AKP MHP koalisyonu iktidardan gitmediği sürece HALKB İSCTR AKBNK GARAN kısaca BİST'in ihyası mümkün değildir. Bunlar iktidarda kaldığı sürece TR ekonomisi düze çıkamaz. Maalesef acı gerçek budur. TR her açıdan basiretsiz bir şekilde idare ediliyor. Onun için yakın vadede sorunların çözülmesini beklemeyin. Ekonomik çöküntü mevcut iktidar gidene kadar devam eder. Böyle bir ortamda hisselerin güzel performans göstermesini beklemek pollyannacılık oyynmaktan başka bir şey değildir.
Düşen bir hissede kafasına göre maliyet düşüren biri borsayı bilmiyor demektir. Alım yaptıktan sonra düşmüş olan bir hissede maliyet düşürmek prensip olarak yanlıştır. Sizlerin bildiği ve KY'nın her fırsatta dillendirdiği maliyet düşürme tekniği ayrıca çok tehlikelidir. Borsada maliyet düşürülmemelidir, tam tersine artırılmalıdır yani alım yaptığınız hisse tam da sizin tahmininize uygun bir performans göstermeli ve çıkışını sürdürmelidir. Ancak böyle olursa ek alım yaparak maliyet yükseltilebilir. Bunun tam tersini uygulamak, alım yaptıktan bir süre sonra düşmüş olan bir hissede ek alım yaparak klasik maliyet düşürme tekniğini uygulamak doğru değildir.
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
Beklentinizin gerçekleşmediği, çıkmasını beklerken düşmüş olan bir hissede ek alım cihetine gitmek zaten mantığa da terstir. Böyle yapmak yerine makul bir zararla pozisyonu kapatmak en doğru harekettir. Stoploss uygulamak icap eder. Bu stoploss'un oranı da sizin tecrübeniz, risk iştahınız, beklentileriniz, portföy büyüklüğünüz, trade yapma sıklığınız, işlem yapılan hissenin volatilitesi ve betası ile orantılıdır. Gün içi trade yapan birinin %1'i aşmayacak hatta onun altında bir stoploss uygulaması gerekirken, orta vade takılan biri %5 uygulamalıdır.
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
Alfa ile betayı karıştırmayın. Alfa'yı belirleyen sizin kendi performansınız bilginiz tecrübenizdir, kısaca endekse oranla göreceli kâr veya zararınız alfayı belirler. Beta ise tamamen söz konusu hissenin özellikleriyle orantılıdır. Endekse orantılı olarak bir hissenin volatilitesi betayı belirler. Alfa ile Beta artı da olabilir eksi de. Büyüyen şirketler genellikle yüksek ve de pozitif betaya sahip olur. Alfa sıfır ise endeks ile paralel bir getiri sağlamışsınız demektir. Alfa %1 ise endekse oranla %1 daha fazla kâr elde etmişsinizdir.
TH BIST ihya etti zaten..
40 tl lik froto 240 ı gördü..
4-5 tl lik doas 40..
10 tl lik nuhcm 70..
En kötü hisse yüzde 500 yaptı..
Sen tabelaya bakıyorsun..
O tabela 10 tane kağıtla yapılıyor..
Onun da tek amacı viop ..
EREGL gidiyo TUPRS basıyorlar..
Bankalara basıyorlar BIM i alıyorlar..
Şaklabanca işler..
Ama endeks i belli aralıkda tutmak... esas film alt kağıtlarda dönüyor..
400 küsür kağıttan bir kaç tanesini ön plana çıkarıp BİST ihya etti emek doğru değil gundwane. Büyük tabloya bakacaksın. Banka hisselerine baksana, 15 yıl önceki fiyatlardan işlem görüyorlar.
Ben Aralık 2020'den bu yana hemen hemen 1 yıla yakın ful nakitteyim, elimde hiç hisse yoktur. Evet, herkes gibi HALKB'de ben de para kaybettim. Hissenin özel durumu nedeniyle stoploss'u bir kereye mahsus olmak üzere uygulamadım ve bana cezayı kestiler. Cezama razı oldum ve ödedim. HALKB'de yazdığım zararı PGSUS'da fazlasıyla telafi ettim, bunu da belirteyim. Ancak portföyüme verdiği zarar büyüktü ve overall performansım olumsuz etkilendi.
Yer İmleri