Sayfa 261/1312 İlkİlk ... 1612112512592602612622632713113617611261 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,081 - 2,088 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Kime sorsan enflasyon en az %30 diyor. Hatta baskalari var %40 50 gidiyor

Bu kadar yuksek bir enflasyon ortaminda konut kredisi faizi aylik %1.37 yillik %17.94

https://www.hesapkurdu.com/konut-kre...0-ay-700000-tl

Dunyanin hangi ulkesinde gercek enflasyonun yarisi oraninda konut kredisi veriliyor? Ben hic duymadim

Konut kredisini alan icin korkunc avantajli gozukuyor.

Yada belki ben bir seyler kaciriyorum?
    Avantajlı değil hocam,
    700 bin TL kredi çekiyorsun 150bin TL'sinin hemen ilk yıl ödüyorsun.
    9 yılda da taksit taksit 1 milyon 300bin TL ödüyorsun.

Kar'a geçebilmen için ileride doların ve enflasyonun dahada delirmesi lazım.

Birde tersi risk var. 2023'de hükumet değişir ortalık birkaç yıl süt liman olursa sen yüksek faizle kredi ödemeye devam edeceksin.

2.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku

Kafası en çok çalışan ne yapıyor onu bilmiyorum.
    Port Olympic'teki yatında şarabını içerken "yiyin birbirinizi" diye söyleniyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Avantajlı değil hocam,
    700 bin TL kredi çekiyorsun 150bin TL'sinin hemen ilk yıl ödüyorsun.
    9 yılda da taksit taksit 1 milyon 300bin TL ödüyorsun.

Kar'a geçebilmen için ileride doların ve enflasyonun dahada delirmesi lazım.

Birde tersi risk var. 2023'de hükumet değişir ortalık birkaç yıl süt liman olursa sen yüksek faizle kredi ödemeye devam edeceksin.
    Kredi çekip ev alanlar (yatırım olarak) ev fiyatlarının iyice kuduracağına oynuyorlar. Evin fiyatı ödenen kredi ve anaparanın üzerine çıkarsa kara geçerler. ABD'deki emlak balonu da aynı böyle patladı.

ytd

4. Yinede bana cok ilginc geldi. Faiz gercek enflasyonun yarisi ama bu borcu almak insanlara mantiksiz geliyor.

En az %30 enflasyon var. Bunun ileriki yillarda dusecegine inanan varmi? Pek mumkun degil.

Enflasyon %30 iken ev fiyatlari daha dusuk artamazki.

5.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Yinede bana cok ilginc geldi. Faiz gercek enflasyonun yarisi ama bu borcu almak insanlara mantiksiz geliyor.

En az %30 enflasyon var. Bunun ileriki yillarda dusecegine inanan varmi? Pek mumkun degil.

1-2 yıl önce dediğinizi gerçekleştirmiş olsa idiniz ciddi kazançlı idiniz kredi ile büyüyoruz o yüzden bilerek veya kasıtlı ticaretin durmaması için krediye yönlendiriliyor evini ipotekle çek 5 milyonu bağla mala 3 ay sonra %25 zam gelince elden çıkarmaya başla.. gayrımenkul kolay alınıp satılmıyor almak kolay satmak zor her insana satamazsınız yeri vb. çok faktör var..

6. Açıklanan enflasyona bende inanmıyorum ama %30-40a da inanmıyorum. Enag diye bir kurum yapıyor sanırım. Sütten ağzımız yandı her şeyi üfleyerek içiyoruz mecburen. %40 enflasyon demek 100 liralık bir malın 140-196-174-384-537 olması demek. Yani 5 yılda tüm mal ve hizmetlerin 100liradan 537 liraya çıkması demek. Yaklaşık 5,5kat. 5 yıl önce dolar 3 liraydı şuan 9 lira. 3kat artmış. 5 yılda benzin ekmek su elektrik doğalgaz 5,5kat artmadı gerçekci olmak lazım. Şaun özel bankalar ihtiyaç kredisini masraflar dahil %23-24 bandında veriyor. Enflasyonunda bu civarda olduğunu düşünüyorum en fazla.

Alıntı Originally Posted by furkan29 Yazıyı Oku
    Açıklanan enflasyona bende inanmıyorum ama %30-40a da inanmıyorum. Enag diye bir kurum yapıyor sanırım. Sütten ağzımız yandı her şeyi üfleyerek içiyoruz mecburen. %40 enflasyon demek 100 liralık bir malın 140-196-174-384-537 olması demek. Yani 5 yılda tüm mal ve hizmetlerin 100liradan 537 liraya çıkması demek. Yaklaşık 5,5kat. 5 yıl önce dolar 3 liraydı şuan 9 lira. 3kat artmış. 5 yılda benzin ekmek su elektrik doğalgaz 5,5kat artmadı gerçekci olmak lazım. Şaun özel bankalar ihtiyaç kredisini masraflar dahil %23-24 bandında veriyor. Enflasyonunda bu civarda olduğunu düşünüyorum en fazla.
    İyi de enag 5 yıldır yüzde 40 enflasyon var demiyor ki.Bu çılgın enflasyon son 1.5 yılın işi.

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Yinede bana cok ilginc geldi. Faiz gercek enflasyonun yarisi ama bu borcu almak insanlara mantiksiz geliyor.

Bence siz sarı siteden bir mahalle ve bir site belirleyin.Ordan bir ev aldığınızı farzedin.O evin yıllık artışına bakın.Siz de farkedeceksiniz ki her yıl yüzde 30 ev artışları çok zor bir şey.Bakın sarı sitedeki fiyatların abartısından bahsetmiyorum,o abartı her yıl olduğundan birbirini nötrleştirir.

Sayfa 261/1312 İlkİlk ... 1612112512592602612622632713113617611261 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •