Artan

42,30 9.98 18:10
51,70 9.95 18:10
15,49 9.94 18:10
293,00 9.94 18:10
55,85 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,07 -10 18:10
78,30 -10 18:10
9,45 -10 18:10
112,60 -9.99 18:10
23,98 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.540.974.365,50 18:10
11.053.409.297,38 18:10
8.596.734.413,33 18:10
7.895.451.379,96 18:10
7.682.484.507,90 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5665 madde; 1 - 8 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by TUNGA Yazıyı Oku
    Bilanço beklenenden iyiydi.

Yalniz, bilanço beklentisiyle güçlü bir yükseliş yaşanmamıştı. Bu yüzden "beklenti gerçekleşti. kâr realize edildi" denecek bir durumda yoktu.

Üstelik "sanki bilanço beklentiyi karsilamamis-zarar gelmiş gibi" 9:30'da viop'dan başlayarak tüm gün ekside gitti.

Unlu menkul üzerinden birilerinin sattigi 524 bin lot hissenin canına okudu.

Hisse kopup gitse, kimse bir şey diyemezdi.

Ama hisse bir türlü kopup gitmiyor.

Kritik anlarda birileri hissenin yönünü hemen aşağı çeviriveriyor...

Bana göre sebep 2016'da Sabmiller'dan AB INBEV'e geçen %24'luk hisse.

AEFES, 2011'de %24'luk hissesini 1.9 milyar dolar değer biçilen Sabmiller'in Rusya ve ukrayna operasyonları karşılığında Sabmiller'a devretmişti.

AB INBEV, rakibi SABMILLER'ı 2016'da alınca %24'luk hisse de AB INBEV' a geçti.

AB INBEV, bu hisseleri ilk devraldığında satışı gündeme gelmiş. %24'luk payla yönetimde fazla söz sahibi olmadığı için muhtemelen efes gruba %24'luk pay satışı için teklif gitmiştir.

AEFES grubu da 2011'de 1.9 milyar dolar değer üzerinden verdiği hisseleri ucuza kapatmak için bence hisseyi baskılıyor.

Tuborg'un üçte biri kar etmesinin ve Anadolu Etap bilançosu üzerindeki sis perdesinin başka bir nedenini ben bulamıyorum.

Tuhaflığa da bakin ki 2011'de ceyrek hissesi 1.9 milyar olan AEFES'in şimdiki tüm piyasa değeri 1.4 milyar dolar...
    Yazdıklarıniza katılıyorum
    Son 10 yıldaki coca cola icecekteki büyümeyi de dikkate alırsak. Şu an bira operasyonları "0" değerleme ile işlem görüyor.

Bira operasyonlarinda satis ve ciro büyümesi olmasına rağmen hala net kar edemiyor gibi gösteriyorlar.

Anadolu etap arsalarına yeniden değerleme yapmıyorlar.

Gerçekten büyük bir oyun dönüyor..

2.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Yazdıklarıniza katılıyorum
    Son 10 yıldaki coca cola icecekteki büyümeyi de dikkate alırsak. Şu an bira operasyonları "0" değerleme ile işlem görüyor.

Bira operasyonlarinda satis ve ciro büyümesi olmasına rağmen hala net kar edemiyor gibi gösteriyorlar.

Anadolu etap arsalarına yeniden değerleme yapmıyorlar.

Gerçekten büyük bir oyun dönüyor..
    Hisse fiyatlarının özellikle dolar bazlı surunmesine, AEFES yatırımcısının çile çekmesine asıl nedeni şu olabilir. Submiller ve AEFES arasında imzalanan sözleşme gereği AB ÍNBEV %24'luk hisseyi AEFES'den başkasına satamiyor.

AEFES yönetimi de nasılsa satacaklar diye,

*Bilanço karına göre yapılacak degerlemeler düşük çıksın diye şirket karını,
    * son 3- 6 aylik fiyat ortalamalarına göre yapılabilecek degerlemelere karşı da hisse fiyatını baskiliyor-manipule ediyor olabilir .

3.  Alıntı Originally Posted by TUNGA Yazıyı Oku
    Hisse fiyatlarının özellikle dolar bazlı surunmesine, AEFES yatırımcısının çile çekmesine asıl nedeni şu olabilir. Submiller ve AEFES arasında imzalanan sözleşme gereği AB ÍNBEV %24'luk hisseyi AEFES'den başkasına satamiyor.

AEFES yönetimi de nasılsa satacaklar diye,

*Bilanço karına göre yapılacak degerlemeler düşük çıksın diye şirket karını,
    * son 3- 6 aylik fiyat ortalamalarına göre yapılabilecek degerlemelere karşı da hisse fiyatını baskiliyor-manipule ediyor olabilir .
    Ben, Ab inbev'in de bu işin içinde olduğunu düşünüyorum.

Bira kar marjlarıni ve dönen oyunları bilmiyor olma ihtimalleri yok.

4. Ab inbev bence elindeki mal ucuza kapatılmaya çalışılan bir hedef .

Ab inbev Bilançosunun içinde Aefes'in fazla bir yer tuttuğunu da düşünmüyorum. Muhtemelen Özkaynak yoluyla bilancolarinda gösteriyorlardır.

Yönetimde söz/kontrol sahibi olmadığı ve hisseleri de başkasına satamadigi için Bekliyorlardir.

Yönetimdeki adamları da saha tecrübesi olan bir isim. Hesap-kitap işlerinden çok anliyora benzemiyor.
     Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Ben, Ab inbev'in de bu işin içinde olduğunu düşünüyorum.

Bira kar marjlarıni ve dönen oyunları bilmiyor olma ihtimalleri yok.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •