Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 887/1004 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937987 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 7,089 - 7,096 arası.

Konu: Viop XXXV

ayrıca.. bir noktadan sonra ben de dolar yerine hisse (mal) almanın akıllıca olduğunu zaten düşünüyorum..özellikle Türkiye şartlarında "blue chip" denilebilecek hisseler.. her zaman aralarında geçiş mümkün, bugün çok ucuz bir enstrümanı alırsın sanki dolar alıyormuş gibi, dolar bazında artınca satıp dolar nakit alırsın.. böylece mesela eurobond dan daha yüksek getirileri elde etmek mümkün.. riskleri unutmadan tabi..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. TL = xxx. Sahibinin değer vermediği parayla hesap kitap yapan yaya kalır. Tabi ki dolar enflasyonu hesaba kalacaksın, hatta diyorum ki üstüne ülke riskini de hesaba kalacaksın, yine de çok ucuz şirketler çıkacak.

Fk kısmında fark şu. Yıldan yıla dolar enf + cds kadar satış ve kar artışı sağlayan bir firma için, Türkiye içinde hedef fk 4 ise, dolar bazlı buna baktığın zaman 7 - 8 fk ya kadar ödeyebilirsiniz. Çünkü zaten dolar bazlı baktınız.

Tabi borçları ve genel malı yapıyı da ayrıca hesap edip değerleme içerisine koymak kaydı ile.
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    satışlara ve karlara dolar bazlı bakıyorsan fiyata da dolar bazlı bakacaksın demektir..bu durumda şunu hatırlayalım:

f/k = fiyat / kazanç = (fiyat / $) / (kazanç / $) = (fiyat / tl) / (kazanç/tl)

..f/k zaten usd 'den arındırılmış bir şey.. aslında daha gerçekçi bir karşılaştırma, herhangi bir para biriminden arındırıyor.. kazanca dolarla bakıp proceksiyon yapacaksan bu durumda f/k da bu kara göre beklemen gereken fiaytı sana işsaret edecek, rehber olacak..piyasa öyle fiyatlar mı konusu ise ayrı bir konu..

son nokta ise.. dolarla karşılaştırırken oradaki enflasyonu da unutmamak lazım.. biz YoY karşılaştırma yapacağız diye TL deki değer kaybını elimine etmek için dolar referansı kullanıyor olabiliriz ama dolar da uzun yıllar içnde enflasyon karşısında eriyor, mesela 20 yılda %50 enflasyon var dolarda..
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    TL = xxx. Sahibinin değer vermediği parayla hesap kitap yapan yaya kalır. Tabi ki dolar enflasyonu hesaba kalacaksın, hatta diyorum ki üstüne ülke riskini de hesaba kalacaksın, yine de çok ucuz şirketler çıkacak.

Fk kısmında fark şu. Yıldan yıla dolar enf + cds kadar satış ve kar artışı sağlayan bir firma için, Türkiye içinde hedef fk 4 ise, dolar bazlı buna baktığın zaman 7 - 8 fk ya kadar ödeyebilirsiniz. Çünkü zaten dolar bazlı baktınız.

Tabi borçları ve genel malı yapıyı da ayrıca hesap edip değerleme içerisine koymak kaydı ile.

dolar bazlı bakmamız ne değiştiriyor.. şirket hala Türkiye'de.. ??

o şirket özelinde f/k yüksek olabilir, iyi yönetiliyordur, karlıdır, ama muhtemelen TR şartlarına göre yüksek f/k ile fiyatlanacak bile olsa dunyadaki rakiplerine göre iskontolu olacaktır, ki bu durum xu030 içindeki bir çok şirket için olan durum zaten..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Şunu değiştiriyor, tahvil kullanıyordum nispeten doğru diye hedef fk larda, artık tahvil ile de ilişkiyi kesiyoruz dolar faizi + cds ile ilişki kuruyoruz.

Çünkü yakında tahvil 10 lara da düşebilir yabancı tamamen gidince. Hatta dolar bir yerde sabit de kalabilir ( gerçekte kalmaz da...)

Bilmem anlatabildim mi?
    dolar bazlı bakmamız ne değiştiriyor.. şirket hala Türkiye'de.. ??

o şirket özelinde f/k yüksek olabilir, iyi yönetiliyordur, karlıdır, ama muhtemelen TR şartlarına göre yüksek f/k ile fiyatlanacak bile olsa dunyadaki rakiplerine göre iskontolu olacaktır, ki bu durum xu030 içindeki bir çok şirket için olan durum zaten..

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Şunu değiştiriyor, tahvil kullanıyordum nispeten doğru diye hedef fk larda, artık tahvil ile de ilişkiyi kesiyoruz dolar faizi + cds ile ilişki kuruyoruz.

Çünkü yakında tahvil 10 lara da düşebilir yabancı tamamen gidince. Hatta dolar bir yerde sabit de kalabilir ( gerçekte kalmaz da...)

Bilmem anlatabildim mi?

nope..(libor+cds) dediğin zaten eurobond faizi olarak hükümetin borçlanmasında fiyatlanıyor.. %6-7..

verdiğin formüle göre f/k 10-12 mertebesinde olmalı..şu anda ondan düşük.. zaten bu tam bir bilim ("exact science") değil, gelecek beklentileri de var negatif fiyatlamada.. şu anda açıklanan finansallarla kchol 5.5 f/k var.. bankalar 3-4 civarı.. yani sadace xu030 f/k sı hesaplansa herhalde bist'in total f/k sından oldukça düşük çıkacaktır (borsa verilerine göre 8.5 civarı şu an)..

6. O zaman her halükarda ucuzmuyuz
    nope..(libor+cds) dediğin zaten eurobond faizi olarak hükümetin borçlanmasında fiyatlanıyor.. %6-7..

verdiğin formüle göre f/k 10-12 mertebesinde olmalı..şu anda ondan düşük.. zaten bu tam bir bilim değil, gelecek beklentileri de var negatif fiyatlamada.. şu anda açıklanan finansallarla kchol 5.5 f/k var.. bankalar 3-4 civarı.. yani sadace xu030 f/k sı hesaplansa herhalde bist'in total f/k sından oldukça düşük çıkacaktır (borsa verilerine göre 8.5 civarı şu an)..
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

verdiğin formüle göre f/k 10-12 mertebesinde olmalı..şu anda ondan düşük.. zaten bu tam bir bilim değil, gelecek beklentileri de var negatif fiyatlamada.. şu anda açıklanan finansallarla kchol 5.5 f/k var.. bankalar 3-4 civarı.. yani sadace xu030 f/k sı hesaplansa herhalde bistin total f/k sından oldukça düşük çıkacaktır (borsa verilerine göre 8.5 civarı şu an)..
    Tam okumadın başkan. Evet 10 - 12 FK veririm. Kime? Dolar bazlı son 12 çeyrektir yoy %7 artışı geçen şirketlere.

YKB 2 fk, ben aldım ama yabancı almıyor abi. Çevir dolara neden almıyor gör...

Olanlar zaten uçmuş patlamış. Çıkar mı? Bundan sonra çıkabilir. Ana tema bu yani yazdıklarımda...

8.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    O zaman her halükarda ucuzmuyuz

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Çok şişik bazı kağıtlar hariç ucuz olduğumuz konusunu kimse tartışmıyordur zaten. Ama sonuçta ucuz demek gidecek demek değil. Ucuz demek daha ucuz olmaz demek de değil.

Bence ucuz ama yani baya ucuz bazı kağıtlar. Daha ucuzu daha ucuzu derken, mühendislikte overengineering diye bir kavram vardır, Almanlar çok yapar, her şey mükemmel olsun diye bokunu çıkartmak diyebiliriz özetle. O kadar mükemmel alım fırsatı gelince zaten elin almaya gitmez, al yavaş yavaş dursun al tüpraş aldık kötü mü oldu işte hesabı.

Sayfa 887/1004 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •