Sayfa 241/1312 İlkİlk ... 1411912312392402412422432512913417411241 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,921 - 1,928 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. 3-4 yıldır falan bu başlığı takip halindeydim. 1,5 yıldır da ev alma planı yapıyordum. Ev aramaya başladığımız her iki deneme de çeşitli sağlık sorunlardan dolayı iptal etmek zorunda kaldık. Kader, hayırlısı diyoruz. Biriktirdiğimiz paramız vardı. Geçen sene bu zamanlar zorlanmadan cüzi miktarda kredi ile alabileceğimiz evleri şu anda alamıyoruz. Ev fiyatları min 25% artmış vaziyette. Ben paramı o kadar değerlendiremedik. Şu an yüklü miktarda kredi çekmek durumunda kalacağım eğer alırsam.

Diyeceğim o ki. Para var ise eğer alınacaksa süründürmedeb alıp geçmek lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Post

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    her vatandaşlık görevimi yaptığım da ben zarar gördüğüm için uzun süredir etliye sütlüye karışmıyordum. Gözümün önünde olan usulsüzlüklere de tahammül etmek bana işkence oluyor.

Geçen hafta sarı siteden mahallemdeki satlık ve kiralıkları excel tabloma işlerken aynı dairenin iki farklı emlakçı tarafından tam 100 bin lira farklı fiyatla ilana verildiğini fark ettim. Yüksek fiyat verene e-posta ile bunun sebebini sordum. Adam bana çok ukala bir cevap yazdı. Yani kısaca keyfime karışamazsın, istediğim fiyatı isterim diyor. Almayacaksam beni ilgilendirmezmiş.
    Ekran alıntıları ve e-postalar ile Ticaret il müdürlüğüne elektronik ileti gönderdim. Dün savunmaları istenmiş. Emlakçı beni arıyor. Şaka yaptıklarını, piyasanın tepkisini ölçtüklerini vb. söyleyerek şikayetimi çekmemi istiyor. Hayır çekmiyorum, hiç birinizden de korkmuyorum kardeş dedim kapattım.
    Böyle durumlarda bildirimi yapanın ifşa edilmemesi gerekmiyor muydu? Değişti de haberim mi yok!
    Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

3. Sari siteden mesaj yazdığı için numara açıksa mesajlardan anlamış ve aramıştır.

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

4.  Alıntı Originally Posted by yyeemm Yazıyı Oku
    3-4 yıldır falan bu başlığı takip halindeydim. 1,5 yıldır da ev alma planı yapıyordum. Ev aramaya başladığımız her iki deneme de çeşitli sağlık sorunlardan dolayı iptal etmek zorunda kaldık. Kader, hayırlısı diyoruz. Biriktirdiğimiz paramız vardı. Geçen sene bu zamanlar zorlanmadan cüzi miktarda kredi ile alabileceğimiz evleri şu anda alamıyoruz. Ev fiyatları min 25% artmış vaziyette. Ben paramı o kadar değerlendiremedik. Şu an yüklü miktarda kredi çekmek durumunda kalacağım eğer alırsam.

Bunu yazdığım zaman aslında kendileriyle pek çok konuda aynı düşündüğüm forumun aydın kesimi tarafından linç yiyorum, ama yine de yazayım. Bi de benim gibi malum hassasiyetler nedeniyle faize bulaşmamak için bankalardan kredi almaktan uzak kalanlar var. Katılım bankası derseniz o da bana göre keriz silkeleme üstüne kurulmuş, faiz oranları ile paralel sadece adı karpayı konmuş farkla kredi veriyor ki çalışma usullerine bakınca ne derece dine uygun oldukları şüpheli kalıyor. Böyle olunca da ev almak hele hele bu müthiş fiyat artışı zamanında benim için maalesef pek mümkün görünmüyor.

5. Para biriktirerek ev almak bizim ülkede mümkün değil. Bir sene zarzor 50-100 bin para biriktirsen evlerde en az 100 bin arttığı için parayı boşa biriktirmiş oluyorsun. Hersene çekeceğin kredi miktarı aynı oluyor hatta daha çok çekersin. Bir hesap yaptım 3 sene önce 350k ya aldıpım ev için 250k kredi çekmiştim. Şimdi ev 650k. Ben 3 sene para biriktirsem bile şimdi 400k krediçekmem gerekirdi. Yanipara biriktirmek akıl karı değil malesef.
     Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Bunu yazdığım zaman aslında kendileriyle pek çok konuda aynı düşündüğüm forumun aydın kesimi tarafından linç yiyorum, ama yine de yazayım. Bi de benim gibi malum hassasiyetler nedeniyle faize bulaşmamak için bankalardan kredi almaktan uzak kalanlar var. Katılım bankası derseniz o da bana göre keriz silkeleme üstüne kurulmuş, faiz oranları ile paralel sadece adı karpayı konmuş farkla kredi veriyor ki çalışma usullerine bakınca ne derece dine uygun oldukları şüpheli kalıyor. Böyle olunca da ev almak hele hele bu müthiş fiyat artışı zamanında benim için maalesef pek mümkün görünmüyor.
    F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Para biriktirerek ev almak bizim ülkede mümkün değil. Bir sene zarzor 50-100 bin para biriktirsen evlerde en az 100 bin arttığı için parayı boşa biriktirmiş oluyorsun. Hersene çekeceğin kredi miktarı aynı oluyor hatta daha çok çekersin. Bir hesap yaptım 3 sene önce 350k ya aldıpım ev için 250k kredi çekmiştim. Şimdi ev 650k. Ben 3 sene para biriktirsem bile şimdi 400k krediçekmem gerekirdi. Yanipara biriktirmek akıl karı değil malesef.

F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kesinlikle katılıyorum. Tabi çok yüksek miktarlarda para kazanan kesim biriktirebilir o ayrı. Ama ortalama bir vatandaş için çok ama çok zor. Sarı sitede (niye isim vermiyorsak ) emlak endeksi hem TL hem diğer para cinslerinden var. Benim baktığım bölgede diğer para cinslerinde de artış var. Akşam zaman bulursam uzun yazarım, özellikle ev almak isteyen ama kararsız arkadaşlar için ders niteliğinde olur.

7. İlk bakışta mantıklı gibi gelsede hesap yapınca para biriktirerek rahatlıkla ev alabilirsiniz. 2010 mayısta 160 bin liraya ev aldım. Aynı evin o dönem kirası 600tl civarıydı. 70 bin nakit 90 bin kredi çektim. O zaman sıfır aldığım ev şuan 12 yaşında. En son piyasa değeri 500 bin tl idi ancak şuanki zamlarla beraber muhtemelen 750bin oldu. Yada ben öyle sanıyorum. Eğer kirada durmaya devam etseydim ve nakitimle ödediğim kredi taksitlerini sadece dolar yapsaydım şuan kiramı çıkmış olsam rahatlıkla bir ev alıyorum. Hatta üstüne para bile kalıyor. 10 yıllık kredi çektim. Her ay ödediğim taksitle dolar alsaydım toplam 60bin dolarım olacaktı. 50bin dolarda o zaman peşin verdiydim. Toplam 120bin dolar ödemişim. Gelelim kira olayına. 600 den kirada olsaydım. Her yıl enflasyon artışı kadar kira ödeseydim toplam ödeyeceğim para 160bin tl dir. 120bin dolar-160bin tl =870bin tl. Bundan 10 yıl sonra evim 20 yaşında olacak. Piyasa değeri dahada düşecek. Ben kirada durup dolar biriktirmeye devam etsem 20 yılın sonunda muhtemelen evi 2 ye katlarım. Hele hele alternatif yatırım araçlarını kullansam eurobond dolar faizi vs 3e katlama durumu da olur.

Ben kendi tecrübem ve hesabıma göre gayrimenkulun para biriktirilerek alınabileceğini düşünüyorum. Ama kötü bir yatırım aracı olduğunu bilmek lazım. Sadece kendi evim demenin vermiş olduğu psikolojik bir mutluluk olabilir. Onada bişey diyemem. Ben şahsen pişmanım aldığıma.

8.  Alıntı Originally Posted by yyeemm Yazıyı Oku
    3-4 yıldır falan bu başlığı takip halindeydim. 1,5 yıldır da ev alma planı yapıyordum. Ev aramaya başladığımız her iki deneme de çeşitli sağlık sorunlardan dolayı iptal etmek zorunda kaldık. Kader, hayırlısı diyoruz. Biriktirdiğimiz paramız vardı. Geçen sene bu zamanlar zorlanmadan cüzi miktarda kredi ile alabileceğimiz evleri şu anda alamıyoruz. Ev fiyatları min 25% artmış vaziyette. Ben paramı o kadar değerlendiremedik. Şu an yüklü miktarda kredi çekmek durumunda kalacağım eğer alırsam.

Kesinlikle bende sizinle aynı fikirde ve aynı durumdayım. Elimizde nakit ile kaldık ne yapacağımızı da bilmiyoruz. En son şehir değiştirmeyl.dusunmeye başladık. İlaveten her ay kira ödüyorum ve bu durumdan da çok sıkıldım. Allah yardımcımız olsun.

Sayfa 241/1312 İlkİlk ... 1411912312392402412422432512913417411241 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •