Oto gaza gelen zama üzülsem bile sevindiğim bir taraf var,çürük arabalara arabası kadar ses sistemi taktırıp dıstaka dıstak,güm,güm kafamızı zikiyorlardı,üstelik çaldığı müziğin kimin olduğunu bilmeyen güruhlar,bendede var ses sistemi en iyisinden parça toplayıp bütünleştirdim evime monta ettim,tahmini 1500 wat,toplamı daha fazla ölçmedim,eski sisteme göre 300-500 volt enerji çekiyor,8 ohm hoparlörler çoklu sistem,az volumunü açsam camlar kırılıyor 4/1 açıyorum,neyse öyle yoldan araçlarlan hava atanlardan değilim,en fazla yarım saat dinlerim,arabamda kısık seslen dinlerim,evim bahçeli ev ana yol kenarı,bütün sanatçıların isminide bilirim bilinçli dinleyiciyim,diyeceğim sokak varoşlarından bıktıydık,şimdi gaz 6 tl oldu benzinlen eşitlendi yakma bakımından,dinleyin bakalım şimdi lavuklar,birden sesler kesildi yollardan,ayranınız yok içmeye tahterevanlan gidersiniz helaya![]()
https://www.veryansintv.com/putlarin...ar-kemalistler
Herkese höt höt diyenler için müthiş bi makale...
Neresinden ne kadar alıp yapıştıracağını şaşırıyor insan...
Kalemin dert görmesin NİHAT...
... Atatürk'ün arkasına sığınmanın büyük nimetleri var,
iktidar nimeti var,
İmamoğlunun beşyüzbin liralık saati ve bin dairesi var ve,
İmamoğlunun her Allah'ın günü bir burjuvayla özel toplantısı var,
bu totemin arkasında eyalet, federasyon sözleri pazarlıkları var ve,
hepsini bekleyen Amerika'sı ABsi Ermenisi, Kıbrıs'ı ve hepsiyle ortak yiyecekleri küresel dünyanın bitmek bilmeyen kutsal "dayatmaları" var...
...
Sömürge yemeği bu, koloni yemeği bu.
Kaftancıoğlu, İmamoğlu Süleymancılarla, Fetöcülerle, NATOcularla kölelerin efendilerine sunduğu ziyafet sofrası bu.
Tanrısını yiyen klan büyücüsüyle, Tanrısını yiyen tarikatçısıyla, Tanrısını yiyen Atatürkçüler, hepsi "aynı" yemeği yiyor.
...
Bu kadarı yeter de artar sanırım...
Evet haklısınız...1.Murat ile karistirmisim. Artık kontrol etmeden yazmamam lazım. Teşekkürler.
Yalnız "Timur'un haklı gazabi" sözüne katılmıyorum.
Yıldırım lakabı, bu yıldırım harp okulu marsinda geçen yildirimdir.
"Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadiyiz". Yine Hz.Muhammed'in atının ismi olan burak, yıldırım demektir.
Yıldırım Beyazit'in lakabı niçin Yildirim'dir?
Yildirimdan, Istanbul'u fethetmek için yetiştirilen padişahın Yıldırım Beyazıt olduğunu anlıyoruz.
Yani o tarihte Venedik'te olan ve bugün kendilerine global sermaye diyen yapı, şayet Yıldırım Beyazıt
Istabul' u fethetseydi, Istanbul'a gelip yerlesecekti.
Fakat Yıldırım Beyazıt saf değiştirmiştir. Yani o dönemin Venedikli tefecileriyle yaptığı anlaşmayı bozmuştur.
Timur bu sebeple Yıldırım Beyazit' a saldırdı. Venediklilerden de yüklü para aldı.
Filleri ve ordusunu beslemek için gerekli hububati, Venediklilerden aldığı istihbaratla buldu.
Para ve şan, şöhret harici hiçbir hedefi olmayan biridir Timur.
Ankara Savaşı sonrası, Bizans Imparatoru Manuel, Istanbul' u terk etmis ve Cenova'ya siginmisti.
Niye Venedik değil de Cenova? Giderken Istanbul'a yeniden dönmek gibi bir umudu hiç yoktu.
Cenova'ya sığındı çünkü Timur, Venedik ile anlaşmıştı.
Timur istese Istanbul'u fethedebilirdi. Düşünmedi bile çünkü hedefi yoktur.
Gitti Izmir'de Venediklilerin düşmanı Rodos Sovalyelerine saldırdı.
Son düzenleme : ayvagobeknuri; 03-10-2021 saat: 17:13.
@erefefik
Yer İmleri