Sayfa 302/1312 İlkİlk ... 2022522923003013023033043123524028021302 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Vergi verilecek, sonra verilen verginin hesabı sorulacak.

Bu girdaptan başka türlü çıkamaz bu ülke.

Herkes vergi kaçırıyor nasıl olsa ben de kaçırayım denirse hiç çıkamaz.

Kimseye değil lafım, ortaya söylüyorum. Bu ülke zaten girdiği çukurdan çıkamaz da, işte ufacık bile bir ihtimal varsa o da dediğim şekilde olur.

2. İş vergi kaçırmayla başlıyor sonunda Kolombiya'dan uyuşturucu getirmeye kadar varıyor. Bu işin sonu yok.

Aksi yönde ısrar edilirse, bugün gri listeye alındıysak, yarın kara listeye alınırız. Ondan sonra o paraları Avrupa'ya çıkarma işi de yalan olur. Huzur vermezler kimseye.

ytd

3. Zincir market alkolü süt diye kesiyorsa diğerlerini düşünemiyorum bile .

Alkol %18 süt %8

Ortada bir sistem olur ondan sonra ona uyup uymamak doğru mu değil mi tartışılır.uzun süredir memlekette sistem kalmadı bir kaos var.sisteme borcumuzu ödeyelim tamam doğrusu o.o ödediğimiz paranin bana dönüşü yoksa o zaman ne olacak.egitim neredeyse paralı sağlık keza öyle hiç tasvip etmediğim bir yabancı göçmen sistemi bizim vergilerle besleniyor ayrica sistemi soyan bir ton insana goz yumuluyor istendiğinde istediği adamın vergisi affedilir.acikcasi uzun zamandır kendimi sisteme ait hissedemiyorum.sanki yalnız birakilmisim devlet arkamda değil aksine hep beni kaziklayacak hissiyatindayim.devlet tuikle yalan söylüyor enflasyonu düşük gösteriyor bu nedenle benim emekli maaşım enflasyon karşısında hep eriyor fakirlesiyorum.devlet niye enflasyonu resmi kurumunda doğru hesaplamiyor niye beni kazikliyor bu ayıp değil mi.

Degerli kardeşim Patrick daha çok genç ilerde devletin bir kazığını yerse o zaman düşünce sistematiği değişebilir.ben bu devletin o kadar çok haksız uygulamasına maruz kaldım ki sistemden çok alacakliyim.bu elbet evin değerini tam gostermeme olayını ahlaki kılmaz suç olmaktan cikarmaz ama baya baya hafifletici sebeptir.en azından benim için oyle

Devlet vatandaş ilişkisi de diğer tüm ilişkiler gibidir.karsilikli güven dürüstlük ve saygı gerektirir.bu tek taraflı olamaz olmamalıdır.sistem kutsal falan değildir.sistem yanlışsa ya değiştirirsin ya da karşılıklı aynı tarz davranışlar olur bunların sorgulanması ahlaken mümkün de pratik değil reel değil rasyonel değil.

7. Hocam burada sorun şu.
    200k olan araba ile 500k olan araba noterde 300-500 liraya el değiştiriyor. Bunlar arasında fark yok. Hadi bunu geçtim.
    500k olan evin el değiştirmesinden ödenen ücret 21k civarı. 500k olan arabanın el değiştirmesinde ödenen miktar 300tl. 70 misli fark var. Tamam 300tl olmasın ama 2-3bin olsun.
    Burada bu 4%+ döner sermaye ücretinin düşürülmesi gerekir. Yoksa bu işlerin önüne geçmek çok zor.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Vergi verilecek, sonra verilen verginin hesabı sorulacak.

Bu girdaptan başka türlü çıkamaz bu ülke.

Herkes vergi kaçırıyor nasıl olsa ben de kaçırayım denirse hiç çıkamaz.

Kimseye değil lafım, ortaya söylüyorum. Bu ülke zaten girdiği çukurdan çıkamaz da, işte ufacık bile bir ihtimal varsa o da dediğim şekilde olur.

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Hocam burada sorun şu.
    200k olan araba ile 500k olan araba noterde 300-500 liraya el değiştiriyor. Bunlar arasında fark yok. Hadi bunu geçtim.
    500k olan evin el değiştirmesinden ödenen ücret 21k civarı. 500k olan arabanın el değiştirmesinde ödenen miktar 300tl. 70 misli fark var. Tamam 300tl olmasın ama 2-3bin olsun.
    Burada bu 4%+ döner sermaye ücretinin düşürülmesi gerekir. Yoksa bu işlerin önüne geçmek çok zor.

Yanlış bir bakış açısı.

1. Her ticari işlemde fiyat discrimination (fiyat ayrımcılığı) yapmak iyi değildir, aksine genel ekonomiye zarar verir. Bununla ilgili mikro ekonomide çok ciddi çalışmalar var.

2. Her varlığın farklı bir sınıflandırması vardır. Araba bir varlık mı, evet varlık ama değer kaybeden bir varlık. Ev ise öyle değil. o yüzden işlem masraflarını birebir kıyaslamak mantıklı değil. Mesela ABD'de ev alınca 10 bin dolara yakın masraf çıkar, araba alırken çıkmaz.

Sayfa 302/1312 İlkİlk ... 2022522923003013023033043123524028021302 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •