Sayfa 683/748 İlkİlk ... 183583633673681682683684685693733 ... SonSon
Arama sonucu : 5981 madde; 5,457 - 5,464 arası.

Konu: KOZAA - Koza Madencilik

1. Buradaki maaliyet kısmı zurnanın zırt dediği yer işte ... Madenin mineral yapısı çok önemli:

Bir bakır cevherleşmesine, porfiri tip cevherleşme diyebilmek için cevherin düşük tenörlü (%0.2 (0.8) - 2 Cu) ve rezervinin de en az 10 milyon ton ile 5 milyar ton arasında olması gerekmektedir. Ayrıcada cevherleşmeye yoğun bir hidrotermal alterasyonun eşlik etmesi gerekmektedir. Bunun dışında birincil cevherlerin pirit, kalkopirit ve az oranda da molibdenit ve Au olması gerekmektedir. Porfiri Cu yataklarının bir diğer özelliği de cevherleşmede yoğun bir kalkopirit ornatımının olmamasıdır; yani pirit-kalkopirit iç içeliğinin olmaması istenir. Ornatma yatakların işletilebilirliğinin en önemli kıstasıdır. Şayet ornatma yaygınsa, pirit ve kalkopiritin birbirinden ayrılması, uzu ve pahalı işlemleri gerektireceğinden rezerv yüksekte olsa yatak terk edilebilir. Çünkü bu durumda çok ince öğütme yapılsa bile kalkopirit, piritten ekonomik bir şekilde ayrılamaz ve çok önemli miktarda Cu, flatasyon sonucu atığa karışır. Bu nedenle yataklarda pirit ve kalkopiritin kendi kristal formlarında bağımsız kristaller halinde olması istenir. Dolayısıyla porfiri bir bakır cevherleşmesine, porfiri Cu yatağı denilebilmesi için, yatağın ucuz fakat fazla miktarda üretim yapılacak türden olması gerekmektedir.

Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    4 milyon ons kaynak olsa x 31 gramx 500 tl x 0.6 /2(maliyet)/ sermaye ( kozaa)= 48 tl hisse başı. Bakırı hariç.

Alıntı Originally Posted by tacir1 Yazıyı Oku
    Buradaki maaliyet kısmı zurnanın zırt dediği yer işte ... Madenin mineral yapısı çok önemli:

Bir bakır cevherleşmesine, porfiri tip cevherleşme diyebilmek için cevherin düşük tenörlü (%0.2 (0.8) - 2 Cu) ve rezervinin de en az 10 milyon ton ile 5 milyar ton arasında olması gerekmektedir. Ayrıcada cevherleşmeye yoğun bir hidrotermal alterasyonun eşlik etmesi gerekmektedir. Bunun dışında birincil cevherlerin pirit, kalkopirit ve az oranda da molibdenit ve Au olması gerekmektedir. Porfiri Cu yataklarının bir diğer özelliği de cevherleşmede yoğun bir kalkopirit ornatımının olmamasıdır; yani pirit-kalkopirit iç içeliğinin olmaması istenir. Ornatma yatakların işletilebilirliğinin en önemli kıstasıdır. Şayet ornatma yaygınsa, pirit ve kalkopiritin birbirinden ayrılması, uzu ve pahalı işlemleri gerektireceğinden rezerv yüksekte olsa yatak terk edilebilir. Çünkü bu durumda çok ince öğütme yapılsa bile kalkopirit, piritten ekonomik bir şekilde ayrılamaz ve çok önemli miktarda Cu, flatasyon sonucu atığa karışır. Bu nedenle yataklarda pirit ve kalkopiritin kendi kristal formlarında bağımsız kristaller halinde olması istenir. Dolayısıyla porfiri bir bakır cevherleşmesine, porfiri Cu yatağı denilebilmesi için, yatağın ucuz fakat fazla miktarda üretim yapılacak türden olması gerekmektedir.
    madenci değilim hocam. ama tech madencilik bu teknolojiyle halleder.
    çözüm basit
    koy dev kazan santrifüjlere. deli gibi dönder ve ısıt,(çamaşır makinesi taktiği) erime noktaları zaten farklı. şak diye ayrılır. al sana cillop gibi saf altın, saf bakır. 3 beşte gümüş çıkar belki
    üstelik maliyeti de %50 aldım. yukarıdaki bakkal hesabımdaki, çok iyi bir oran.

3. 14.67 üstü kapanışlar şart.

4. Ben de madenci değilim ama KOZAA yüzünden olmak üzereyim Bu madende tonda aşağı yukarı 150 liralık maden var. Yani 1 ton cevheri işleyeceksin içindeki madeni alacaksın 150 liralık maden elde edeceksin. Maaliyeti 150 lirayı geçerse çöp...

Bu flotasyon denilen işlem pudra gibi öğütülmüş madenin bir çözeltide yüzdürülerek ayrıştırılması işlemi. Ornatma yoksa kolayca ayrıştırılıyor. Yani suyun içine yağ dökersen üstte kalması gibi. Ornatma varsa yani bir tanecik içinde sadece bakırdan oluşan kristal değil de demir v.s. barındıran kristal bulunduruyorsa ayrıştırmak zor oluyor. Yüzmesini beklediğin çöküyor, çökmesini beklediğin yüzüyor. İllaki ayrıştırırsın ama tonda 150 lirayı geçemezsin diyelim.

Çıkarttacağız dedilerse bu analizi yapmışlardır zaten diye düşünüyorum ben de.

Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    madenci değilim hocam. ama tech madencilik bu teknolojiyle halleder.
    çözüm basit
    koy dev kazan santrifüjlere. deli gibi dönder ve ısıt,(çamaşır makinesi taktiği) erime noktaları zaten farklı. şak diye ayrılır. al sana cillop gibi saf altın, saf bakır. 3 beşte gümüş çıkar belki
    üstelik maliyeti de %50 aldım. yukarıdaki bakkal hesabımdaki, çok iyi bir oran.

5. Bu maden bu kadar değerli olsaydı fiyat burada olmazdı yok fiyat burada ise bu maden zaman zaman hisseyi gazlamak icin havuç.

6. Orası belli olmaz, bazen piyasa hemen fiyatlamıyor.

Belki madenin bir kısmında daha yoğun bakır/altın vardır, ton başına çıkartma maaliyeti atıyorum 150TL ise ve atıyorum 100milyon tonluk kısmında 300TLlik maden çıkıyorsa 100milyon x 150TL kar bir bakarsınız 15 milyarlık kar çıkar.

Her neyse... Benim de detaylı bildiğim bir konu değil. Haberi bekliyoruz işte. Bu bilgileri detaylıca kap gönderip açıklamaları lazım. Ayrıca aracı kurumların bunları inceleyip raporlaması lazım. Web sitelerine falan da koymaları lazım detaylı açıklayarak.

Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Bu maden bu kadar değerli olsaydı fiyat burada olmazdı yok fiyat burada ise bu maden zaman zaman hisseyi gazlamak icin havuç.

Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Bu maden bu kadar değerli olsaydı fiyat burada olmazdı yok fiyat burada ise bu maden zaman zaman hisseyi gazlamak icin havuç.
    5 makinayı yollamazlardı oraya. Zaten tech madencilik biliyor olayı, aslında herkes biliyor 2.95 milyon ons. Fazlasına bakıyorlar bence. Gerçek rezervi tespit etmeye. 5 makinede kanadalılarındır
    2.95 milyon ons denilirken, bir daha neden bakılır ki? Çünkü kesin çıkarmaya niyeti olan birisi herşeyi göreyim diye analiz yaptırır. Ordan o maden çıkacak beyler...

8. Ne zaman açıklama gelecek konakla ilgili acaba? 5 ay dediler. Temmuzdan saysak kasım sonu gibi en geç kap düşer herhalde. Haftalık takasta citi 1.8m yatırım fonları 873k lot satmış. Alanlar emeklilik fonları iş Qnb diğer kısımda 1.7 m lot almış. Malin bir kismini kucuk yatirimciya yikmislar. Bofa iblisi citinin mallarini satiyor muhtemelen. Saklamada ise citinin 31m ,garantinin 27m ,emeklilik fonlarının 20m ,iş 13.75m ,yapi kredi 10.3m, diger 71m. Teknik olarak 200 günlüğün altında yükseliş icin 14.63 üstü kapanışlar şart. Bu ortamda 14.63 üstü kapanışı sadece konaktan gelecek olumlu haberler yaptırabilir. Merkez ve saray el birliğiyle yine borsanın içine ettiler malesef tek umut konak kaldı.

Sayfa 683/748 İlkİlk ... 183583633673681682683684685693733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •