https://www.ensonhaber.com/magazin/m...yi-begeniyorum
Erbil evleri satip faize yatirmis[emoji39]
https://www.ensonhaber.com/magazin/m...yi-begeniyorum
Erbil evleri satip faize yatirmis[emoji39]
Geçinemiyorum diyor çünkü çalışıp betona yatırmak zorunda. TL de tutarsa hatta borsada hisse alsa bile TL eridiği için emeklerinin eriyip yok olduğunu görecek.
Ev almasa sünnetsiz gavur un parasını almak zorunda, hamd olsun.
Mesela ben oyak grubundan ciddi miktarda temettü alıyorum ama bu yıl temettü almadan dolara karşı bir miktarı eridi bile.
Son çare abd borsalarında temettü hisselerinde almaya başladım.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Mesele gelecek kaygısı.
Maaşı bugün yetebilir ama 30 yıl sonra TL deki kayıp maaşını eritip alım gücünü batıracak. Bu noktada 2nci 3ncü evinden gelen kira geliri rahat bir yaşlılık geçirmesine yardımcı olacak.
Hatta asgari ücret ile çalışan çocuğu ve eşine de yardım edecek. Torunlarının okul masrafını karşılayınca eline yine para kalmayacak.
Maalesef bir klasik bu. TL nin devalüe edilmesinin kaçınılmaz sonucu...
Yaşlanınca anlarsın ...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Crashı herkes iliklerine kadar hissedecek.!!
Daha yolun başındayız.!!!
Döviz bazında ev ve emlak fiyatları dibe vuracak.!!
Stagflasyon canavarı sosyal patlamalara gebe.!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Bakış açısına göre değişiyor. Böyle düşünen çok fazla insan var. Şu ana kadar haklı çıktılar. Çalışanların %40 ı asgari ücret alıyorsa ve 2016 da 2.5 TL olan dolar şu an 9.70 TL ise doğru yolda olduklarını söylememek için neden yok.
Yurtdışında ise durum farklı. Paraları değer kaybetmediği için benzer kaygılar ile emlak yatırımı yapmıyorlar. En az 10 ülke gezip hayatın tadını çıkarıyorlar.
İnsan yaşlanınca,çocukları ve torunları olunca içindeki yetememe korkusu onlara bakamama korkusu emekli maaşım yetmezse bana kim bakar korkusu perişan ediyor insanı
Yer İmleri