Originally Posted by
discretus
asimetrik haber takibi de önemli..biz sonradan haberdar oluyoruz.. ama önceden haberdar olanlar var elbette..
mesela takip ettiğim bimas/mgros paritesi son dönemde bimas lehine oldu.. ben anlamsız buluyordum farkın bu derece artmasını ama neticede bu hafta sonu olay bence açığa çıktı.. mr erdoğan zincir marketlerdeki fiyat farklılıkların önlenmesi için çalışmalar olacağını söyledi..bu ise algı olarak "bimas zaten ucuz mgros fiyatlarını düşürmek zorunda kalacak iktidarın tepkisini çekmemek için, sonuçta karlılığı düşecek" şeklinde bir düşünce sürecini tetikledi muhtemelen..
ben bu tür önlemlerin bir işe yaramayacağını dahası fiyat farklılıklarının abartıldığı kadar olmadığını düşünüyorum..bu olaydan bir şey çıkmayacak.. ama trade açısından fırsatlar yaratıyor orası ayrı.. temkinli devam ediyorum..
dün konuşmuştuk.. akabinde parite %2 civarı bir düzeltme yaptı, bimas/mgros short pozumu kapattım.. perakende sektöründe yeni düzenlemeler (etiket avcılığı) bence boş işler..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri