Sayfa 275/1312 İlkİlk ... 1752252652732742752762772853253757751275 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,193 - 2,200 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ev fiyatları çok değişkenli bir formül. Bir sayfa yazdım o değişkenlerin ne olduğunu ama yazdıkça daha başka noktalar geliyor aklıma ve bazı hassas noktalara temas ediyorum o yüzden vazgeçtim

Kestirmeden şunu söyleyeyim yeter. İstanbul ile Londra'nın fiyat anlamında rekabet etmesi nasıl mümkün olabilir? Benim anlamadığım tek nokta bu.

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...64495462/detay

Şu eve 7.5 milyon kim niye verir benim aklım hafsalam almıyor. Öyle de almıyor, böyle de.

Bu sadece bir örnek. Daha bunun gibi onlarcası (yüzlercesi) var.

750bin dolares....

Diyeceksiniz ki sen bu eve kaç verirsin? Benim gözümdeki ederi 2milyon maks.
    Saticinin istedigi rakam ile gercekte kactan satiliyor iki farkli olaydir.

Sizin ilk rakama bakmaniz hatali. Kactan satildigi onemlidir kac para istendigi degil

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Dolar bazında evler 2014 den beri artmıyor.eurobond daha iyi getiriyor.herkes son bir yıla bakıyor.son bir yıl bile bu dolar kuru ile evler de satılmayıp az bisi düşerse yakında helallesir
    Eurobond meselesinde en buyuk sorun vergi. Yillik faiz arti baz para farkindan az birsey kazansan vergi orani anormal yukseliyor. 2v sene oncemi ne 30 bin tl idi. O rakami gecince bi anda vergi orani %25 gibi birsey oluyordu. Yanlis hatirliyor olabilirim ama bu sebepten bir cok kisi yatirim yapamadi

3.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Eurobond meselesinde en buyuk sorun vergi. Yillik faiz arti baz para farkindan az birsey kazansan vergi orani anormal yukseliyor. 2v sene oncemi ne 30 bin tl idi. O rakami gecince bi anda vergi orani %25 gibi birsey oluyordu. Yanlis hatirliyor olabilirim ama bu sebepten bir cok kisi yatirim yapamadi

Vergi bence o kadar büyük problem değil. Net 4,5-5% getiriyor en kötü ihtimalde. Gelişmiş ülkelerde çoğu insanın emeklilik için kovaladığı oranlar bunlar.

Bence ödenmeme riski daha problemli vergiye göre.

ytd

4. 10 yıl içersinde gercek enflasyon oranının dusmeyeceginin bir garantisi var mı? Öyle bir ihtimale oynanmaz diyorum. Veya düşün adamın maaşı 5x TL olsun 4x TL kredi ödesin kalan 1x i yesin gerçek oranda artmayan maaş 1x ten çok az artsa bu adama 3 yıl sonra o 1x yetmez. Peki işten atılma olayını düşünüyor musun?
    Yada belki önümüzdeki yaz daha düşük faiz oranıyla çekebilme ihtimalini görüyor olabilir. Belki bir çılgınlık daha yaparlar.

Piyasa her zaman gerekeni yapar.
     Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Sizin mantiginiza gore ileriki yillarda enflasyon dusecek.

Iyimserliginize hayranim. Enflasyonu dusurecek bir hareket kanun olusum goremiyorum

5. İleride faizler düşerse yapılandırma tercihi de değerlendirilebilir. Genelde uzun
    vadede bir çok yatırım aracı yaklaşık oranlarda getiri sağlıyor gibi. Ancak konutu peşin alabilmek hele bu ortamda pek zor. Konut kredisi enflasyona uzun vadede kull***** ezdirmeden ev sahibi yapabiliyor. Özellikle ortalama evlerde....

6. Ben rekin( reel efektif kur) cok daha asagi gelecegini artik dusunmuyorum, zaten tarihi diplerde.

Bundan sonra dolar yukselirse ulkede enflasyonla paralel yukselecek demektir, enflasyon oldugu muddetce de ev fiyatlari yukari gidecektir.

Onumuzdeki 5 sene ev fiyatlarinin az da olsa dovize gore artacagini dusunuyorum. Fakat son bir senedeki gibi her sene dovize karsi %40-50 fln yapmasi imkansiz.

Kiralar uçtu kaçtı çünkü.
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Medyada "kiralar uçtu kaçtı" goygoyu tam gaz devam etmekte.

Belli bir amaç için psikolojik ön hazırlık çalışması olduğundan şüphelenmeye başladım.
    Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Ne kadar ilginc. Konut kredisi fauzi gercek enflasyonun 3 te biri olacak. Konut kredisi ile ev alip zarar etmek imkansiz hale geldi

Su anda bile yillik konut kredi faizi %17. Super dusuk bir oran cunku enflasyon en iyimser tahminle %35 lerde

Usta öyle olmasına öyle de maaşlı çalışanlar enflasyonunun çok çok altında maaş zammı aliyorlar.

Benim gözüm kesmiyor mesela eldeki nakiti yakarak ev kredisine girmeye.

Elimde istediğim evi peşin alacak nakitim olsa hiç düşünmem konut kredisi çeker ev alırım.

Bu faiz indirimleri elinde kallavi nakiti olanlara yaramakta.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Sayfa 275/1312 İlkİlk ... 1752252652732742752762772853253757751275 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •