Sayfa 508/643 İlkİlk ... 8408458498506507508509510518558608 ... SonSon
Arama sonucu : 5137 madde; 4,057 - 4,064 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Yazdıklarıniza katılıyorum
    Son 10 yıldaki coca cola icecekteki büyümeyi de dikkate alırsak. Şu an bira operasyonları "0" değerleme ile işlem görüyor.

Bira operasyonlarinda satis ve ciro büyümesi olmasına rağmen hala net kar edemiyor gibi gösteriyorlar.

Anadolu etap arsalarına yeniden değerleme yapmıyorlar.

Gerçekten büyük bir oyun dönüyor..
    Hisse fiyatlarının özellikle dolar bazlı surunmesine, AEFES yatırımcısının çile çekmesine asıl nedeni şu olabilir. Submiller ve AEFES arasında imzalanan sözleşme gereği AB ÍNBEV %24'luk hisseyi AEFES'den başkasına satamiyor.

AEFES yönetimi de nasılsa satacaklar diye,

*Bilanço karına göre yapılacak degerlemeler düşük çıksın diye şirket karını,
    * son 3- 6 aylik fiyat ortalamalarına göre yapılabilecek degerlemelere karşı da hisse fiyatını baskiliyor-manipule ediyor olabilir .

2.  Alıntı Originally Posted by TUNGA Yazıyı Oku
    Hisse fiyatlarının özellikle dolar bazlı surunmesine, AEFES yatırımcısının çile çekmesine asıl nedeni şu olabilir. Submiller ve AEFES arasında imzalanan sözleşme gereği AB ÍNBEV %24'luk hisseyi AEFES'den başkasına satamiyor.

AEFES yönetimi de nasılsa satacaklar diye,

*Bilanço karına göre yapılacak degerlemeler düşük çıksın diye şirket karını,
    * son 3- 6 aylik fiyat ortalamalarına göre yapılabilecek degerlemelere karşı da hisse fiyatını baskiliyor-manipule ediyor olabilir .
    Ben, Ab inbev'in de bu işin içinde olduğunu düşünüyorum.

Bira kar marjlarıni ve dönen oyunları bilmiyor olma ihtimalleri yok.

3. Ab inbev bence elindeki mal ucuza kapatılmaya çalışılan bir hedef .

Ab inbev Bilançosunun içinde Aefes'in fazla bir yer tuttuğunu da düşünmüyorum. Muhtemelen Özkaynak yoluyla bilancolarinda gösteriyorlardır.

Yönetimde söz/kontrol sahibi olmadığı ve hisseleri de başkasına satamadigi için Bekliyorlardir.

Yönetimdeki adamları da saha tecrübesi olan bir isim. Hesap-kitap işlerinden çok anliyora benzemiyor.
     Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Ben, Ab inbev'in de bu işin içinde olduğunu düşünüyorum.

Bira kar marjlarıni ve dönen oyunları bilmiyor olma ihtimalleri yok.

4. Benim gördüğüm şu anda AEFES 11 F/K ile işler görüyor. uygun denebilir. 10 yılda TL olarak aynı yerlerde dolaşmış gibi. dolar bazında 3 birine falan düştüyse iki sebebi aklıma geliyor.
    1) 10 yıl önce F/K sı yüksekti , 30 - 40 zamanla 10 civarına düştü.
    2) 10 yıldır Cola, Efes bira ile yurtdışı ağırlıklı olarak ve Etap ile büyümeye yönelik ağırlıklı yatırımlar yaptı karlığı azaldığı için fiyatı o kara göre şekillendi.

uzun süredir hisseyi takip eden varsa bilebilir. Benim tahminim 1 . şıkında etkisi vardır ama ağırlıklı olarak 2. şık olabilir. Bu gerçekse ve yatırımları başarılı dönüşler yaparsa gidişat yukarı olabilir bekleyen için. bira açısından Rusya Ukrayna falan iyi yere tezgah açmış denebilir.

5.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Benim gördüğüm şu anda AEFES 11 F/K ile işler görüyor. uygun denebilir. 10 yılda TL olarak aynı yerlerde dolaşmış gibi. dolar bazında 3 birine falan düştüyse iki sebebi aklıma geliyor.
    1) 10 yıl önce F/K sı yüksekti , 30 - 40 zamanla 10 civarına düştü.
    2) 10 yıldır Cola, Efes bira ile yurtdışı ağırlıklı olarak ve Etap ile büyümeye yönelik ağırlıklı yatırımlar yaptı karlığı azaldığı için fiyatı o kara göre şekillendi.

uzun süredir hisseyi takip eden varsa bilebilir. Benim tahminim 1 . şıkında etkisi vardır ama ağırlıklı olarak 2. şık olabilir. Bu gerçekse ve yatırımları başarılı dönüşler yaparsa gidişat yukarı olabilir bekleyen için. bira açısından Rusya Ukrayna falan iyi yere tezgah açmış denebilir.
    https://www.halkyatirim.com.tr/skork...rih=2021-11-07

2017'ye kadar gösteriyor burada gerçi ama 2017'nin sonunda f/k 95, 2018'in başında 120 küsür imiş. 2019'un ortasında 38 olmuş.

Buradaki bilgiler ne kadar sağlıklı bilmiyorum.

Tborg yaşar grubunda iken adamın biri malı toplamış yönetime girmişti..Kağıt yıllarca 3-4 tl de gezdi...Ayrıca bilanço hep zarar yazıyordu ...Bu patron daha insaflı hiç olmaz ise temetttü verip KY yi teselli ediyor...Sonra ne olduğunu herkes biliyor bilmeyen genç arkadaşlar da google hazretlerine başvursun.... Sonunda yabancı kazanmıştı ...Bakalım burada kim kazanacak

7. Anadolu Efes Özelinde söylemiyorum ama borsada yatırım yaparken aldığınız hissenin temel rasyolarına bakmak gerek. Sırf şu şirkete girdim diye değil. Hangi fiyattan da girdiğiniz hangi şirkete girdiğiniz kadar önemli. Mesela Tesla iyi araba üretiyor diye girersin bu fiyattan .. Tesla piyasa değeri 1.23 Trilyon dolar. en büyük araba üreticilerinden volksvagenin 147 milyar dolar. Tesla ya volkwgenin 8.5 piyasa değeri fiyattan girersen, Teslanın dünyada satılan arabaların %70 i olmasını bekliyor falan olman gerek herhalde.

Anadolu Efes için söylemiyorum. Ben daha önce de şu anki verilerini beğendim ve Ekim ayında girdim. Paragaranti den gördüğün kadarıyla yıllardır iyi kötü temmettü ödemiş. Ama yukardaki halk linkindne baktığımda geçmişte negatif F/K lar gördüm. Vaktin olunca kendi sitesindne 10 yıllık verileri var. Onları indirip incelerim. Muhtelemen yaptığı yatırımlar nedeniyle satışlarına göre az kar açıklamış. ö yüzden düşüş eğilimine girmiş ama emin değilim. İncelemek gerek.

8. aefes haftalık düşeni kırmış gözüküyor. aylık ta ise direnç noktasındadır. emin olmak için bir kaç hafta daha geçmesi gerek. eger aylık kırılım da teyit edilirse, bence yolu çooook uzun olacak. halen açıklanmış bilançoya göre özkaynak karlılığı %9 dan %14 e yükseldi. fiyat/serbest nakit akışı oranı ise, 1,5 lardadır. eger 2022 bilançoları da 2021 bilançolarının %20-30 üzerinde gelirse, tahmini fiyat aralıgım, 100-160 tl aralığıdır. Bunlar gelecek verilere baglı olmak üzere benim kişisel tahminlerimdir. Kimse bu tahminlere bakarak karar vermesin. Ben hisse fiyatına degil, temettü oranlarına yatırım yapıyorum. Bu yüzden de 3 yıldır aefes hisse adedimi arttırarak ilerliyorum.

Sayfa 508/643 İlkİlk ... 8408458498506507508509510518558608 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •