1700 üstü
1500 altı
Arasında bir yerde
Hamdım Piştim Yandım
1,55 dolara düşmüş borsa daha ne olsun allah aşkına...
bu borsaya tl ile bakanlar kendini kandırmaktan başka bir iş yapmıyor onu söylim...
deve kuşu gibi kafayı kuma gömmekten öteye gitmez...
tl ile bakanlar bir an önce bu yanlıştan dönün derim...
sene başında 2,20 doları gören borsa şu anda 1,55 dolarda...
%30 düşmüş borsa bu kadar netttt....
paranın satın alma gücünün her gün kayboldugu bir para birimi herşeyi yanlış gösterir...
siz düşmüyoruz gibi görürken aslında günden güne paranız eriyordur siz farkında değilsinizdir...
Hem faiz hem doviz borsa için çok kötü bir dönem oldu. Bundan sonrasına bakacağız ben banka rallisi bekliyordum olmadı. Bakalım bundan sonra ne olacak. Yurt dışı çok sakat bi darbe de oradan yer mi, yiyebilir.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyonla mücadele için ve üretim odaklı bizim gibi ülkelerde enerji maliyeti düşük tutulmalı. Yıllardır akaryakıttaki ötv oranının düşürülmesi gerektiğini söylerim. Kaldı ki eşel mobil denen sistem de bir nevi bunu yapıyor.
AB de pek çok ülkede,(bizim sigara ve alkolde yaptığımız gibi), tüketimi düşürmek için bu ürünler extra vergilendiriliyor. çevreci kaygılar vs yani..bizim şu an için daha önemli kaygılarımız var sonuçta.
Ayrıca dünyada ekonomik büyüklük olarak kaçıncı büyük ülke olduğunun bir önemi yok...nüfusun fazlaysa üstte olursun...hindistan, endenozya vs gibi mısır gibi yüksek nüfus ile üst sıralarda olmanın anlamı yok.
Kişi başı milli gelir yerine, kişi başı alım gücüne bakılabilir...gerçek refah düzeyini bu şekilde anlayabiliriz zaten...ancak bunu hesaplarken de .pnelik yapmamak lazım..ülkemizde 5 milyon mülteci var, kaçak-göçek bir şekilde üle ekonomisine karkıları var bu insanların...ama kişi başı geliri hesaplarken üretimi resmi nüfusa bölüyoruz, böyle yapmamak lazım.
düzgün ölçülse, alım gücü daha doğru bir refah göstergesidir bence de.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
milli gelir hesaplama yöntemi akp döneminde iki defa yukarı yönlü (yüksek hesaplayacak şekilde) revize edilmiş, ve ayrıca 20 yılda %60 dolar enflasyonu hesaba katıldığında hala kişi başı milli gelir 8000 dolar civarı.. rezalet..
bu ayarlamaların 2002 ye doğru geri düzeltmesi yapıldığında milli gelirde 2002 seviyeleri ve belki altında kalıyoruz
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Abicim herkes ikiyüzlü. Ya ben bile ikiyüzlüyüm daytrade yapıyorum ana yön yukarı diyelim, 1508 shortu vurdum ya ülkedeki eksikleri kusurları filan düşünmeye başlıom iyi yaptım short olmakla filan diom. Sonra şimdi hop dönces mesela lönk, bu sefer dicem ki Türkiye cennet cennet kurulu düzenimiz var yienim... Böyle sanırım bu işler...
Yer İmleri