Sayfa 971/2460 İlkİlk ... 4718719219619699709719729739811021107114711971 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 7,761 - 7,768 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Hocam bir sorum olacak
    viop topiğinde de yazdım
    ama sizin bakışınızı merak ediyorum

Yabancı almadan
    hatta yabancıya kazık atarak borsa çıkarmı
    Bizim yerli azda olsa dolar bozup borsaya gelirmi

alttaki grafik
    Ağbal olayı sonrası
    hisse senedi ve dibs de yabancının durumu var
    4-5 aylarda iki taraf da göreceli giriş var
    6-8 ay arası da pozitif

son bölüm
    borsanın ciddi yükseldiği hafta dahıl
    hissede giriş yok çıkış var
    dibs de ise ciddi çıkış var

nacı ağbal olayı sonrası
    swaplarla yaklaşık 16 milyar usd gelmiş idi
    geçen haftada çıkmaya devam etmiş
    ve 6,5 milyar usd ye düşmüş

borsada yabancı payı son iki yılda % 65 den 40 düşmüş

ana soru şu
    dolar her şekilde yüksek kalacak
    faiz de düşük kalacak
    bu süreçte çok uzun zamandır dolarda bekleyen yerlilerden
    x30 başta olmak üzere buraya para gelir mi
    evet tabi büyük çoğunluk gelmez de
    şöyle % 1-2 gelirmi mesela

Ne dersiniz Deniz hocam

Alıntı Originally Posted by celoxant Yazıyı Oku
    Sayın @deniz43 bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi hakkındaki görüşleriniz nedir? Paylaşmanız mümkün mü?

Saygılarımla,
    Çarşamba günü beklentilerden daha iyi bir özel sektör istihdam verisi geldi,Pazartesi gelen imalat ISM verisinde de istihdam alt endeksine yükselme gördük,ama çok iyi bir hizmetler ISM verisi gelse de istihdam alt endeksinde şaşırtıcı bir şekilde düşüş gördük.

Çarşamba günü:
    "Aslında ABD'de işsizlik diye bir problem yok çünkü 10.439 milyon açık iş pozisyonu var ve doldurulmayı bekliyor.Bu rakam 7.674 milyon işsiz sayısından çok daha fazla.5 Eylül tarihine kadar yüksek tutarlı işsiz yardımları çalışmayı cazip çıkarmıştı,ayrıca pandemi nedeniyle okullar kapalı olduğundan evdeki küçük çocuklar için anneleri çalışma hayatına ara vermeyi tercih etmişti.Şimdi hem işsizlik yardımları bitti hem de okullar ,ana okulları açıldı,tarım dışı istihdam verileri her ayın 12'sine kadar toplandığı için önceki ayın verisine pek yansımamıştı ama bu aydan itibaren istihdam verilerine olumlu yansıması beklenir.Bir diğer husus da yüksek enflasyon nedeniyle ,ücretlerin cazip görülmemesi nedeniyle boş iş pozisyonlarına düşük talep gelmesi,yükselme sürecine giren ücretlerle bu iş pozisyonları cazip hale gelebilir ve doldurulabilir ,istihdam sayısı da artmış olur.Esasen ABD'nin şu andaki %4.8 işsizlik oranı bile birçok ülke için düşük ve iyi bir oran ve ABD'nin uzun dönemli ortalama istatistiksel işsizlik oranı %5.77'nin altında bir işsizlik oranı (Unemployment Rate in the United States averaged 5.77 percent from 1948 until 2021)"
    yazmıştım.

Bugün gelecek veri her türlü sürprize açık;kimsenin tahmin etmediği kadar yüksek de gelebilir,çünkü tüm işsizlere istihdam sağlayacak büyüklükte açık iş pozisyonu var,ama çalışma koşulları bir işte çalışmayanlar için hala cazip görülmediği için açık iş pozisyonları boş kalmaya da devam edebilir ve beklentilerden düşük de gelebilir.Pandemiden önceki dönemlerden farklı bir durum var,eskiden çalışmaya hazır bir işgücü vardı ama yeterli sayıda iş yaratılamıyordu,şimdi milyonlarca açık iş pozisyonu var ama işgücü çalışmaya çok istekli değil ve seçici,dolayısıyla işgücünün ne kadarı çalışmaya başlar tahmini zor.
    Ama kişisel tahminim,ABD'de istihdamın %86'ı hizmet sektöründen gelse ve son ISM verisinde istihdam alt endeksinde düşüş de olsa, piyasa beklentilerinden daha iyi bir tarım dışı istihdam verisi bekliyorum.Benim veride esas bakacağım önemli rakam ise ,"ortalama saatlik ücretler" rakamı olacak.

3. sevgili deniz43,

net bir cevap vermek istemeyebilirsin..çünkü pek çok parametrenin etkisi var..mevcut şartlarda, fed den ilk faiz arttırımını ne zaman bekliyorsun...ben 2022 de faiz arttıramayacaklarını düşünüyorum..BoE bile çark etti..stagflasyon korkusunan faiz artışını mümkün olduğunca geciktirmeye çalışacaklarını düşünüyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. Borsada yabancı oranı nasıl hesaplanıyor..
    Hisse değeri üzerinden mi..
    Hisse adeti üzerinden mi?

Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Hocam bir sorum olacak
    viop topiğinde de yazdım
    ama sizin bakışınızı merak ediyorum

Yabancı almadan
    hatta yabancıya kazık atarak borsa çıkarmı
    Bizim yerli azda olsa dolar bozup borsaya gelirmi

alttaki grafik
    Ağbal olayı sonrası
    hisse senedi ve dibs de yabancının durumu var
    4-5 aylarda iki taraf da göreceli giriş var
    6-8 ay arası da pozitif

son bölüm
    borsanın ciddi yükseldiği hafta dahıl
    hissede giriş yok çıkış var
    dibs de ise ciddi çıkış var

nacı ağbal olayı sonrası
    swaplarla yaklaşık 16 milyar usd gelmiş idi
    geçen haftada çıkmaya devam etmiş
    ve 6,5 milyar usd ye düşmüş

borsada yabancı payı son iki yılda % 65 den 40 düşmüş

ana soru şu
    dolar her şekilde yüksek kalacak
    faiz de düşük kalacak
    bu süreçte çok uzun zamandır dolarda bekleyen yerlilerden
    x30 başta olmak üzere buraya para gelir mi
    evet tabi büyük çoğunluk gelmez de
    şöyle % 1-2 gelirmi mesela

Ne dersiniz Deniz hocam

][/url]
    -28 Ekim tarihi itibariyle yabancıların elinde sadece 5.472 milyar dolarlık DİBS kalmış,bu tahviller büyük oranda değer kaybettiği(faizleri yükseldiği ) için muhtemelen yabancılar şimdi büyük zararla satmayıp ,vadesi gelince itfa edip sıfırlayacaklardır(,TL'nin değer kaybı nedeniyle,dolar cinsinden anapararaları ve faiz getirisi aşınmış olacağından ciddi zararla çıkmış olacaklar)
    Yabancıların elinde 21.310 milyar dolarlık da hisse senedi gözüküyor ama kişisel tahminim,bunun kabaca üçte birinin yani 7 milyar dolar kadarının "gerçek yabancı"larda olduğu, gerisinin "bıyıklı yabancı" diye tabir ettiğimiz,yurt dışında kurdukları yatırım fonları üzerinden işlem yapan hisse senetlerinin patronları ve yerli büyük oyunculara olduğu şeklinde.Dolayısıyla artık yabancıların borsanın hareket yönü üzerinde ağırlıklarının oldukça azalmış durumda olduğu kanısındayım.

-Döviz mevduatta duran yatırımcı tipi ;risk almaktan kaçınan,kendini güvende hissetmek isteyen,getiriden önce birikimlerinin reel değerini korumak isteyen,hukukun üstünlüğünün olmadığı bir zeminde birikimlerinin yağmalanmasından talan edilmesinden endişe eden bir kesim.Bu kesimin döviz mevduattan -bilmeyenler için- "aşırı riskli" borsaya para sokması beklenmez.

-Ama "TL Mevduat"ta duran ve TL'nin getirisini yetersiz bulan bir kesim risk alarak borsaya gelebilir.Bunu,nasıl görürüz... merkez bankasının haftalık yayınladığı raporlardan takip edebiliriz.
    Bakacağımız yer haftalık TL mevduatlar ne kadar değişmiş,haftalık TL krediler ne kadar değişmiş.
    Katılım bankalarına bakmıyorum,hem göreceli düşük miktardalar hem de farklı bir müşteri profili.Vadesiz TL hesaplar da tamamına yakını ticari hesaplar olduğu için onu da dışarıda bırakıyorum.Sonuçta mevduat bankalarında 28 Ekim haftasında yerlilerin vadeli TL hesabı 5.636 milyar TL azalmış.Ama sadece bu kadar değil,mevduat bankaları yerlilere 18.791 milyar TL kredi açmış,yani bu kredi açtıklarına TL mevduat hesabı açıp para yaratmış,Kredlilerle 18.791 milyar TL mevduat hesabı açılmasına rağmen mevduat hesabı 5.636 milyar TL azalmış,yani TL mevduat hesaplarından kabaca 26.4 milyar TL çıkış olmuş,mevduat hesaplarına faiz intikal ettirildiği için haftalık kabaca %0.3 faiz eklenmesiyle TL mevduat hesaplarının 4.014 milyar TL artması gerekiyordu,ama azalma var demek ki TL mevduatlardan geçen hafta 26.4+4=30.4 milyar TL çıkış olmuş.
    Bu paranın döviz ve altına giden kısmı dışında borsaya giren para olması muhtemel.

Tabii,bu yukarıda yaptığım,kısa zaman içinde kabaca bir hesap,daha geniş bir zaman ayrılarak , mevduatın ticari ve gerçek kişiler şeklinde ayrıştırılıp aynı şablonla yeniden yapılması gerekir,o zaman daha net bir tablo görülür.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Borsada yabancı oranı nasıl hesaplanıyor..
    Hisse değeri üzerinden mi..
    Hisse adeti üzerinden mi?
    Hisse değeri üzerinden hesaplanıyor.

https://www.tradingview.com/x/RZbg78sv/
    bist100 dolar bazlı teknik görünüm... ytd
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

8. Bankalar faiz düşürünce bende TL mevduatımı çektim 6,33 den İŞC tahtasında 1000 short açtım karşılığında 6,15 den 100.000 hissesini aldım komisyonlar düşünce net %18 banka faizine denk geliyor mevduat stopajını %5 esas aldım hesap doğru mu hocam (aralık vade)
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

Sayfa 971/2460 İlkİlk ... 4718719219619699709719729739811021107114711971 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •