Originally Posted by
TyphoonTrader
Ben de çıplak EREGL short yapmam. Fakat kendime endeksten bağımsız yok FED böyle yapmış yok MB başkanını almışlar, yok Tayyip şunu demiş gündeminden kurtaracak çözümler arıyorum. Bu saydıklarım benim yönetebileceğim şeyler değil hayatımda olmalarını ve bu kadar umursamak istemiyorum. Buna yönelik çözümler arıyorum. Eregli yükselebilir itirazım yok ama Eregli'nin yükseldiği yerde Tupras daha da yükselir diyorum sadece
son cümlenle aslında ben "pair trade" yapmak istiyorum diyorsun.. 
evet.. bir sürü yanıltıcı gündemden uzaklaşmak için iyi bir strateji olabilir.. ama pair çiftleri iyi seçmek gerekir.. benzer sektör, veya tarihsel olarak belirgin tepkiler vermiş çiftler.. sayıları az değil.. ayrıca bu çiftler için cointegration testi denilen bir test var pair trade uygunluğu için işi tam kitabına uygun yapmak istersen.. eğer yakın dönemli (çok uzun vadeli olmayan) ve hızlı sonuç almak istiyorsan bence eregl vs tuprs iyi olmayabilir.. ama tavsiye değil.. piyasaya tepkileri çok farklı iki hisse bence..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri