Oto gaza gelen zama üzülsem bile sevindiðim bir taraf var,çürük arabalara arabasý kadar ses sistemi taktýrýp dýstaka dýstak,güm,güm kafamýzý zikiyorlardý,üstelik çaldýðý müziðin kimin olduðunu bilmeyen güruhlar,bendede var ses sistemi en iyisinden parça toplayýp bütünleþtirdim evime monta ettim,tahmini 1500 wat,toplamý daha fazla ölçmedim,eski sisteme göre 300-500 volt enerji çekiyor,8 ohm hoparlörler çoklu sistem,az volumunü açsam camlar kýrýlýyor 4/1 açýyorum,neyse öyle yoldan araçlarlan hava atanlardan deðilim,en fazla yarým saat dinlerim,arabamda kýsýk seslen dinlerim,evim bahçeli ev ana yol kenarý,bütün sanatçýlarýn isminide bilirim bilinçli dinleyiciyim,diyeceðim sokak varoþlarýndan býktýydýk,þimdi gaz 6 tl oldu benzinlen eþitlendi yakma bakýmýndan,dinleyin bakalým þimdi lavuklar,birden sesler kesildi yollardan,ayranýnýz yok içmeye tahterevanlan gidersiniz helaya![]()
https://www.veryansintv.com/putlarin...ar-kemalistler
Herkese höt höt diyenler için müthiþ bi makale...
Neresinden ne kadar alýp yapýþtýracaðýný þaþýrýyor insan...
Kalemin dert görmesin NÝHAT...
... Atatürk'ün arkasýna sýðýnmanýn büyük nimetleri var,
iktidar nimeti var,
Ýmamoðlunun beþyüzbin liralýk saati ve bin dairesi var ve,
Ýmamoðlunun her Allah'ýn günü bir burjuvayla özel toplantýsý var,
bu totemin arkasýnda eyalet, federasyon sözleri pazarlýklarý var ve,
hepsini bekleyen Amerika'sý ABsi Ermenisi, Kýbrýs'ý ve hepsiyle ortak yiyecekleri küresel dünyanýn bitmek bilmeyen kutsal "dayatmalarý" var...
...
Sömürge yemeði bu, koloni yemeði bu.
Kaftancýoðlu, Ýmamoðlu Süleymancýlarla, Fetöcülerle, NATOcularla kölelerin efendilerine sunduðu ziyafet sofrasý bu.
Tanrýsýný yiyen klan büyücüsüyle, Tanrýsýný yiyen tarikatçýsýyla, Tanrýsýný yiyen Atatürkçüler, hepsi "ayný" yemeði yiyor.
...
Bu kadarý yeter de artar sanýrým...
Evet haklýsýnýz...1.Murat ile karistirmisim. Artýk kontrol etmeden yazmamam lazým. Teþekkürler.
Yalnýz "Timur'un haklý gazabi" sözüne katýlmýyorum.
Yýldýrým lakabý, bu yýldýrým harp okulu marsinda geçen yildirimdir.
"Yýldýrýmlar yaratan bir ýrkýn ahfadiyiz". Yine Hz.Muhammed'in atýnýn ismi olan burak, yýldýrým demektir.
Yýldýrým Beyazit'in lakabý niçin Yildirim'dir?
Yildirimdan, Istanbul'u fethetmek için yetiþtirilen padiþahýn Yýldýrým Beyazýt olduðunu anlýyoruz.
Yani o tarihte Venedik'te olan ve bugün kendilerine global sermaye diyen yapý, þayet Yýldýrým Beyazýt
Istabul' u fethetseydi, Istanbul'a gelip yerlesecekti.
Fakat Yýldýrým Beyazýt saf deðiþtirmiþtir. Yani o dönemin Venedikli tefecileriyle yaptýðý anlaþmayý bozmuþtur.
Timur bu sebeple Yýldýrým Beyazit' a saldýrdý. Venediklilerden de yüklü para aldý.
Filleri ve ordusunu beslemek için gerekli hububati, Venediklilerden aldýðý istihbaratla buldu.
Para ve þan, þöhret harici hiçbir hedefi olmayan biridir Timur.
Ankara Savaþý sonrasý, Bizans Imparatoru Manuel, Istanbul' u terk etmis ve Cenova'ya siginmisti.
Niye Venedik deðil de Cenova? Giderken Istanbul'a yeniden dönmek gibi bir umudu hiç yoktu.
Cenova'ya sýðýndý çünkü Timur, Venedik ile anlaþmýþtý.
Timur istese Istanbul'u fethedebilirdi. Düþünmedi bile çünkü hedefi yoktur.
Gitti Izmir'de Venediklilerin düþmaný Rodos Sovalyelerine saldýrdý.
Son düzenleme : ayvagobeknuri; 03-10-2021 saat: 17:13.
Yer Ýmleri