Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 560/1004 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: Viop XXXV

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dün paragöz geldi maşallah dedi okudu üfledi ama onun nefesi bile çökertmedi henüz. Short sinyalimiz geldi yani aslında...
    Fırın küreği tam düzeldiğinde ekmek yapacak hamur bitermiş, insan işinin tam düzeldiğinde ne yazık ki ömür bitermiş...
    bizimkisi bu hesap başgan, malesef param bitti, artık şort mort giymiyorum, Osbir aralığa kadar işlem yapmıycam.. tüm paramı Memedabi 23 martta aldı
    Hamdım Piştim Yandım

2. şahlandık uçuyoruz...

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dün paragöz geldi maşallah dedi okudu üfledi ama onun nefesi bile çökertmedi henüz. Short sinyalimiz geldi yani aslında...
    1,55 dolara düşmüş borsa daha ne olsun allah aşkına...

bu borsaya tl ile bakanlar kendini kandırmaktan başka bir iş yapmıyor onu söylim...

deve kuşu gibi kafayı kuma gömmekten öteye gitmez...

tl ile bakanlar bir an önce bu yanlıştan dönün derim...

sene başında 2,20 doları gören borsa şu anda 1,55 dolarda...

%30 düşmüş borsa bu kadar netttt....

paranın satın alma gücünün her gün kayboldugu bir para birimi herşeyi yanlış gösterir...

siz düşmüyoruz gibi görürken aslında günden güne paranız eriyordur siz farkında değilsinizdir...

4. Hem faiz hem doviz borsa için çok kötü bir dönem oldu. Bundan sonrasına bakacağız ben banka rallisi bekliyordum olmadı. Bakalım bundan sonra ne olacak. Yurt dışı çok sakat bi darbe de oradan yer mi, yiyebilir.
     Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    1,55 dolara düşmüş borsa daha ne olsun allah aşkına...

bu borsaya tl ile bakanlar kendini kandırmaktan başka bir iş yapmıyor onu söylim...

deve kuşu gibi kafayı kuma gömmekten öteye gitmez...

tl ile bakanlar bir an önce bu yanlıştan dönün derim...

sene başında 2,20 doları gören borsa şu anda 1,55 dolarda...

%30 düşmüş borsa bu kadar netttt....
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Fırın küreği tam düzeldiğinde ekmek yapacak hamur bitermiş, insan işinin tam düzeldiğinde ne yazık ki ömür bitermiş...
    bizimkisi bu hesap başgan, malesef param bitti, artık şort mort giymiyorum, Osbir aralığa kadar işlem yapmıycam.. tüm paramı Memedabi 23 martta aldı
    Geçmiş olsun abey. Biz de battık batmadık değil. İyi de oldu. Batıp bi rahatlamak arınmak lazım. Batmayan viopcu iddiali olur çok konuşur sivri fikirleri olur. Batanı ürkek çekinik güvercin hallerinden tanırsın. Nasip. Para dağıtıyolar her gün burda sonuçta.

6.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    ham petrol fiyatı herkes için aynı, rafineri marjı aynı, bizde 7 lira olan yunanistan ve italyada 17 lira ise, demek ki oralarda vergi oranı yüzde 85 olmalı.. ahalisi niye isyan etmiyor acaba ?

böyle tablolar çıkınca hemen -alım gücüne göre oranla" korosu ortaya fırlıyor, öyleyse GDP hesabını da nominal değil, alım gücü paritesine göre yapalım diyebilirsin, hemen -olmaz öyle hesap" deniyor çünkü gdp-ppp hesabında TR dünyada 18. değil, 13.büyük ekonomi görünüyor..
    Enflasyonla mücadele için ve üretim odaklı bizim gibi ülkelerde enerji maliyeti düşük tutulmalı. Yıllardır akaryakıttaki ötv oranının düşürülmesi gerektiğini söylerim. Kaldı ki eşel mobil denen sistem de bir nevi bunu yapıyor.

AB de pek çok ülkede,(bizim sigara ve alkolde yaptığımız gibi), tüketimi düşürmek için bu ürünler extra vergilendiriliyor. çevreci kaygılar vs yani..bizim şu an için daha önemli kaygılarımız var sonuçta.

Ayrıca dünyada ekonomik büyüklük olarak kaçıncı büyük ülke olduğunun bir önemi yok...nüfusun fazlaysa üstte olursun...hindistan, endenozya vs gibi mısır gibi yüksek nüfus ile üst sıralarda olmanın anlamı yok.

Kişi başı milli gelir yerine, kişi başı alım gücüne bakılabilir...gerçek refah düzeyini bu şekilde anlayabiliriz zaten...ancak bunu hesaplarken de .pnelik yapmamak lazım..ülkemizde 5 milyon mülteci var, kaçak-göçek bir şekilde üle ekonomisine karkıları var bu insanların...ama kişi başı geliri hesaplarken üretimi resmi nüfusa bölüyoruz, böyle yapmamak lazım.

düzgün ölçülse, alım gücü daha doğru bir refah göstergesidir bence de.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

milli gelir hesaplama yöntemi akp döneminde iki defa yukarı yönlü (yüksek hesaplayacak şekilde) revize edilmiş, ve ayrıca 20 yılda %60 dolar enflasyonu hesaba katıldığında hala kişi başı milli gelir 8000 dolar civarı.. rezalet..

bu ayarlamaların 2002 ye doğru geri düzeltmesi yapıldığında milli gelirde 2002 seviyeleri ve belki altında kalıyoruz
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    milli gelir hesaplama yöntemi akp döneminde iki defa yukarı yönlü (yüksek hesaplayacak şekilde) revize edilmiş, ve ayrıca 20 yılda %60 dolar enflasyonu hesaba katıldığında hala kişi başı milli gelir 8000 dolar civarı.. patetik ve rezalet..

bu ayarlamaların 2002 ye doğru geri düzeltmesi yapıldığında milli gelirde 2002 seviyeleri ve belki altında kalıyoruz
    Abicim herkes ikiyüzlü. Ya ben bile ikiyüzlüyüm daytrade yapıyorum ana yön yukarı diyelim, 1508 shortu vurdum ya ülkedeki eksikleri kusurları filan düşünmeye başlıom iyi yaptım short olmakla filan diom. Sonra şimdi hop dönces mesela lönk, bu sefer dicem ki Türkiye cennet cennet kurulu düzenimiz var yienim... Böyle sanırım bu işler...

Sayfa 560/1004 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •