlıda gece 3 te bile sokaklarda insanlar varken..orada hayat hava kararınca bitiyordu...neyse yavaş yavaş yapılaşma arttı..kent hastanesi geldi..onunla birlikte okullar geldi yeni binalar yapılmaya başlandı ..hayat canlandı.ama bir süre sonra izmirin heryerine pıtrak gibi avm ler yapıldı..çigli kipanın bir espirisi kalmadı..ama olsun yerleşimler başladı degerlencek dedik...baktık bizim evlerin yanlarına yapılan yeni evler luks falan ama fiyatlar 500 civarı..bizim evler ama eskidi tabii o arada..ama bizim evlerde 250 yapıyor..bostanlıda sattıgımız 30 yıllık evlerde 350 civarı..çok dogru bir iş yaptık...diye seviniyoruz...satmadık..sene 2017 eski ev kentsel dönüşme girdi..yenilendi...şimdi oevleri satmayanların evi 2,5 milyon oldu...biz sonrasında aldıgımız evleri satmadıgımız için ..etrafımızda ki sitlerde evler 1,50 milyon yenilerde ama bizim kiler şimdi 750 bin..yani hiç kıprdamasaydım 2,50 milyonluk evim olacaktı.. hatta 2013-2014 yıllarında karımı realize edip ..tkr dönüp bostanlıda 2 tane 40 yıllık ev alsaydım..şimdi 2,5 milyonluk 2 evim olurdu..bugün en populer yer olan mavişehirdeki luks konutlar 4 milyonlar falan...buralar bataklık ,ve artık uzun süre yağmur yağmıyor ama bir yağdımız ortalıgı sel götürüyor...ve böyle birşey oldugunda o evlerin garajları su bastıgında (4 milyonluk evde oturan adamın arabası en az 500 bin dir)araban perte çıkar ki bostanlı ve mavişehirde olmayan şey degil bunlar..iki kez afet yaşandımı orası kaçarcasına boşaltılır..izmirin kalbi meksika sokak , gül sokak .italyan sokak ...buralarda evler 1,7-1,80 ..allahında dağı evka-3 te yeni yapılan sitlerde 3-4 milyon..bataklıkta ki mavişehirde 3-4 milyon...ben şuan alsancakta kirada oturuyorum..diger iki evimi satıp...kayınpederden kalan yazlıkları da satıp alsancakta ev almayı düşünüyorum..kahramanlar tarafalrında hele evler 300-350 lerde geziyor..milletin gezmek için geldigi yer şehrin kabi orası..bu kadar ucuz kalmamalı .. bence şehrin diş çeperlerinde zamanında alınmış evler iyi güzel.. ama prim yaptıktan sonra karı realize etmek gerek..etmezseniz benim yaşadıklarımı yaşarsınız...hani diyorsunuz ya mecidiyeköy..şişli artık dönmem oralara..10 sene sonra ne oalcagını bilemezsiniz...orada yüzüne bakmadıgnız evin oraya bir residans yapılır bir otel dikilir ..beylikdüzündeki çok degerlendi dediginiz ev den 3 tane satsanız alamazsınız...
    Son düzenleme : cemsoy35; 15-09-2021 saat: 18:50.

Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Merhaba
    Tam ben yazacaktım, sn djoz yazmış.
    120-130 m2 aşağısı evi kimse beğenmiyor. Avrupa ve uzakdoğu gelişmiş ekonomilerde görüyoruz okuyoruz; 40 m2 ev, oda kiralama, kırsalda yaşama vs. Ama kendimize yakıştıramıyoruz.

Tek sorun, bizde toplu taşıma vs kalitesiz yetersiz olması, herşeyin birkaç şehirde toplanması, taşrada liberal iklim olmaması vs
    Valla bence biz doğrusunu yapıyoruz.40 metrekare evde bir aile insanca yaşayabilir mi,oda kiralama falan nedir yahu,öğrenci değilsen oda kiralama ne demek, aklım ermez ,bak kırsala bir şey demem o iş herkese yakışır yakışmalı.Ne var ki şehirlerde, işin için mecburiyetin yoksa bence ilk feda edilecek konu şehir içinde yaşama olayı ,bence o cidden çok anlamlı değil.Paran yoksa az bişi şehir dışına çıkıver,emeklisi,işsizi herkes ana arterlerde yaşamak istiyor,o bence gereksiz bir şey.

4.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Yabancıya konut satışında hülle fiyatları ateşledi!

Türkiye de vatandaşlık için 250 bin dolarlık ev almanın yeterli olması piyasadaki dengeleri sarstı. Bu alanda hüllenin yapıldığı evi 100 bin dolara alıp satıcı ile anlaşarak tapuda 250 bin dolara aldım diyenlerin konut fiyatlarını artırdığı iddia ediliyor.

https://www.patronlardunyasi.com/hab...esledi-/255066
    Devletin gözü aydın.
    Gerçekte olmayan bir meblağın vergisini alacak, oh ballı kaymak.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

5. Yalnız bu uzun zamandır var zaten bunun piyasası var hatta

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

6. Arkadaşlar yakın zamanda nakdin kral olacağı zaman gelecek.Son zamanlardaki gelişmelerden dolayı bazı müteahhitlerin iflas edeceği konuşuluyor ve bundan dolayı eldeki hazır bitmiş konutları 1/2 veya 4/3 fiyatına satılacağını tahmin ediyorum.......

7. Bu bizdeki olaylarla Çin'deki Evergrande meselesi eş zamanlı gidiyor sanki. Kimsenin dikkatini çekti mi?

Global bir müteahhit kıyımı mı geliyor yoksa?

ytd

8.  Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Arkadaşlar yakın zamanda nakdin kral olacağı zaman gelecek.Son zamanlardaki gelişmelerden dolayı bazı müteahhitlerin iflas edeceği konuşuluyor ve bundan dolayı eldeki hazır bitmiş konutları 1/2 veya 4/3 fiyatına satılacağını tahmin ediyorum.......
    zamanında bu tarz totosundan sallayanlar en son sosyal medyada kiralık ev bulamıyoruz, fırsatçı ev sahipleri diye ağlıyordu. siz yine de umudunuzu kaybetmeyin tabi.

Sayfa 235/1312 İlkİlk ... 1351852252332342352362372452853357351235 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •