Sayfa 146/268 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246 ... SonSon
Arama sonucu : 2144 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: BRISA - Brisa Bridgestone

1. Hasancım kardeşim özetleyerek son yazdığın mesajda jonathanla ayrı düştüğün konu " 1.2milyar kar 30 da yapar 50-60da yapar diyorsun" heh bende sana şunu diyorum.6 liradan 32 liraya giderken brisa,tahta yapıcılar bu kârlari ozamandan gördü ve fiyatladı.Senin beklentin satın alındı çoktan ve gerçeklesti.Jonathana katıldığım konu bu.Şimdi ne var beklenti temettü var mesela.Ama dediğin kâr çoktan fiyatlandı.Senin dediğin olmazmı olabilir borsada olmaz diye birşey yoktur.Ama olasılık emin ol bana çok az.İnşallah olur kazanır herkes.Ben brisanın en az 2 sene temettu verip 20 ile 40 lira arasinda gidecegini dusunuyorum.Bu süre zarfında yeni bi hikaye olurmu bilemem ama şuan görünen bu.Sözüm meclisten dışarı internet ortamında pislik adamlar çok var " 100 olacak"
    "2.fabrika var yokefendim kâr patladı" "2023de 300 "
    Ben bu adi insanlara bela okuyorum emin ol..
    İnternette boyle yorum okudunmu inan manipüle ediyordur hisseyi.Pazarliyodur hisseyi sonra alan bekle babam bekle artı bide enflasyonla ugras para çöp.
    Olay bu.Anlaşmazlık olur olacaktır.İşin doğasında var.Seni onaylamayayımda inşallah sen haklı çıkarsın diyeyim Saygılar hepinize

Sayın kelebek bizdende size saygılar Rabbimiz omurve sağlık nasip ederse 5 ay buradayim.

3.  Alıntı Originally Posted by hasan polat Yazıyı Oku
    JoNaThAn dostumdan bir alıntı;
    Başka detaylara dair unsurları ara ara aklıma geldikçe dile getiririm. Bunlar benim sesli düşüncelerim. Pozisyonum sabittir ve oyunla, karla, parayla, kazançla işim yoktur. Tekrar ediyorum, para kazanmak için burada değilim. Para kazanmak, bu işin sadece en sondaki birkaç küçük detayından biridir. Para kazanmak, para katlamak için borsaya girmenin cinsellik hedefiyle evlenmekten farkı yoktur.

Dostum sazanlar benim konumun dısında Kızmakta haklı olabılirsin bizim hemfikir olmadıgımız bir nokta var. 1,2 milyar kar 50-60 TL de yapar 30 TL dede kalır. Ben 30 TL de kalmayacagını düşünüyorum.

Diger konuyu çok merak ettim borsaya niçin girdin?
    Toplumları ayakta tutan aile müessesi . ailede çocuk sosyallesir gelecegi onlara teslim edecegimizden onların en iyi sekilde egitilmeleri toplum yararınadır Evlilik bunun için gerekli ama insanların dogasında cinsellikte var Herkez Ülkeye hayırlı evlat yetiştirecegim diye evlenmez. cinsellikte evlilikte roloynar.
    Borsada hisse taşımanın para kazanmak dışında ne gibi bir maksadı olabilir, düşüncelerinizi paylaşmanızı çok isterim, sayın Jonathan.

IN2010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by hasan polat Yazıyı Oku
    sayın JoNaThAn dan alıntı;( Zaman alır bu işler. Zirveyi görürsün, 1 yıl aralıksız düşersin %30-40 oranında. Belki orada 1-2 yıl kalırsın, zaman harcarsın. Sonra yeni zirveler konuşulur. Borsa onlarca yıllık bir yolculuktur. 1-2 yıllık süreler dahilinde paranı enflasyona karşı bile koruman kolay değildir.)

Degerli kardeşim, brisa 2020 yılında 0,92 Tl kazandı ve 10,5 TL lik fiyatı 2020 yılı boyunca aşmadı Zaten türk borsasında bu tür hisseler hisse başı kazancın 10 katını görür eger bu getiriyi 2020 yılının sonunda getirecegini 2020 yılının başında tahmin ederseniz büyük avantaj yakalarsınız 10,5 zirveden sizinde söylediginiz gibi yüzde 30-40 deger yitirir ve alım fırsatı verir nitekim 2020 de 7 TL lik fiyatlara indi. 2021 yılındada aynı seyler oluyor, hissenin 4 TL ye yakın geririsi olaçak hissenin bu yıl 40 TL lik rakamlara merhaba demesi gerekir. ama diyemedi. Bence neden33 TL yi göşterdiler çünki hisse başı getirinin 3 TL olacagını zannettiler 11 katı 33 TL makuldu buradan subattan beri yüzde 38 kaybettirdiler bunlar alısılagelmiş yükseltme ve belirli bir oranda düşürme , toplama taktigi idi. Fakar 6 ay bilançosu sonrası görüldü ki kar çok fazla olacak hatta hisse bası 4 TL yide geçecek. Spek veya bu işleri pilanlayan üst akıl u dönüşü yapamadı formasyon eksik kaldı. Konu şimdi ne yapacaklar. Bence 2022 nin başında Eksik kalan formasyonu tamamlıyacaklar. Sizin 1-2 yıl burada kalır söyleminiz büyük ihtimalla 5 ay sonra çoker. Yatırımcılara sabırlı olun diyormuş gibi yapıyorsunuz ama umutsuzluk vadediyorsunuz. Bu anlatıklarımı bilmiyor olamazsınız çünki her borsacı elde edilen karın ciddi sanayi sirketlerinde 10 katını gördüğünü bilir.
    Anladim ben yazilanlari.Tabi alim tarzi bu hisselerde cok etkili onceden sezmek lazim ama buyuk oyuncular da hata yapabiliyor.cok onceden aldiklarinda hesaba katmadiklari gelismeler oluyor ve maliyet yukarda kaliyor.
    Ben hisse alirken sirketin tahta fiyatini iplemiyorum.Nokta atisi fiyat belirlemek cok zor oluyor ya da sirket cokkarmasik oluyor rafinerilerde oldugu gibi vs vs
    Brisa yi onceden sabancidan bir sirker olsun elimde diye aldim cok bekletmisti temettulerini fln cekip obur hisselere atiyordum.
    Gecen maloyet hesabi yaptim baya iyi.
    30 lardan vs alanlarin amaci nedir ne kadar qldi ne kadar besleyebilr bu onemli.
    Ben olsam almazdim yakin zamanda fiyatin oturmasini beklerdim sonra boler boler.ekleme yapardim.
    Ama zaten hangi hissede alinca lap diye zirveye gidiyor ki satacak olan icin diyorum.ben brisa yi aldigimda dukkan dukkan gezip lastik memnuniyetini sormustum;)
    Herkesin yatirim hikayesi farkli.
    Su an ben temettu icin bile bu hisseyi almam cunku kisa vade tahmin etmek zor diye dusunuyorum.Ekonomik ve uluslararasi durumlar vs de degistirebiliyor.
    Lafi cok uzattim.zor ya yatirim yapmak bu ulkede parayi yatirimdan cikarmak ve sokmak hep bi miktar sans da istiyor sanirim
    Ytd

Sayın uzunvade Benim birissa maliyetim 21,83 Genelde tepeden hi
    sselere girmem nedeni çok iyi grafik ve indikatör okumam Genelde
    girdigim hisseler ,zirveyi görmüş en az yüzde 30 deger kaybetmiş olanlar. buraya geliş nedenimde bu. daha öncede petkime 5,22 den girdim ve hala oradayım. girdigim yerler beni büyük zararlara sokmaz birde temeli iyi olan saglam kar artışı olan hisseler seçiyorum.Birde alsatçılık gibi bir huyum var Küçük alsatlarlada kendimi avutuyorum. Bizim yukarıda arkadaşlarla olan tartışmamız borsadaki hisselerin fiyat oluşumları ile ilgili farklı düşüncede oluşumuz birde ben 2022 subatında bu yaptıgım yatırımın meyvesini alacagımı umutediyorum bu süre ilede ilgili farklı düşüncedeyiz Bakalım neler olacak bende merak ediyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by hasan polat Yazıyı Oku
    Sayın uzunvade Benim birissa maliyetim 21,83 Genelde tepeden hi
    sselere girmem nedeni çok iyi grafik ve indikatör okumam Genelde
    girdigim hisseler ,zirveyi görmüş en az yüzde 30 deger kaybetmiş olanlar. buraya geliş nedenimde bu. daha öncede petkime 5,22 den girdim ve hala oradayım. girdigim yerler beni büyük zararlara sokmaz birde temeli iyi olan saglam kar artışı olan hisseler seçiyorum.Birde alsatçılık gibi bir huyum var Küçük alsatlarlada kendimi avutuyorum. Bizim yukarıda arkadaşlarla olan tartışmamız borsadaki hisselerin fiyat oluşumları ile ilgili farklı düşüncede oluşumuz birde ben 2022 subatında bu yaptıgım yatırımın meyvesini alacagımı umutediyorum bu süre ilede ilgili farklı düşüncedeyiz Bakalım neler olacak bende merak ediyorum.
    Anladim...ben de al sat a kafam basmiyor diye hic bulasmiyorum.
    Farkli sektor ve sirkerlerde farkli oranlarda hissem var mesela bir tane daha sirker alcam 30 sirketim olcak cocacola nasil alsam acaba diye dusunuyorum.
    Buyuk ihtimal secim vs olursa uygun dusus olursa alirim gibi.
    Petkim de vardi bende 5 lerde sattim ciktim hepsini bosalttim.sirketin bazi seyleri hosuma gitmedi bi gun moralim bozulmustu;)
    Bizim hersirket ucuz ama hisse fiyatina ne zaman yansir bunu tutturmak mesele.
    Brisa nin hisse fiyati gelecek kârlari ile mi ilgili yatirimci yok mu diye boyle yoksa baska sey mi bunu kestiemek de cok zor.
    Sabanci nin baska sirketi var elimde deger yatirimciliginda kagit bence 10 da 1 inde ama.kagitta yaprak kimildamiyor illaki gun geldiginde fiyatlayacak.
    Biraz sans mi gerek yatirimda bilemiyorum.
    Herkes kazansin da nasil olursa olsun;)
    Ytd saygilar

Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Anladim...ben de al sat a kafam basmiyor diye hic bulasmiyorum.
    Farkli sektor ve sirkerlerde farkli oranlarda hissem var mesela bir tane daha sirker alcam 30 sirketim olcak cocacola nasil alsam acaba diye dusunuyorum.
    Buyuk ihtimal secim vs olursa uygun dusus olursa alirim gibi.
    Petkim de vardi bende 5 lerde sattim ciktim hepsini bosalttim.sirketin bazi seyleri hosuma gitmedi bi gun moralim bozulmustu;)
    Bizim hersirket ucuz ama hisse fiyatina ne zaman yansir bunu tutturmak mesele.
    Brisa nin hisse fiyati gelecek kârlari ile mi ilgili yatirimci yok mu diye boyle yoksa baska sey mi bunu kestiemek de cok zor.
    Sabanci nin baska sirketi var elimde deger yatirimciliginda kagit bence 10 da 1 inde ama.kagitta yaprak kimildamiyor illaki gun geldiginde fiyatlayacak.
    Biraz sans mi gerek yatirimda bilemiyorum.
    Herkes kazansin da nasil olursa olsun;)
    Ytd saygilar
    Yazdıklarını okuyunca gerçekten uzun vadeci oldugunuanladım. ccolaya baktım bu sene 2,5 milyar gelir elde etmesi mümkün görünüyor yani hisse başı 10 TL ve genelde 10 katını görüyor Bu son düzeltme sonrası 100 e dogru devam eder Yalnız hisse yükseliş trendinde bu trend 12 eylül 2020 de başlıyor Günlükte bu trendi bozmak üzeri gibi görünüyor ama trendi bozmayacak ve yukarı yönde dönüş olaczk gibi. Gerçek uzun vadeci olman bu hissenin yükseliş tarzı sabırlı insanlara uygun olması yüzünden sana uyar gibime geliyor. bu hisse 50 tl olsaydı bende alırdım. benim tercihim olan hisseler olması gereken degerin yarısında olanlar. Yukarıda 100 rakamını olması gereken deger olarak kabul ettik . Benim şu anda borsada favori 3 hissem var 1 ci petkim yılsonu 2 TL kazanır ve 8 katını görür. 2ci arçelik yılsonu hisse başı 10 TL kazanır ve oda 8 katını görür. 3. favorim brisa yıl sonu 4 TL kazanır 11 katını görür Elimde henüz arçelik yok nedeni hisselerin içinde formasyona enyakın brisa subat2022 petkiminkisi 2022 haziranı bulur diye düşünüyorum. Bunlardan birinde işim biterse yolum arçelige düşer haa ara sıra alsat için arçelik tahtasında işlem yapıyorum . Bendeki durumda böyle Bol kazançlar diliyorum . Selam ve saygılar

8.  Alıntı Originally Posted by hasan polat Yazıyı Oku
    Yazdıklarını okuyunca gerçekten uzun vadeci oldugunuanladım. ccolaya baktım bu sene 2,5 milyar gelir elde etmesi mümkün görünüyor yani hisse başı 10 TL ve genelde 10 katını görüyor Bu son düzeltme sonrası 100 e dogru devam eder Yalnız hisse yükseliş trendinde bu trend 12 eylül 2020 de başlıyor Günlükte bu trendi bozmak üzeri gibi görünüyor ama trendi bozmayacak ve yukarı yönde dönüş olaczk gibi. Gerçek uzun vadeci olman bu hissenin yükseliş tarzı sabırlı insanlara uygun olması yüzünden sana uyar gibime geliyor. bu hisse 50 tl olsaydı bende alırdım. benim tercihim olan hisseler olması gereken degerin yarısında olanlar. Yukarıda 100 rakamını olması gereken deger olarak kabul ettik . Benim şu anda borsada favori 3 hissem var 1 ci petkim yılsonu 2 TL kazanır ve 8 katını görür. 2ci arçelik yılsonu hisse başı 10 TL kazanır ve oda 8 katını görür. 3. favorim brisa yıl sonu 4 TL kazanır 11 katını görür Elimde henüz arçelik yok nedeni hisselerin içinde formasyona enyakın brisa subat2022 petkiminkisi 2022 haziranı bulur diye düşünüyorum. Bunlardan birinde işim biterse yolum arçelige düşer haa ara sıra alsat için arçelik tahtasında işlem yapıyorum . Bendeki durumda böyle Bol kazançlar diliyorum . Selam ve saygılar
    Saygi bizden.
    Arcelik de var elimde cok bekletti yillardir meyve yiyemedik.Ama patron geri almaya baslayinca ben de eklemeler yapiyorum.
    Cola yi 70 lerden niyetlendim dur bugun yarin derken yurudu gitti secim fln olursa olumsuz havada alabilirim bi bosluk yaratip.
    Brisa yi da begeniyorum ben lastikcilik iyi bir seydir ortagimiz da iyi.
    Tek kriterim sirketlerde ar ge ve ihracat patron hirsiz degilse mutlaka hisse fiyatliyor trknik vs hic anlamiyorum.
    Herkese bol kazanclar...

Sayfa 146/268 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •